پاسخ به:اخبار کامل قرآنی (يكشنبه 18 تير 1391)
یک شنبه 18 تیر 1391 10:58 AM
| صرف 18 سال زمان برای به ثمر نشستن «نورالدين پسر ايران» |
گروه ادب: راوی كتاب «نورالدين پسر ايران» با اعلام اينكه 18 سال برای مصاحبه، پيادهسازی و تنظيم متن خاطرات اين كتاب زمان صرف شده است، افزود: پيگيری جدی مقام معظم رهبری نسبت به كتابهای دفاع مقدس، سبب رشد آثار اين عرصه شده است.
سيدنورالدين عافی، راوی كتاب «نورالدين پسر ايران» در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، گفت: در آغاز كه از جبهه برگشتم، اوضاع روحیام به گونهای بود كه نمیتوانستم روايات دوران جنگ را بازگو كنم، اما وقتی خواب مقام معظم رهبری را ديدم، تمايل پيدا كردم كه خاطراتم را بازگو كنم. وی درباره خوابی كه ديده بود اظهار كرد: خواب ديدم مقام معظم رهبری دو- سه صفحه دستشان است و با ناراحتی آنها را میخوانند. از يك نفر پرسيدم چه شده است؟، گفت خاطراتی از يك جانباز را میخوانند و گريه میكنند، از آن پس بر خودم واجب دانستم كه اين مطالب را بازگو كنم. راوی قصه «نورالدين پسر ايران» درباره وقفهای كه ميان پايان جنگ و روايتگری او به وجود آمده است، گفت: آن روزها، شرايط به گونهای نبود كه يك سازمان بخواهد با جديت پيگير اين مسائل باشد. از سوی ديگر وضعيت كاری من در دانشگاه نيز به درازا كشيد و اين مسئله هم در روايت اين كتاب بیتأثير نبود. گاه پيش میآمد كه برای روايت خاطرات برای نويسنده بايد مرخصی میگرفتم و چند ساعتی را با مسئول ضبط خاطرات در نمازخانه دانشگاه صحبت میكردم. اكنون برای اين گونه آثار ارزشگذاری خوبی انجام میشود. عافی، روايتگریاش در طول اين چند سال را نوعی تجديد خاطره دوران گذشته دانست و گفت: اين كار در نوع خود، زندگی بود. گاه پيش میآمد كه در روايت خاطرهای، با مصاحبهكننده میخنديديم و در جای ديگر گريه میكرديم. ساعتها در كنار هم مینشستيم. او میپرسيد و من جواب میدادم، بیآنكه گذر زمان را متوجه شوم.
وی درباره ويژگیهای كلی كتاب گفت: از اول تا آخر كتاب هم خاطرات تلخ وجود دارد و هم شيرين. عافی با اشاره به تلخترين جای كتاب كه امير، يكی از دوستانش شهيد شده بود، گفت: نمیخواستم زود به اين خاطره برسيم. با عراقیها جوری درگير میشديم كه به قلب لشكرشان میزديم و آن موقع به اين فكر نمیكرديم كه با چه جرأتی اين كار را انجام میداديم. الان كه نگاه میكنيم میبينيم خدا اين شجاعت را در دل ما قرار داده بود. قهرمان داستان «نورالدين پسر ايران»، دلايل تأثيرگذاری اثر بر روی مخاطب را مطرح كردن آن توسط رهبرمعظم انقلاب دانست و عنوان كرد: تقريظ معظمله را كه جوانان ارزشمدار میبينند، هر روز به من زنگ میزنند و درباره آن میپرسند و گاهی از تحولشان میگويند. هنگامی كه برخی از افراد درباره تأثيرگذاری كتاب حرف میزدند، تصور نمیكردم سطح كتاب در اين حد باشد كه افراد را متحول كند، اما به لطف خدا اين اتفاق افتاد. وی با ابراز اينكه بخشهای گفته شده فراوانی بود كه از كتاب حذف شد، افزود: اگر داستان كردستان را بنويسيم، به تنهايی يك كتاب میشود، اما بنا بر مصلحت، خيلی از خاطرات حذف شد. افرادی بودند كه وقتی ما به جبهه میرفتيم، خانواده ما را اذيت میكردند. بيان اين نكات در كتاب مشكلساز بود. عافی دلايل طولانی شدن فرايند انتشار كتاب را نبود پيگيری جدی دانست و گفت: مصاحبه، پيادهسازی و تنظيم كتاب ۱۸ سال طول كشيد، به طوری كه خودم هم از انتشار آن منصرف شده بودم و باور نمیكردم انجام اين كار شدنی باشد. گاه يك فرد میآمد و كارهايی انجام میداد و میگفت تمام میشود، ولی بعد از دو، سه سال اتفاقی نمیافتاد. به همين ترتيب فرد بعدی هم همينطور. از سوی ديگر، آن روزها پول و امكانات كافی برای چاپ اين آثار نبود و كمتر به اين گونه آثار وقعی نهاده میشد. وی افزود: اكنون مقام معظم رهبری اين گونه آثار را پيگيری میكنند. حتی بعد از چاپ كتاب، فكر نمیكردم چنين استقبالی از كتاب شود، اما اكنون میبينم كه فرزندان خودم هم بعد از خواندن كتاب متحول شدهاند و ديدشان نسبت به اين حوزه تغيير كرده است. عافی در پاسخ به اينكه آيا با به تصوير كشيدن اين كتاب موافق است، گفت: ساختن فيلم از روی اين كتاب سخت است. فيلمهای سينمايی كه اكنون ساخته میشود را نگاه نمیكنم، چون 10 درصد آنها واقعيت نيستند. با به تصوير كشيدن آنچه كه واقعيت ندارد، حق شهدا ضايع میشود. برای ساختن فيلم با اقتباس از اين كتاب تمايل دارم، اما فكر میكنم ظرفيت اين كار وجود ندارد. |
مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو
مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه
صفحه اختصاصی:
اولین مدرسه عشق که تأسیس شد / درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی / اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی