نشر فرهنگ اهل بيت(ع) در عرصه بينالملل از ضروریات عصر امروز است
سه شنبه 30 خرداد 1391 1:16 AM
گروه اندیشه و علم: مدير شبكه ماهوارهای ولايت گفت: جواب مقابله با شبکههای ماهوارهای دشمن را نمیتوان تنها با ارائه مقاله، ايراد سخنرانی يا چاپ و نشر كتاب داد بلكه بايد فرهنگ اهل بيت(ع) را در عرصه بينالملل نشر دهيم.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، حجتالاسلام سيدمحمد حسينیقزوينی، مدير شبكه ماهوارهای ولايت و استاد حوزه علميه قم شب گذشته، 28 خردادماه در نشست تخصصی اميرالمؤمنين(ع) از سلسله نشستهای مباحث تخصصی امامشناسی با عنوان «مناسبات نبوت و امامت» که در سالن همايش های موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام برگزار شد، اظهار كرد: تنها راه بيمهشدن جامعه از گمراهی و گرفتاری تمسك به اهل بيت(ع) است كه بشر را از انحطاط فكری و عقلی نجات میبخشد.
وی با اشاره به اينكه در بحث امامت ما بايد در دو حوزه كتاب و سنت وارد شويم، تصريح كرد: ورود ما امروز با ورود 50 يا 100 سال پيش فرق میكند چرا كه در عصر ما دشمن از روشهايی استفاده ميكند و فرهنگ باطل خود را نشر میدهد كه در عصر علامه امينی، علامه ميرحامد حسين و مرحوم شوشتری اين روشها وجود نداشته است.
اين استاد حوزه علميه قم با بيان اينكه انسان برای رسيدن به كمال نياز به راهنما و معلم دارد، تصريح كرد: قرآن كريم برای هدايت تامه بشر است اما آيا به تنهايی میتواند بشر را به مراحل كمال برساند؟
مدير شبكه ماهوارهای ولايت در ادامه افزود: در آيه «بِالْبَيِّنَاتِ وَالزُّبُرِ وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ، [زيرا آنان را] با دلايل آشكار و نوشتهها [فرستاديم] و اين قرآن را به سوى تو فرود آورديم تا براى مردم آنچه را به سوى ايشان نازل شده است توضيح دهى و اميد كه آنان بينديشند(نحل/آيه 44)» خداوند بیان میکند كه قرآن به تنهايی نمیتواند بشر را به كمال برساند و در صورتی میتواند برای انسان مفيد واقع شود كه هدیللمتقين باشد كه در كنار قرآن مبينی برای نبیمكرم باشد.
وی تاكيد كرد: اگر نبیمكرم اسلام(ص) به تنهايی كافی بود تمام قضايا بعد از آن حضرت مورد غفلت واقع میشد از اين رو میبينيم كه آن حضرت در احاديث و جاهای مختلف از جمله عرفات، منا، غدير و حتی لحظات آخر عمر شريفشان، امام پس از خود را به مردم معرفی كردند و اين نشان از اهميت ويژه امامت است.
حجتالاسلام حسينیقزوينی با اشاره به اينكه پيامبر اسلام(ص) نازل شد تا بشر را از انحطاط فكری نجات بخشد، متذكر شد: با اين وجود امروز قدرتهای استكباری مسلمانان را آلت دست خود كردهاند و بازيچه يهود و مسيحيت قرار گرفتهاند كه این امر آثار تلخ همان انحراف روزهای پس از رحلت نبی اكرم(ص) و فاصلهگرفتن از امامت است.
استاد حوزه علميه قم به تبليغات و شبهات وهابيت اشاره كرد و گفت: امروز وهابيت در عرصه سايبری نزديك 50 هزار سايت در اختيار گرفته و تحقيقات ميدانی دانشگاه علم و صنعت حاكی از آن است كه از 800 شبكه ماهوارهای فعال در خاورميانه، 300 شبكه در اختيار وهابيت است كه شبانهروز عليه شيعه فعاليت میكند.
مدير شبكه ماهوارهای ولايت تاكيد كرد: امروز بايد با هجمهای مناسب از لحاظ كمی و كيفی با اين فرهنگ وهابيت بهطور جدی به مقابله بپردازيم.
وی افزود: با توجه به پيشرفت علم و تكنولوژی امروز شكست و پيروزی در ميدانهای نبرد معين نمیشود چرا كه انسان از كشتار هيروشيما جرات استفاده از سلاح را نكرد چون اين امر نه تنها موفقيت و پيروزی نيست بلكه شكست واقعی است، هر چند بشر امروز به مدرنترين تجهيزات نظامی مجهز است اما اين روش به صلاح نيست.
حجتالاسلام حسينیقزوينی با بيان اينكه امروز نتيجه شكست و پيروزی در گرو رسانههای سايبری رقم میخورد، خاطرنشان كرد: وهابيت برای مقابله با فرهنگ شيعه چند ماهواره فارسی زبان بهوجود آورد و صهيونيسم غاصب با ترفند توليد اين برنامهها به زبان فارسی در مدت كمتر از 3 ماه توانست خانوادههای ايرانی، افغانی و تاجيكی را جذب كند تا جايی كه مدير فارسی وان در سالروز اين شبكه اعلام كرد ما در منطقه ايران، افغانستان و پاكستان 120 ميليون مخاطب داريم.
استاد حوزه علميه قم به راهكارهای مقابله با اين هجمه فرهنگی اشاره كرد و متذكر شد: جواب اين مقابله را نمیتوان تنها با ارائه مقاله، ايراد سخنرانی يا چاپ و نشر كتاب داد بلكه بايد فرهنگ اهل بيت(ع) را در عرصه بينالملل نشر دهيم.
وی عنوان كرد: اگر میخواهيم امروز با رويكرد القاء شبهات و گسترش فرهنگ تهاجی استكبار مواجهه شويم بايد با تمسك به اهل بيت(ع) داشته و در فضای مجازی و رسانهای فرهنگ اهل بيت(ع) را نشر دهيم در غيراينصورت با ابتذال و موارد ضددينی و ضدارزشی روبرو خواهيم شد.
حجتالاسلام حسينیقزوينی از نبود روحانيان در كشورهای اوپايی انتقاد كرد و گفت: در 27 كشور اروپايی، 27 روحانی نداريم كه در مقابل شبهات پاسخگو باشند و اين درد است كه وهابيت با
بودجههای كلان مساجد خود را گسترش میدهند و عليه شيعه به تبليغ میپردازند اما ما در اين كشورها روحانی پاسخگو نداريم.
مدير شبكه ماهوارهای ولايت تاكيد كرد: ما بايد خود را نسبت به شبهات وارد شده به جامعه مسلح و مجهز كنيم و در هر شبهه عالمانه كار كنيم و تلاش كنيم معارف اهل بيت(ع) را در قالبهای زيبا كه در مخاطب علاقهمندی ايجاد كند، ارائه دهيم.
استاد حوزه علميه قم به اين راهكارهای عالمانه اشاره كرد و افزود: در مرحله اول بايد تلاش كنيم موضعگيری خصمانه در مخاطب ايجاد نكنيم و با احترام به عقايد و مقدسات وی توجه مخاطب را به خود جلب كنيم تا مخاطب نسبت به آن موضعگيری خصمانه نداشته باشد.