0

عواطف خانوادگى

abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 37203

پاسخ به: عواطف خانوادگى
سه شنبه 27 تیر 1391  11:45 AM

مبارزه با سنت فرزند خواندگي.

هنگامي كه پيامبر گرامي اسلامْ با حضرت خديجه ازدواج كرد، به بازار عكاظ آمد و ديد كه جواني به نام (زيد) در معرض فروش است. از آن جا كه زيد را جواني با هوش و استوار يافت، او را خريد و پيش خود نگاه داشت. پس از بعثت، زيد را دعوت به اسلام كرد و او پذيرفت و مسلمان شد. مدت ها گذشت و سرانجام حارثه، (پدر زيد) اطلاع يافت كه فرزندش در مكه نزد پيامبر گرامي اسلام و غلام اوست.
او به مكه آمد و نزد ابوطالب رفت و از او تقاضا كرد كه اسباب آزادي فرزندش را فراهم سازد. ابوطالب، مطلب را به اطلاع پيامبر رسانيد. پيامبر خدا فرمود: (او آزاد است و هر جا بخواهد مي تواند برود.).
حارثه خوشحال شد و دست فرزندش را گرفت و از او خواست كه به خانواده و قبيله خود بپيوندد و شرافت خانوادگي خود را حفظ كند! ولي زيد نپذيرفت و گفت: (من از پيامبر خدا جدا نمي شوم.).
حارثه، بعد از گفتگوي بسيار، خشمگين شد و گفت:.
شاهد باشيد كه من، خود را از او بري مي دانم و او فرزند من نيست.
پيامبر خداْ فرمود:.
شاهد باشيد كه زيد فرزند من است. من از او ارث مي برم و او از من.
از آن پس، مردم، زيد را فرزند محمدْ مي خواندند.
پس از مهاجرت به مدينه، عمه زاده خود (زينب دختر جحش) را كه دختري زيبا و صاحب كمال بود، به عقد زيد در آورد و بدين ترتيب جواني كه سابقه بردگي داشت، به بركت اسلام، با دختري آزاد و از خانواده اي ممتاز ازدواج كرد.
اما اين ازدواج دوامي نداشت و همواره زيد در صدد بود كه همسر خود را طلاق بدهد و پيامبر خدا به او مي فرمود:.
أمْسِكْ عَلَيْكَ زَوْجَكَ وَاتَّقِ اللّهَ؛(13).
همسرت را نگاهداري كن و از خدا بترس.
سرانجام، كار زيد و زينب به جدايي كشيد، اما با جدا شدن آنها و پايان گرفتن عده، پيامبر خدا با دختر عمه خود زينب ازدواج كرد و يك سنت دست و پاگير و غلط و بي اساس، شكسته شد.
در اين هنگام منافقين به جو سازي پرداخته و گفتند:.
محمدْ به ما دستور مي دهد كه با عروس خود ازدواج نكنيم، ولي خودش با عروس، ازدواج مي كند.(14).
قرآن نيز در اين باره فرمود:.
فَلَمّا قَضي زَيْد مِنْها وَطَراً زوَّجْناكَها؛(15).
همين كه زيد بهره خود را از زينب گرفت (و كار آنها به جدايي كشيد) زينب را به تزويج تو در آورديم.
معلوم مي شود كه اين ازدواج، به خواست و اراده پروردگار بود و علي رغم جوسازي هاي منافقين، حتماً بايد اين ازدواج صورت بگيرد تا مردم مسلمان توجه كنند كه (فرزند خواندگى) اثري ندارد و موجب پيوند خانوادگي نمي شود و چه بهتر كه در اين راه، رهبر مسلمين پيشقدم بشود!.
راز اين ازدواج را خود قرآن اين گونه بيان مي فرمايد:.
لِكَىْ لايَكُونَ عَلَي المُؤْمِنينَ حَرَج فِي أزواجِ أدْعِيائِهِمْ إذا قَضَوْا مِنْهُنَّ وَطَراً وَكانَ أمْرُ اللّهِ مَفْعُولاً؛(16).
تا مردم مؤمن، در مورد همسران فرزند خواندگان خويش (هنگامي كه بهره خود را از آنها گرفتند) گرفتار عسر و حرج نباشند و فرمان خدا انجام گرفتني است.

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

شاد، پیروز و موفق باشید.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها