0

رويترز/چه کسي رئيس جمهور جديد مصر خواهد بود: يک ژنرال يا يک اسلام خواه؟

 
hojat20
hojat20
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 42154
محل سکونت : بوشهر

رويترز/چه کسي رئيس جمهور جديد مصر خواهد بود: يک ژنرال يا يک اسلام خواه؟
شنبه 3 تیر 1391  5:28 PM

خبرگزاری رویترز در گزارشی به قلم تمیم العیان و آلیستر مک دونالد نوشت:‌
مردم مصر روز شنبه درانتظار معرفی رئیس جمهور جدیدی هستند که برای اولین با رای مردم انتخاب شده است؛‌ رئیس جمهور جدید یا یک ژنرال نظامی خواهد بود و یا فردی اسلام خواه از میان دشمنان دیرین ارتش مصر در گروه اخوان المسلمین.
بعد از درخواست اواسط هفته قبل اخوان المسلمین از فرماندهان کنونی ارتش برای لغو اقداماتی که برای محدود کردن قدرت رئیس جمهور آینده در پیش گرفته شده است هزاران نفر از طرفداران این جنبش به صورت بیست و چهار ساعته در میدان تحریر قاهره تجمع کردند.
صدها نفر از این افراد روز شنبه فریاد «مرسی پیروز است» و «مرسی، مرسی، الله اکبر» سر دادند.
فضای کلی حاکم بر مصر نشان دهنده نقطه عطفی در رویدادهای منطقه خاورمیانه در دهه های اخیر خواهد بود و آن انتخاب یک فرد اسلام خواه به عنوان رئیس جمهور پرجمعیت ترین کشور عربی جهان است.
تاخیر در اعلام نتیجه مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری مصر، که به گفته مقامات این کشور با هدف بررسی شکایت های مربوط به بروز تخلف در روند برگزاری انتخابات صورت می گیرد، مقامات اخوان المسلمین را نگران این نکته می کند که شورای نظامی حاکم تلاش می کند پیروزی آنها را برباید.
حسن عیسی یکی از تظاهرکنندگانی که در میدان تحریر حضور دارد گفت‌:«ما از شورای نظامی می خواهیم نتیجه واقعی را بدون هرگونه تقلبی اعلام کند.» وی ارتش را به زیر پا گذاشتن قولی که برای واگذاری قدرت به غیرنظامیان داده است متهم کرد.
شورای نظامی حاکم در آستانه مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری، مجلس را ملغی اعلام کرد و قدرت قانونگذاری را در اختیار گرفت. این شهروند مصری گفت‌:«نظامیان هیچ حقی ندارند. مصری ها بعد از انقلاب خود نباید تحت قیمومیت کسی باشند.»
در حالی که برخی منابع رسمی از احتمال اعلام نتایج در ساعات اولیه روز شنبه خبر دادند ولی فاروق سلطان رئیس ستاد انتخابات مصر گفت مقامات در حال بررسی شکایت های مطرح شده هستند و درباره زمان اعلام نتایج ابراز بی اطلاعی کرد.
پیروزی مرسی شکلی جدید از آرایش صحنه سیاسی را در مصر ایجاد خواهد کرد و شادی طرفداران حکومت مذهبی را در پی خواهد داشت. ولی این پیروزی، نگرانی بسیاری از آنهایی را که سال قبل در میدان تحریر علیه دیکتاتوری حسنی مبارک تظاهرات کردند و نیز آنهایی که نگران حقوق اقلیت ها، زنان، ارزشهای سکولار و مراودات مصر با قدرت های غربی هستند در پی خواهد داشت.
خشونت های اسلام خواهان تندرو در تونس که انقلاب آن الهام بخش قیام مردم مصر بود، باعث نگرانی بسیاری از لیبرال های مصری شده است.
چهره های ارشد شورای عالی نیروهای مسلح و اخوان المسلمین از برگزاری گفتگوهای محتاطانه ای درباره ترتیبات سیاسی مصر در طول هفته خبر دادند. مقامات نظامی و انتخاباتی مصر در طول هفته به این خبرگزاری گفتند نامزد اخوان المسلمین به صورت اندک ولی مشخصی از ژنرال احمد شفیق اخرین نخست وزیر مبارک پیشی گرفته است ولی با این همه هیچ چیز مشخص نیست.
مذاکرات میان ژنرال ها و اسلام خواهان با فرض این احتمال صورت می گیرد که مرسی با اختلاف اندکی برنده شده است. خیرت الشاطر از مقامات ارشد اخوان المسلمین که مدیریت بخش امور مالی و برنامه ریزی های راهبردی اخوان المسلمین را بر عهده دارد گفت‌:«بعد از انحلال پارلمان و محدود شدن اختیارات رئیس جمهور، ما با آنها دیدار کردیم تا روش برون رفت از بحران کنونی را بررسی کنیم.»
این مقام اخوان گفت‌:«ژنرال ها احساس می کنند مالکان و صاحبان قدرت هستند و هنوز به آن حد از آمادگی برای مصالحه نرسیده اند.»
ژنرال ممدوح شاهین از اعضای شورای عالی نیروهای مسلح مصر با تایید دیدارهای اخیر بر تعهد ارتش به انتقال دموکراتیک قدرت تاکید کرد. این مقام ارشد نظامی بار دیگر به بیانیه روز جمعه شورای نظامی که در آن با درخواست های مسئولان ارشد اخوان المسلمین مخالفت شده بود اشاره کرد و گفت‌:«دستور قانون اساسی در حیطه اختیارات ویژه شورای نظامی است.»
روز جمعه در شرایطی که مردم مصر در حال برگزاری مراسم نماز جمعه بودند، شورای نظامی مصر بیانیه ای را در تلویزیون دولتی قرائت کرد که در آن آمده بود‌:«صدور دستور مربوط به متمم قانون اساسی بر اساس نیازهای مربوط به اداره امور کشور در این دوره حساس در تاریخ کشور ما امری ضروری بود.»
مرسی نیز در واکنش به این بیانیه گفت ژنرال ها اراده مردم را نادیده گرفته اند. وی از مردم خواست تظاهرات را ادامه دهند. مرسی در عین حال از ارتش به عنوان نهادی میهن پرست یاد کرد و اعلام سریع نتیجه انتخابات را خواستار شد.
شورای نظامی روز گذشته از اخوان المسلمین به سبب اعلام زودهنگام پیروزی نامزد این جنبش در انتخابات انتقاد کرد و گفت این امر باعث ایجاد نفاق و دودستگی در جامعه می شود.
در کشوری که هیچ کس به یاد ندارد به جز انتخابات سال قبل، انتخابات دیگری بدون تقلب برگزار شده باشد میزان اعتماد حتی در میان رهبران اخوان المسلمین که بسیاری از آنها در دوران مبارک به سبب فعالیت سیاسی خود در زندان به سر می بردند، بسیار پایین است.
اعضای همان کمیسیونی که نود درصد نتیجه انتخابات پارلمانی سال 2010 میلادی را به طرفداران مبارک اختصاص داد باید درباره تعیین رئیس جمهور جدید این کشور تصمیم گیری کند.

آنروز .. تازه فهمیدم .. 

 در چه بلندایی آشیانه داشتم...  وقتی از چشمهایت افتادم...

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها