پاسخ به:اخبار قرآنی دوشنبه 2 مرداد91
دوشنبه 2 مرداد 1391 10:59 PM
واكاوی راهبردهای ارتقای نشر قرآنی در سال توليد ملی/22
يوسف افراش:
ايران در توليد انبوه قرآن از منظر كيفی رتبه مطلوبی ندارد
گروه ادب: سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وضعيت موجود چاپ قرآن در كشور، ضعف در توليد انبوه را از جمله ضعفهای موجود در اين حوزه دانست و عنوان كرد: عدم استفاده از دستگاههای نوين سبب شده است در اين عرصه با مشكل كيفی مواجه باشيم.
![]() |
يوسف افراش، سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی |
يوسف افراش، سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به وضعيت موجود كشور در حوزه چاپ قرآن، گفت: با توجه به چنين حجمی در چاپ قرآن و ظرفيت بالايی كه در زمينه تعداد مخاطبان قرآن در كشور موجود است، امكان رشد بيش از پيش صنعت چاپ قرآن، ليتوگرافی و صحافی آن وجود دارد.
سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بررسی وضعيت چاپ قرآن كشورمان در مقايسه با ديگر كشورهای اسلامی در اين حوزه، افزود: برخی از افراد میگويند كه تمام قرآنهايی كه در كشور توليد میشود، در مقايسه با ديگر كشورهای صاحبنام در اين عرصه از وضعيت مطلوبی برخوردار نيست، اين در حالی است كه ما در تمام حوزههای چاپ قرآن با اين نوع كمبودها مواجه نيستيم.
وی ادامه داد: صنعت چاپ و صحافی قرآن در كشور را میتوان از منظرهای گوناگون مورد بررسی قرار داد و از اين منظر نقاط ضعف و آسيب آن را برشمرد. به عنوان نمونه، در قطعهای جيبی به اين دليل كه از تكنولوژیهای روز دوخت و صحافی بهرهمند نيستم، با مشكلاتی مواجه هستيم؛ در غير اين صورت كيفيت آثار چاپ شده در قطع رحلی، رقعی و وزيری در وضعيت مطلوبی است كه میتواند در منطقه حرفی برای گفتن داشته باشد.
با استفاده از ماشینهای روز در صنعت چاپ در جهت رفع مشکلات موجود برآییم
افراش در ادامه به ضعفهای موجود در اين حوزه اشاره و عنوان كرد: از جمله ضعفهايی كه در حوزه چاپ قرآن ديده میشود، توليد انبوه قرآن است كه البته اين بيشتر شامل قطعهای پائين میشود. جا دارد با توجه به سابقه چاپ قرآن در كشور و اهميت ناشران ايرانی در اين زمينه و فراتر از آن، علاقه مردم به خريد اين كتاب مقدس با استفاده از ماشينهای روز در جهت رفع اين مشكل برآئيم.
به گفته افراش، گاه ديده شده است كه توليدات قرآنی ايران در مسابقات مختلف چاپ در منطقه حائز رتبه میشود، اما اگر همين محصولات را بخواهيم در توليد انبوه به بازار عرضه كنيم، به دليل كمبودهای موجود در دستگاههای صنعت چاپ با مشكل روبرو خواهيم شد.
افراش: |
قطعهای جيبی به اين دليل كه از تكنولوژیهای روز دوخت و صحافی بهرهمند نيستم، با مشكلاتی مواجه هستيم؛ در غير اين صورت كيفيت آثار چاپ شده در قطع رحلی، رقعی و وزيری در وضعيت مطلوبی است كه میتواند در منطقه حرفی برای گفتن داشته باشد |
سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به رتبه ايران در منطقه اشاره كرد و افزود: وجود اين ضعفها باعث نمیشود كه حكم قطعی در رابطه با جايگاه نامطلوب چاپ در ايران صادر كنيم. در حال حاضر كشور در وضعيت مطلوبی به سر میبرد، برگزيده شدن ايران در بخشهای مختلف چاپ و صحافی در مسابقات مصحف شريف كه دو سال پيش در منطقه برگزار شد، حاكی از فعاليتهای مثبت چاپخانهداران ايرانی است.
راهکارهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای ارتقای صنعت چاپ
وی در ادامه به فعاليتهای جهانی در راستای ارتقای صنعت چاپ اشاره كرد و يادآور شد: اقدامات جهانی ناشی از رقابت جهانی باعث میشود تا ما در كيفيت به ويژه كيفيت در صنعت چاپ توجه بسياری به اين امر كرده و صنعت چاپ را به سمت ارتقای كيفيت سوق دهيم.
افراش تصريح كرد: چند محور حمايتی در بحث حمايت از صنعت چاپ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد كه يكی از آنها نوسازی صنعت چاپ است؛ به اين معنی كه ما چاپخانهداران را مورد حمايت و تشويق قرار دهيم تا دستگاههای فرسوده خود را از رده خارج كنند.
سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ديگر برنامههای اين بخش از وزارتخانه در جهت ارتقای صنعت چاپ قرآن در كشور ياد و عنوان كرد: در پی آن هستيم تا با برگزاری نشستها و كارگاههای تخصصی با حضور كارشناسان، آسيبهای موجود در اين حوزه شناسايی شود و سپس با اهتمام جمعی در پی يافتن راهكارهايی در جهت ارتقای سطح كيفی برآئيم.