0

آخرین اخبار از المپیک 2012 لندن

mashhadizadeh
mashhadizadeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25019

پاسخ به:آخرین اخبار از المپیک 2012 لندن
یک شنبه 8 مرداد 1391  7:06 AM

تصميم حدادي براي يورش به رکورد 70 متري

بازي‌هاي المپيک لندن براي دووميداني ايران معناي ويژه‌اي دارد. شايد ده‌ها سال انتظار به پايان آيد و ما در دووميداني هم صاحب مدال شويم. اهالي دووميداني هيچ‌گاه به اندازه امسال به المپيک اميدوار نبوده‌اند.

وقتي پرتابگر ديسک ايران در مسابقات دووميداني قهرماني جهاني به مدال رسيد و شماري از رقيبان جهاني خود را شکست داد، اين اعتماد به نفس و روحيه را پيدا کرد که در المپيک نيز قدرتمندانه با آنها رقابت کند. اگر احسان حدادي به مدال المپيک هم برسد، شايد خون‌ تازه‌اي در رگ‌هاي دووميداني ايران جاري شود و شايد مسئولان ورزش ما به اين رشته پايه، خوب و مناسب توجه کنند و شايد در بين مردم شور و نشاطي ايجاد شود که به تماشاي مسابقات دووميداني بروند. به جرات مي‌توان گفت بار دووميداني ايران در ميدان جهاني فقط بر دوش احسان حدادي است و او امسال در يکي از حساس‌ترين مقاطع زندگي ورزش خود قرار گرفته است.

شروعي خوب در بهار

احسان حدادي آغاز فصل دووميداني را با شروعي خوب در مسابقات آغاز فصل در شيراز جشن گرفت و سپس قدم به اولين مرحله مسابقات ليگ الماس گذاشت که در دوحه قطر برگزار شد. او در دوحه ديسک را 66 متر و 32 سانتي‌متر پرتاب کرد و پس از مالا چوفسکي لهستاني دوم شد. در دوحه، حدادي گرد کانتر قهرمان المپيک پکن و الکنا دارنده دو مدال طلاي پرتاب ديسک المپيک 2000 و 2004 را مغلوب کرد. حدادي اوج آمادگي خود را در روز 29 ارديبهشت امسال در هاله آلمان نشان داد و توانست ديسک را 68 متر و 20 سانتي‌متر پرتاب کند که بهترين حد نصابش در سال‌هاي اخير است. در مسابقات آلمان، روبرت‌ هارتينگ قهرمان جهان با پرتاب درخور توجه 70 متر و 31 سانتي‌متر اول شد و مالاچوفسکي با حدنصاب 68 متر و 94 سانتي‌متر به مقام دوم رسيد و لارنس اوکويه از بريتانيا با رکورد 68 متر و 24 سانتي‌متر به مقام سوم رسيد و احسان حدادي چهارم شد. در هاله آلمان بهترين پرتاب‌هاي امسال انجام شد و به همين سبب حدنصاب احسان حدادي بسيار ارزشمند است.

به دنبال جبران ناکامي پکن

حدادي درس‌هاي زيادي از المپيک پکن گرفته و حالا مصمم است آن تجربه تلخ تکرار نشود. در اين باره وقتي نظرش را جويا ‌شديم، گفت: در المپيک پکن، تجربه نداشتم، اما پس از آن آموختم آسيب‌ديدگي را چگونه مديريت کنم. به آلمان رفتم و روي دستم عمل جراحي انجام شد. مدتي طولاني دور از تمرين بودم تا اين‌که کم‌کم وضعم بهبود يافت. حالا آمادگي‌ام روز به روز بيشتر مي‌شود. در همان اولين مسابقه آغاز فصل توانستم بيش از 66 متر پرتاب کنم. اگر قبل از المپيک پکن يک پزشک بالاي سرم بود، شايد مي‌توانستم در پکن نتيجه بگيرم. اما خوشبختانه حالا وضع فرق کرده است. هم پزشک و هم ماساژور و هم مربي دارم که اميدوارم در لندن نتيجه بگيرم.

