پاسخ به:اخبار قرآنی دوشنبه 2 مرداد91
دوشنبه 2 مرداد 1391 11:02 PM
همراه قرآن، نيازمند دستورالعملها و تفاسير ائمه(ع) نيز هستيم
گروه خبرنگاران افتخاري / زهره عبدی: رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی در مراسم رونمايی نسخ خطی قرآن كريم، گفت: عنوان نمايشگاه، «قرآن و عترت» عنوانی كه به ما اخطار میدهد مبادا گمان كنيم قرآن برای ما كافی است، بلكه بايد بدانيم در كنار قرآن، نيازمند دستورالعملها و تفاسير ائمه(ع) نيز هستيم.
به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، نخستين نمايشگاه بينالمللی نسخ خطی قرآن كريم، روز گذشته، اول مردادماه، با حضور اسحاق صلاحی، رئيس سازمان و ميهمانان داخلی و خارجی، در محل نمايشگاه دائمی نسخ خطی و نادر سازمان اسناد و كتابخانه ملی، افتتاح شد.
در اين مراسم صلاحی، با اشاره به اهميت برگزاری چنين نمايشگاههايی در معرفی گنجينهها و نفايس سازمان و هم چنين دسترسپذير كردن آنها برای پژوهشگران و علاقهمندان، تصريح كرد: بدون شك منشأ بيشتر گرفتاریهای امروز بشر، دور شدن و مهجور ماندن از متن هدايتبخش قرآن است كه خداوند فرو فرستاده و بشر امروز بيش از پيش محتاج گزارهها و راهحلهای دينی است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی يادآور شد: اگر بخواهيم به عمق و درون قرآن به عنوان منشور بشريت و نجات انسان دسترسی داشته باشيم، بايد به قرآن ناطق كه همان تفاسير ائمه معصومين(ع) است، توجه كنيم، چرا كه از يك منظر قرآن كريم، قرآن صامت است و قرآن ناطق، همان فرمايشات و سخنان ائمهاطهار(ع) است.
صلاحی همچنين با اشاره به برگزاری سالانه نمايشگاه «قرآن و عترت» در سازمان اسناد و كتابخانه ملی، اضافه كرد: ابتكار برگزاری چنين نمايشگاهی به عنوان يك سنت حسنه جاريه، يك ويژگی خاصی دارد و آن هم بينالمللی بودن آن است. همچنين عنوان نمايشگاه، «قرآن و عترت» است، عنوانی كه به ما اخطار میدهد مبادا گمان كنيم قرآن برای ما كافی است، بلكه بايد بدانيم در كنار قرآن، نيازمند دستورالعملها و تفاسير ائمه(ع) نيز هستيم.
اسحق صلاحی: |
بدون شك منشأ بيشتر گرفتاریهای امروز بشر، دور شدن و محجور ماندن از متن هدايت بخش قرآن است كه خداوند فرو فرستاده و بشر امروز بيش از پيش محتاج گزارهها و راهحلهای دينی است |
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی در مورد ويژگیهای نسخههای به نمايش گذاشته شده، اظهار كرد: اين نمايشگاه شامل نسخههای خريداری و اهدا شده به سازمان در يك سال گذشته، يعنی از رمضان سال قبل تا رمضان امسال است و از 133 نسخه خريداری شده، تعداد 21 نسخه منتخب، بنا بر ويژگیها و شاخصههايی كه دارند به نمايش درآمد.
وی ادامه داد: هم اكنون در سازمان 1600 نسخه خطی قرآن كريم نگهداری میشود كه اين تعداد نسخه خطی آمار بینظيری است و اميدواريم پژوهشگران و علاقهمندان نيز از اين نسخهها استفاده مطلوب را ببرند.
صلاحی همچنين نويد داد در آينده نزديك، برگزاری نمايشگاه نسخههای خطی سازمان اسناد و كتابخانه ملی، به صورت سالانه در دستور كار سازمان قرار بگيرد.
يادآور میشود، از جمله نسخههای نفيس اين نمايشگاه نسخهای از قرآن كريم با خط محمد هاشم طاير مربوط به سال 1088 (قرن يازدهم هجری قمری) است كه در آن هنرهايی نظير مذهب، مرصع و رنگهنويسی به چشم میخورد، اثر نفيسی از نهجالبلاغه به خط ابن اسعد بن محمد شفروه به سال 631 هجری قمری و صحيفه كامل سجاديه مربوط به دوره صفويه و با خط محمد رحيم نيز از آثار نفيس اين نمايشگاه است.
نمايش آثاری از قرآنهای خطی كشورهای اسلامی نظير تانزانيا، تركيه، تونس، ارمنستان، زنگبار، هندوستان، تاجيكستان و برخی ديگر كشورها، از ويژگیهای برجسته اين نمايشگاه است.
همچنين نخستين نمايشگاه بينالمللی نسخ خطی قرآن كريم در محل نمايشگاه دائمی نسخ خطی و نادر كتابخانه ملی برپا است و در ايام ماه مبارك رمضان از ساعت 9 تا 18 پذيرای مشتاقان و پژوهشگران خواهد بود.