پاسخ به:اخبار قرآنی دوشنبه 2 مرداد91
دوشنبه 2 مرداد 1391 11:02 PM
در بيستمين نمايشگاه قرآن كريم؛
نشست اعجاز علمی قرآن با موضوع نقش كوهها در آرامش پوسته زمين برگزار شد
گروه انديشه: نشست «اعجاز علمی قرآن مجيد در مورد چگونگی بهوجود آمدن كوهها و نقش آنها در آرامش پوسته زمين»، شب گذشته، اول مردادماه، در بخش اعجاز قرآن بيستمين نمايشگاه بينالمللی قرآن كريم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، بخش اعجاز قرآن در راستای برگزاری سلسله نشستهای اعجاز قرآن نشستی با موضوع اعجاز علمی قرآن مجيد در مورد چگونگی بهوجود آمدن كوهها و نقش آنها در آرامش پوسته زمين برگزار كرد.
محمد محجل، دانشيار تكتونيك دانشگاه تربيت مدرس، در اين نشست به ايراد سخن پرداخت و درباره پديدههای زمينشناختی و اشاره قرآن كريم به آنها سخنرانی كرد.
وی با اشاره به اينكه قرآن كريم نور محض و وسيله هدايت انسانها است و خداوند از طريق پيامبر(ص) آن را نازل كرده است، افزود: قرآن كريم يك كتاب علمی صرف نيست، اما وقتی در آن نظر میكنيم، میبينيم كه انسانها را به تفكر در پديدههای روی زمين دعوت میكند، مثلاً قرآن انسان را به تفكر در چگونگی خلق شتر وامیدارد؛ زيرا نشانههای قدرت الهی و ادله توحيد را میتوان با تفكر در خلق اين موجود كشف كرد.
وی تصريح كرد: اين اشارهها برای انسانهای گذشته شايد زياد مفهوم نبود و آنها از آن چندان برداشتی نمیكردند، اما اكنون پس از گذشت 14 قرن و با پيشرفت علوم تجربی میتوان اين اشارههای قرآنی را به خوبی فهميد.
محجل در ادامه اظهار كرد: آياتی از قرآن مجيد انسانها را دعوت میكند تا در چگونگی نصب كوهها نظر كنند، آنها را ثابت نپنداشته و به حركت آنها چون حركت ابرها دقت كنند.
دانشيار تكتونيك دانشگاه تربيت مدرس تهران: |
قرآن كريم يك كتاب علمی صرف نيست، اما وقتی در آن نظر میكنيم میبينيم كه انسانها را به تفكر در پديدههای روی زمين دعوت میكند، مثلاً قرآن انسان را به تفكر در چگونگی خلق شتر وامیدارد؛ زيرا نشانههای قدرت الهی و ادله توحيد را میتوان با تفكر در خلق اين موجود كشف كرد |
دانشيار تكنوتيك دانشگاه تربيت مدرس تهران تأكيد كرد: آيات قرآنی از انسانها میخواهد تا در چگونگی به وجود آمدن كوهها تدبر كنند و نقش آنها را در ثبات و آرامش پوسته زمين را مورد توجه قرار دهند.
وی گفت: در قرآن مجيد در ارتباط با كوهها و آياتی كه اين واژهها در آنها به كار رفته «جبل» و در بعضی از آيات به صورت جمع يعنی «جبال» است، اما در مواردی به صفت بارز استواری آن توجه شده و از لغت «رواسی» استفاده شده است.
محجل خاطرنشان كرد: رواسی در قرآن مجيد به صورت جمع آمده و در مورد رواسی به نقش آنها در ايجاد ثبات، استواری و آرامش در پوسته زمين توجه شده و در بهوجود آمدن رواسی به كشش در پوسته زمين اشاره شده است.
وی تصريح كرد: يافتههای زمينشناسی در چند دهه اخير مشخص ساخته كه كشش در پوسته زمين شروع فرآيند به وجود آمدن كوهزادهای بزرگ زنجيرهای است. در اين رابطه فرآيند به وجود آمدن كوهزادها با مقياس چند هزار كيلومتری مطرح است.
استاد دانشگاه تربيت مدرس در ادامه گفت: چگونه كشش در پوسته زمين با بوجود آمدن كوهها ارتباط دارد؟ علوم زمينشناسی با يافتههای تجربی، آزمايشگاهی و ميدانی در چند دهه اخير مسائلی را در اين رابطه روشن كرده كه قرآن مجيد در بيش از 1400 سال پيش به اين موارد علمی دقيق اشاره كرده است.
محمد محجل به آيههای 27 سوره فاطر، 79 سوره انبياء، 18 سوره ص و 18 سوره حج اشاره و تاكيد كرد: خداوند بارها از انسانها خواسته تا به كوهها بنگرند و فرموده كه آنها تسبيح خدا را به جای میآورند اما ما تسبيح آنها را نمیفهميم.
وی در پايان خاطرنشان كرد: كوهها از نظر خداوند مبارك هستند و برای اين مسئله میتوان چند دليل برشمرد؛ اول آنكه هر چه بر روی كوهها بالاتر میرويد هوا سردتر میشود و دوم اينكه كوهها مخزن آب به شمار میآيند و سوم اينكه كوهها در خنككردن كره زمين و تثبيت آن نقش ايفا میكنند و از ديگر بركات كوهها میتوان به مخازن موجود در آنها و رودخانههايی كه از زير آنها خارج میشوند، اشاره كرد.