احسان حدادي رکورد 69 متر و 32 سانتي‌متر را دارد که رکورد آسياست. اگر او بتواند رکورد خود را بشکند يا حتي به نزديکي‌هاي آن برسد، چه بسا مدال طلاي المپيک را به گردن آويزد. وقتي در اين خصوص و اين‌که آيا مي‌تواند به مرز 70 متر برسد، از او سوال کرديم، گفت: هدفم براي المپيک اين است که ديسک را 70 متر پرتاب کنم. البته شرايط و روز مسابقه در کسب نتيجه و رکورد اهميت دارد. اميدوارم در روز مسابقه پرتاب ديسک در المپيک، لندن هواي خوبي داشته باشد و باران نبارد. رکورد پرتاب ديسک المپيک 69 متر و 85 سانتي‌متر است. اين احتمال وجود دارد که در لندن رکورد المپيک شکسته شود. اميدوارم خودم رکورد المپيک را بشکنم.

رکوردي دست نيافتني

رکورد پرتاب ديسک جهان 74 متر و 8 سانتي‌متر است. که شولت آلماني سال 1986 به دست آورد. در سال‌هاي اخير پرتاب‌کنندگان فاصله زيادي با رکورد شولت داشته‌اند. در حال حاضر روبرت هارتينگ آلماني بهترين پرتابگر ديسک جهان است. او در يک دوره مسابقه آغاز فصل در آلمان ديسک را 70 متر و 31 سانتي‌متر پرتاب کرد و به بهترين حد نصاب فصل رسيد.به نظر مي‌رسد با توجه به روند روبه‌رشد هارتينگ و رهايي کامل او از آسيب‌ديدگي، بخت اول کسب مدال طلا در المپيک لندن باشد. با اين همه، شرايط مسابقه و آب و هوايي در روز مسابقه، در نتيجه‌گيري پرتابگران نقش خواهد داشت.

نکته: احسان حدادي رکورد 69 متر و 32 سانتي‌متر را دارد که رکورد آسياست. اگر او بتواند رکورد خود را بشکند يا حتي به نزديکي‌هاي آن برسد، چه بسا مدال طلاي المپيک را به گردن آويزد

شايد در لندن رکورد المپيک شکسته شود، اما آيا مي‌توانيم به شکسته‌شدن رکورد جهان اميدوار باشيم؟ در سال‌هاي اخير در مسابقات جهاني و بازي‌هاي المپيک، هيچ پرتابگري به مرز 70 متر نرسيده است. چگونه مي‌توان انتظار داشت پرتابگران کنوني، ديسک را بيش از 74 متر پرتاب کنند. اما يک سوال هم مطرح مي‌شود و آن اين که شولت آلماني با اندام متوسط خود چگونه رکورد خارق‌العاده 74 متر و 8 سانتي‌متر را به دست آورد؟ به اعتقاد حدادي، پرتابگر آلماني در وضع ويژه‌اي به رکورد جهاني رسيد. حدادي در اين باره گفت: زماني که شولت پرتاب خود را انجام مي‌داد، يک وضع استثنايي در ورزشگاه حاکم بود. باد موافق شديدي مي‌وزيد و اين باد به او کمک کرد تا ديسک را چند متر بيش از اندازه‌اي که پيش‌بيني مي‌کرد، پرتاب کند.

اگر باد شديدي بوزد، رکورد پرتابگر 4 تا 5 متر بيشتر مي‌شود. کانتر و الکنا هم پرتاب بالاي 73 متر داشته‌اند که به کمک باد به اين موفقيت رسيدند. اگر عامل باد را کنار بگذاريم. رکورد من، جزو 8 رکورد برتر جهان محسوب مي‌شود.

تا 8 سال ديگر مي‌مانم

احسان حدادي در سني قرار دارد که تا سال‌ها مي‌تواند به فعاليت خود در پرتاب ديسک ادامه دهد. الکنا بيش از 10 سال از او مسن‌تر است و هنوز مسابقه مي‌دهد. وقتي از او پرسيدم تا کي در عرصه مسابقات باقي خواهند ماند، پاسخ داد: در پرتاب ديسک ورزشکاران از 32 تا 36 سالگي در اوج خود قرار مي‌گيرند. به اين ترتيب اميدوارم تا 7 يا 8 سال ديگر در صحنه بمانم و رقابت کنم.

المپيک لندن همين روزها برگزار مي‌شود و با چشم‌اندازي که حدادي ترسيم کرده است،‌ او در المپيک 2016 ريودو ژانيرو هم پرتاب خواهد کرد و به احتمال زياد در المپيک سال 2020 نيز به رقابت خواهد پرداخت. با توجه به تجربه جهاني و المپيکي‌اش و رقيبان کنوني، او سال‌هاي درخشاني پيش رو دارد. موفقيت او در مسابقات جهاني 2011 آغاز شد و حالا رقيبان نامدارش روي او حساب ويژه‌اي باز کرده‌اند. اگر در المپيک لندن به مدال برسد، به اعتماد به نفس بيشتري خواهد رسيد و براي المپيک بعدي بهتر برنامه‌ريزي خواهد کرد. پس از المپيک لندن، الکنا از عرصه قهرماني خارج مي‌شود، هرچند که او به علت عملکرد ضعيفش در يکي دو سال اخير، عملا ميدان را به رقيبان جوان‌تر واگذار کرده است. دوره دوام کانتر قهرمان کنوني المپيک نيز قطعا کوتاه‌تر از حدادي خواهد بود و به جرات مي‌توان ادعا کرد دوره نزولش در پرتاب ديسک آغاز شده است. بايد گفت رقيبان جدي حدادي در سال‌هاي آينده از آلمان مي‌آيند. هارتينگ تقريبا هم‌سن و سال حدادي است. آلماني‌ها روي مواد پرتابي ازجمله پرتاب ديسک خوب سرمايه‌گذاري کرده و جوانان بااستعدادي را وارد ميدان کرده‌اند. آنها نمي‌خواهند اقتدار سنتي خود در پرتاب‌ها، ازجمله پرتاب ديسک را از دست دهند، اما حدادي نيز ورزشکاري باانگيزه و مبارزه‌جوست که هدف‌هاي بلندي را دنبال مي‌کند. نخستين هدفش رسيدن به مرز 70 متر و مدال المپيک است. اگر امسال به اين هدف برسد، هدف‌هاي بلندتري را براي خود ترسيم خواهد کرد.

تمرين‌ با مربي 82 ساله

احساس حدادي با پافشاري روي خواسته‌هايش، بالاخره فدراسيون دووميداني و کميته ملي المپيک را وادار کرد که مربي روس او را برگردانند. حدادي در يکي دو سال اخير بارها تاکيد کرد که بدون اين مربي نمي‌تواند نتيجه بگيرد، اما آيا واقعا يک مربي 82 ساله، توانايي و نشاط و سلامت کافي دارد که يک ورزشکار را تمرين دهد؟ چرا حدادي اين همه اصرار داشت که او بيايد؟ آيا دستمزد ماهي 9000 دلار به اين مربي، مقرون به صرفه است. درخصوص اصرار حدادي براي بازگرداندن اين روس پير حرف و حديث‌هاي زيادي زده شد، اما شايد حرف‌هاي خود حدادي، قابل تامل‌تر باشد. البته اگر او در المپيک نتيجه نگيرد، مي‌توان دوباره آن حرف و حديث‌ها را موشکافي کرد و نتيجه گرفت که چرا مربي پير روس بازگشته است. وقتي از حدادي درخصوص اصرارش براي کار کردن با اين مربي پرسيديم، پاسخ داد: من هر روز او را به محل اقامتش مي‌برم و مي‌آورم. در واقع مراقبش هستم! اما حضور او به من نشاط و انگيزه روحي بالايي مي‌دهد. او وزنه روحي کار من است. هر وقت مربي‌ام نبود، چند متر کمتر پرتاب کردم! اين مربي از لحاظ روحي و تکنيکي با من کار مي‌کند. نيازي نيست کنار زمين بيايد و بدود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها