خواجه عبدالله انصاری
دوشنبه 5 تیر 1391 6:50 PM
خبرگزاری فارس: شانزدهمین جلد از کتابهای آفرینندگان فرهنگ و تمدن اسلام و بوم ایران به حکم علیاکبر ولایتی به زندگی خواجه عبدالله انصاری میپردازد.

شانزدهمین جلد از کتابهای آفرینندگان فرهنگ و تمدن اسلام و بوم ایران به حکم علیاکبر ولایتی به زندگی خواجه عبدالله انصاری میپردازد.
این کتاب پس از مقدمه در 6 فصل نوشته شده است. عنوان فصل و زیرفصل به شرح زیر است
فصل اول: عصر خواجه عبدالله انصاری،
فصل دوم: زندگی نامه خواجه، پدر و اجداد او، از تولید تا بالندگی، غیبت پدر، دوران شکوفایی و مراحل تکوین شخصیت خواجه عبدالله، استادان خواجه، پیران طریقت خواجه، مذهب او، القاب پیر هرات، مسافرتها، ملاقاتی با خرافاتی و ابوسعید ابولخیر، مجاهدات و تبعیدهای خواجه، وفات خواجه
فصل سوم: افکار پیر هرات، تصوف و صوفی، شریعت و طریقت، کرامت صوفیه، سماع، شناخت و معرفت صوفیانه، عقل و علم
فصل چهارم:آثار خواجه، توضیح برخی از آثار او، منازل السائرین، تفسیر قرآن، طبقات الصوفیهف رسائل، انوار التحقیق، مناجاتنامه، مقالات، مقالات، نصایح، زادالعارفین
فصل پنجم: کتابشناسی و انتشار آثار خواجه عبدالله، الف) منابع کهن در شرح حال او، ب) مناب جدید در شحر حال او، ج) انتشار آثار خواجه
فصل ششم: ضمیمه، از تفسیر سوره یوسف، نصیحت پیر هرات به خواجه نظامالملک طوسی، از مناجاتنامه
در قسمتی از کتاب با عنوان ملاقات با خرقانی و ابوسعید ابوالخیر میخوانیم: به هنگام مراجعت به ری (424ق)، عبدالله، که 27 سال داشت، با ابوالحسن خرقانی ملاقات کرد که بر زندگی او تاثیر بسیاری گذاشت (جامی، ص 336-346) خرقانی صوفی بیسوادی بود که اسرار دل انصاری را میخواند و حتی پرسشهای ناگفته و عرضه نشده او را پاسخ میداد. در آن موقع، خرقانی شیخ سال خورهای بود که چندی بعد در دهم محرم 425، در حدود 80 سالگی، از دنیا رفت.
چندی بعد انصاری گفت: «اگر خرقانی را نمیدیدم، هرگز حقیقت را نشناخته بودم». او به من گفت: «کسی که میخورد و میخوابد، کسی دیگر است. وقتی این را شنیدم، من خود خرقانی شدم.»
وقتی خرقانی با انصاری سخن میگفت، حالت جذب به او دست میداد و به گریه میافتاد. خواجه بر اثر این ملاقات و تصوف خویش تغییر روش داد.
انتشارات امیرکبیر این کتاب را در قطع جیبی و 135 صفحه با قیمت 1350 تومان منتشر کرده است.
انتهای پیام/