0

اخبار قرآنی 8 مرداد91

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار قرآنی 8 مرداد91
یک شنبه 8 مرداد 1391  9:44 PM

آيت‌الله العظمی سبحانی:
منطق قرآنی و عقلی ادعای شرك‌آلود بودن قسم به غيرخدا را تاييد نمی‌كند

گروه حوزه‌های علميه: از قسم‌های سوره تين مشخص می‌شود كه می‌توان به چيزهای ديگری غير از خدا نيز قسم خورد، وهابی‌ها بر اين اعتقاد هستند كه قسم به غير از خدا، شرك است؛ وقتی خود خدا به غير از خودش قسم خورده است، پس می‌توان به غير از خدا هم قسم خورد و اين گفته وهابی‌ها خالی از منطق قرآنی و عقلی است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، آيت‌الله العظمی جعفر سبحانی يك‌شنبه، 8 مردادماه، در جلسه تفسير سوره تين، كه در مدرسه حجتيه قم، برگزار شد، با بيان اين مطلب كه اين سوره، دارای قسم‌های چهارگانه است، اظهار كرد: اولين قسم اين سوره به تين است كه نام فارسی آن انجير است؛ جدای از خواص اين ميوه، برخی از مفسران خواص خاصی بر نام تين ذكر كرده‌اند؛ در گذشته بسياری از علما و طلاب، برای رهايی از گرسنگی، انجير می‌خوردند؛ زيرا خواص بسياری برای آن ذكر شده است.

وی افزود: برخی از مفسران، منظور از تين و زيتون را نه ميوه، بلكه منظور اين آيه را درخت تين و زيتون ذكر كرده‌اند و برخی ديگر از مفسران نيز بر اين عقيده هستند كه منظور، در اين آيه طور تينا و طور زيتا در صحرای سيناست كه همان كوه تين و زيتون، كوه‌های مقدس صحرای سيناست كه از تقدس، برخوردار است.

اين مفسر قرآن، عنوان كرد: يك قسم ديگر اين سوره به طور سيناست كه كوهی مقدس در صحرای سيناست، در آنجا تورات بر موسی(ع)، نازل شده است؛ قسم ديگر اين سوره، به بلد امين است كه منظور، همان شهر مكه است.

آيت‌الله سبحانی اظهار كرد: از اين قسم‌ها مشخص می‌شود كه می‌توان به چيزهای ديگری غير از خدا نيز قسم خورد، در حالی كه وهابی‌ها بر اين اعتقاد هستند كه قسم به غير از خدا، شرك است؛ در حالی كه وقتی خود خدا به غير از خودش قسم خورده است، پس می‌توان به غير از خدا هم قسم خورد و اين گفته وهابی‌ها خالی از منطق قرآنی و عقلی است.

وی ادامه داد: قسم‌های خداوند در قرآن دو نتيجه در بر دارد كه نخستين آن، بيان عظمت آن شخص يا ماده است كه در آن گاهی خداوند به بندگان اشاره می‌كند كه در مقام و جايگاه و اسراری كه در آن مقسم به قرار دارد، تفكر كنند.

سبحانی اظهار كرد: گاهی از اوقات قسم‌های خداوند به سبب تقدس آن شی يا شخص است كه بايد نسبت به اين مسئله نيز توجه داشت؛ بلد امين از جايگاه‌های مقدس است كه تقدس آن نه تكوينی، بلكه تشريعی و قانونی است؛ اين سرزمين قانونا مقدس است و حتی مجرمی را كه به اين سرزمين پناه آورده است را نمی‌توان به قتل رساند، بنابراين بايد برای خارج كردن او از اين جايگاه، چاره‌ای انديشيد كه از جمله آن محاصره غذايی است و بايد پس از خروج او از اين سرزمين نسبت به اجرای حكم او اقدام كرد.

وی ادامه داد: امام حسين(ع)، زمانی كه در مكه حضور داشتند به همين سبب از اين سرزمين حركت كردند؛ زيرا اظهار داشتند كه ماموران بنی اميه قصد به شهادت رساندن ايشان در اين سرزمين را دارند و به همين جهت تقدس اين سرزمين تحت الشعاع قرار می‌گرفت، پس اين سرزمين را سريعا ترك كردند.

اين مرجع تقليد در ادامه با بيان اشاره خدا به لفظ احسن تقويم در اين سوره، اظهار كرد: در ارتباط با، رابطه اين چهار قسم با مقسم به، می‌توان گفت، اگر بر اين فرض باشيم كه منظور خداوند از تين و زيتون، همان درخت و يا ميوه طبيعی است و منظور از كوه طور و بلد امين، است، پس می‌توان در ربط آن به انسانی كه در اين سوره آمده است، اين چنين عنوان كرد كه منظور خداوند در اين سوره، وجه مادی و معنوی زندگی است.

وی گفت: اگر منظور از اين مقسم به‌ها، جنبه معنوی تين و زيتون(دو كوه مقدس)، كوه سينا و بلد امين، باشد، نشان دهنده اين است كه همه وجود انسان، معنويت و روح است؛ زيرا تمام انسان، روح و معنويت است؛ چرا كه پس از نيستی جسم انسان، بازهم وجود انسان باقی می‌ماند چون هويت انسان را روح او تشكيل می‌دهد نه جسم.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها