0

بانک مقالات بینایی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات بینایی
یک شنبه 4 تیر 1391  4:17 PM

 11 : بينا بهار 1391; 17(3 (پي در پي 68)):283-288.
 
برخورد با يک مورد استرابيسم پيچيده به عنوان عارضه اي از داکريوسيستورينوستومي اندوسکوپيک
 
باقري عباس*,توكلي مهدي,رفعتي نسرين,آل طه مريم,سالور حسين
 
* تهران، پاسداران، بوستان نهم، خيابان پايدارفرد (خيابان امير ابراهيمي)، پلاک 23، مرکز تحقيقات چشم
 
 

هدف: معرفي يک مورد بيمار مبتلا به اگزوتروپي و گيرافتادگي عضله رکتوس داخلي متعاقب عمل داکريوسيستورينوستومي اندوسکوپيک (EDCR).
معرفي بيمار: خانم 34 ساله اي، 18 روز بعد از انجام داکريوسيستورينوستومي اندوسکوپيک (EDCR) به علت انسداد مجراي نازولاکريمال چشم چپ، با شکايت از انحراف اين چشم به سمت خارج و دوبيني شديد به درمانگاه مراجعه نمود. بيمار دچار اگزوتروپي چشم چپ با زاويه بالا در نگاه روبه رو و محدوديت حرکت کامل اين چشم به طرف داخل و محدوديت نسبي به سمت خارج بود. آزمون Forced Duction، در هر دو جهت اداکشن و ابداکشن مثبت و آزمون Forced Generation، نشان دهنده فلج کامل عضله رکتوس داخلي بود. در CT اسکن، گيرافتادگي عضله رکتوس داخلي در ديواره داخلي اربيت سمت چپ همراه با شکستگي در اين ديواره مشهود بود. طي اولين عمل جراحي، عضله آسيب ديده آزاد و شکستگي ترميم شد و طي عمل هاي بعدي انتقال عضلات رکتوس عمودي به سمت داخل و قطع عضله رکتوس خارجي صورت گرفت. در نهايت اگزوتروپي بيمار به 10 پريسم ديوپتر در نگاه رو به رو رسيد و دوبيني وي در اين نگاه برطرف شد. به علاوه بيمار به علت آسيب عصب بينايي در حين عمل داکريوسيستورينوستومي، دچار آتروفي اپتيک و اختلال ميدان ديد شد.
نتيجه گيري: تاکنون گيرافتادگي عضله رکتوس داخلي به دنبال عمل داکريوسيستورينوستومي اندوسکوپيک گزارش نشده است. در برخورد با هر بيمار مبتلا به استرابيسم متعاقب جراحي هاي اندوسکوپيک سينوس و بيني بايد اين عارضه را درنظر داشت و به انجام اقدامات تشخيصي و درماني مناسب مبادرت ورزيد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها