پاسخ به:بانک مقالات بینایی
دوشنبه 5 تیر 1391 11:13 PM
| 12 : بينا زمستان 1385; 12(2 (پی در پی 47)):203-210. |
| |
| حساسيت و ويژگي اسکن کانفوکال در تشخيص کراتيت هاي آکانتاميبي و قارچي |
| |
| ميردهقان سيدعلي,رضايي كنوي مژگان*,جوادي محمدعلي,نظري روشنك |
| |
| * تهران، پاسداران، بوستان نهم، بيمارستان لبافي نژاد، مرکز تحقيقات چشم |
| |
|
هدف: تعيين حساسيت و ويژگي اسکن کانفوکال در تشخيص کراتيت هاي آکانتاميبي و قارچي بر اساس نتايج اسمير و کشت.
روش پژوهش: در همه بيماران مبتلا به کراتيت عفوني مراجعه کننده به بيمارستان لبافي نژاد از مردادماه 1383 تا اسفند ماه 1384، علاوه بر انجام کشت و اسمير از قرنيه و يا جالنزي بيماران، اسکن کانفوکال قرنيه نيز انجام شد. سپس حساسيت و ويژگي اسکن کانفوکال براساس نتايج کشت و اسمير محاسبه گرديد.
يافته ها: مطالعه بر روي 133 بيمار با ميانگين سني 48.1±22.7 سال (محدوده 9 تا 83 سال) شامل 69 فرد مذکر (51.9 درصد) و 64 فرد مونث (48.1 درصد) انجام شد. سابقه استفاده از لنز تماسي و آسيب قرنيه هر کدام در 21 درصد و جراحي قبلي قرنيه در 38.3 درصد موارد وجود داشت. نتايج اسمير و کشت قرنيه يا جالنزي در 71 مورد (53.4 درصد) مثبت بودند که 40 مورد به علت عفونت باکتريايي، 16 مورد به علت عفونت قارچي و 15 مورد به علت عفونت آکانتاميبي بودند. نتايج اسکن کانفوکال در 50 مورد (37.6 درصد) مثبت بود که در 27 مورد ساختمان هاي شبيه به ريسه قارچ و در 23 مورد ساختمان هاي شبيه به کيست يا تروفوزوييت يافت شدند. حساسيت و ويژگي اسکن کانفوکال در تشخيص کراتيت هاي آکانتاميبي به ترتيب 100 درصد و 84 درصد و در تشخيص کراتيت هاي قارچي به ترتيب 93.4 درصد و 77.8 درصد بود.
نتيجه گيري: اسکن کانفوکال يک ابزار تشخيصي غير تهاجمي در تشخيص سريع کراتيت هاي قارچي و آکانتاميبي است که براساس نتايج اسمير و کشت، از حساسيت و ويژگي بالايي برخوردار مي باشد. اسکن کانفوکال هم چنين در رد ساختمان هاي شبه قارچ يا شبه آميب در مراحل اوليه کراتيت هاي باکتريايي، قبل از مشخص شدن نتايج ميکروب شناسي و نيز در بيماراني که نتيجه ارزيابي ميکروب شناسي منفي است؛ ابزار مفيدي مي باشد.
|
| |
| كليد واژه: |
| |
 |
|
نسخه قابل چاپ
|