پاسخ به:بزرگان تاریخ
چهارشنبه 22 شهریور 1391 12:31 AM
یوحنا ابن زبدی معروف به "یوحنای حواری و یوحنای انجیلی و یوحنای الهی" صاحب یکی از اناجیل اربعه، پدرش زبدی و مادرش سالومه بود و برادرش یعقوب حواری (کبیر). گویند که مسیح به خاطر طرفداری شدید آن دو از حق، آنان را "بوآنرجس" یعنی پسران رعد لقب داده بود. مکاشفات حضرت مسیح را می نوشت و ظاهرا محبوب ترین شاگردان مسیح بوده است. برادرش یعقوب و خود و پدرش به ماهیگیری اشتغال داشتند. او مردی حلیم و مهربان بود و زمانی که حضرت مسیح به دست یهود گرفتار شد، او با پطرس، مسیح را همراهی کرد و دیگر شاگردان فرار کردند و در هنگام صلیب نمودن حضرت مسیح، او
حاضر بود و صبح زود به قبر مسیح وارد شد و بعد از صعود نمودنش، هر چه او را حبس و تهدید به قتل کردند و او را تا زیانه زدند، باز در اورشلیم به جرأت، مژده انجیل میداد و جان خود را در راه آن حضرت گذاشته بود.
او برطرف راست حضرت مسیح می نشست و ظاهرا از همه حواریون، جوان تر بود. سابقا هم یکی از شاگردان یحیی تعمید (غسل تعمید) دهنده "یوحنا" بود و به ارشاد یحیی به حضرت مسیح گروید! در آخرین شام در خدمت حضرت مسیح بود و حضرت در حالت مرگ، مادرش مریم را، به او سپرد. در مجلس شورای نخستین که در اورشلیم بود، او حاضر بود. سالهای زیادی در اورشلیم سکونت داشت و همه او را یکی از ارکان کلیسا می دانستند. بعد از وفات پولس، در «افسس یا افوس» بود، در آسیای صغیر جائی که تاثیرات عظیمه شخصی و رسالتی او مبسوط گشت.
در انجیل یوحنا، مسیح چون منادی و «شافع معین من جانب الله » و «ابن الله »، متجلی است و مطالبی را که به حیات تازه و اتحاد با مسیح و تولد نو، و قیامت و عمل روح القدس نسبت دارد، بیشتر از اناجیل دیگر ذکر می کند.
علاوه بر انجیل و کتاب مکاشفه که به او منسوب است، سه رساله دیگر هم بنام اوست.
1- مکتوب عام، برای رد غلط های لامذهب ها
2- مکتوبی که به خاتون برگزیده یا کوریه نوشته شده
3- نامه ای که به نحایوس نگاشته و از امانت و غریب نوازی او تمجید کرده است.
عموما معتقدند به این که کتاب مکاشفه و نامه های یوحنا در افسس، تخمینا در سال 96 - 97 میلادی نگارش یافته، اینها آخرین کتب عهد جدید می باشد.
اعلام/گرد آوری:گروه بزرگان و مشاهیر تبیان زنجان
ذکر تعجیل فرج رمز نجات بشر است ما برآنیم که این ذکر جهانی بشود.
مدیر تالار های