0

اخبار قرآنی (1391/03/22)

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار قرآنی (1391/03/22)
دوشنبه 22 خرداد 1391  9:41 PM

بررسی شيوه‌های حفظ و قرائت قرآن در جهان/ 14
كارشناس قرآنی عراق تأكيد كرد؛
ضرورت تعامل خانواده و مراكز قرآنی در آموزش كلام وحی به فرزندان

گروه بين‌الملل: خانواده و مراكز آموزش قرآن كريم دو عنصر مهم برای تربيت فرزندانی مأنوس با كلام وحی هستند كه بايد با تعامل با يكديگر اين مسئوليت مهم را به نحوی مطلوب و قابل قبول به سرانجام برسانند.

شيخ ابواحسان الحمدانی، ناظر دوره‌های قرآنی دارالقرآن آستان مقدس حسينی

شيخ ابواحسان البصری الحمدانی، ناظر دوره‌های قرآنی دارالقرآن الكريم وابسته به آستان مقدس امام حسين(ع)، كارشناس عراقی امور قرآن و از حفاظ اين كشور، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) ضمن بيان اين مطلب گفت: اساس حفظ قرآن كريم در خانواده شكل می‌گيرد و اين نهاد می‌‌تواند به شيوه‌های مختلف ارتباط با قرآن را مانند نماز، روزه و زكات در ميان فرزندان نهادينه كند.

شيخ ابواحسان الحمدانی در ادامه افزود: تشويق فرزندان به حفظ قرآن و شركت در دوره‌های قرآنی مراكز آموزشی در امر آموزش قرآن بسيار مهم است و خانواده و نهادهای آموزشی بايد در كنار يكديگر اين مسئوليت مهم را به نحوی مطلوب و قابل قبول به سرانجام برسانند.

اين كارشناس قرآنی عراق با بيان اين‌كه نقش خانواده در آموزش قرآن به فرزندان بسيار مهم‌تر از مراكز قرآنی است، تصريح كرد: اين مراكز هرچند حركتی مهم و تأثيرگذار انجام می‌دهند، اما در حقيقت نمی‌توانند مانند والدين يك خانواده عمل كنند، زيرا كودكان در گام نخست در درون خانواده با قرآن كريم آشنا می‌شوند و تشويق به حفظ و قرائت آيات بيش از هر نهادی با حمايت‌های خانواده‌ها نتيجه‌بخش خواهد بود.

الحمدانی همچنين خاطرنشان كرد: مؤسسات قرآنی می‌توانند برنامه‌هايی در اختيار قرآن‌آموزان و دانش‌آموزان قرار دهند كه مشوق آنان در حفظ قرآن باشد و از اساتيدی برجسته و توانمند در امر حفظ بهره‌مند شوند؛ اساتيدی كه بتوانند با اخلاق والای خود با دانش‌آموزان ارتباطی صميمانه برقرار كنند، به‌گونه‌ای كه قرائت و حفظ قرآن و حتی تفسير آيات برای آنان دوست‌داشتنی باشد و قرآن‌آموزان با عشق و علاقه در اين راه گام بردارند.

وی اظهار كرد: زمانی كه قرآن‌آموز استادی داشته باشد كه دشواری‌های حفظ قرآن را برايش تسهيل كرده و در اين راه از هيچ تلاشی دريغ نكند، وی با شور و اشتياق خاصی به حفظ آيات اقدام می‌كند و با شيوه خاص استادش خو گرفته و چنين استادی انگيزه‌ای خواهد شد كه حتی وی كل قرآن را حفظ كند.

تفاوت حفظ قرآن در دوران كودكی و بزرگسالی

اين استاد قرآن عراقی با اشاره به تفاوت‌های حفظ قرآن كريم در دوران كودكی و بزرگسالی يادآور شد: كودكان زمانی كه به حفظ قرآن اقدام می‌كنند، به خاطر بهره‌مندی از حافظه‌ای قوی، بسيار راحت‌تر آيات را به ذهن سپرده و حفظ می‌كنند، اما اين به اين معنی نيست كه حفظ قرآن در دوران بزرگسالی توصيه نمی‌شود، بلكه در اين دوران قرآن‌آموز بايد بيشتر تلاش كند تا بتواند آيات را به ذهن بسپارد.

شيخ ابواحسان الحمدانی در بخش ديگری از سخنان خود، شيوه‌های حفظ و قرائت قرآن در دارالقرآن الكريم آستان مقدس حسينی را مورد توجه قرار داد و تأكيد كرد: ما در اين دارالقرآن دوره‌های مختلف حفظ برگزار می‌كنيم كه هر يك شيوه‌های خاص خود را دارد و اين دوره‌ها گاهی نيز در سراسر عراق برگزار و با استقبال گسترده فعالان قرآنی مواجه می‌شود.

شيخ الحمدانی همچنين گفت: ما از فعاليت‌های قرآنی به شيوه‌های مختلف مادی و معنوی حمايت می‌كنيم و با تعامل با حافظان و قاريان، سعی می‌كنيم مشكلات آنان را در امر حفظ و قرائت رفع و آموزش قرآن را برايشان تسهيل كنيم.

اين كارشناس قرآنی عراق ادامه داد: در دارالقرآن الكريم آستان حسينی، دوره‌های تابستانه حفظ قرآن و مسابقات قرآنی نيز برگزار می‌شود كه اين دوره‌ها در حال حاضر آغاز شده است، اما ما معتقديم آموزش حفظ و قرائت قرآن به تلاشی مستمر نياز دارد و تنها نبايد به دوره‌های كوتاه و تابستانه محدود شود.

 شيخ ابواحسان البصری الحمدانی:
زمانی كه قرآن‌آموز استادی داشته باشد كه دشواری‌های حفظ قرآن را برايش تسهيل كرده و در اين راه از هيچ تلاشی دريغ نكند، وی با شور و اشتياق خاصی به حفظ آيات اقدام می‌كند و با شيوه خاص استادش خو گرفته و چنين استادی انگيزه‌ای خواهد شد كه حتی وی كل قرآن را حفظ كند

وی با تأكيد بر ضرورت غنی‌كردن اوقات فراغت دانش‌آموزان در تعطيلات تابستان، تصريح كرد: در اين ايام بايد برنامه‌هايی برای دانش‌آموزان اجرا شود كه برای آنان مفيد باشد، بنابراين ما تمام تلاش خود را به كار می‌گيريم كه اين هدف محقق شود و در اين راستا برنامه‌های قرآنی متنوعی اجرا می‌كنيم.

اين حافظ قرآن عراقی در ادامه بهره‌مندی از فن‌آوری‌های معاصر را در آموزش قرآن بسيار مهم دانست و اظهار كرد: ما در دارالقرآن آستان حسينی امكانات ساده‌ای داريم، اما سعی داريم در آينده اين امكانات را گسترش داده و از فن‌آوری‌های معاصر برای تسهيل در حفظ و قرائت بهره‌مند شويم.

شيخ ابواحسان الحمدانی در پاسخ به سؤالی درباره مهم‌ترين راه‌كارها و شيوه‌های فراموش‌نكردن آيات پس از حفظ، بيان كرد: مهم‌ترين مسئله اين است كه قرآن‌آموز به مرور و تكرار مستمر آيات اقدام كند و آياتی را كه حفظ كرده است، چندين بار در ذهن مرور كند.

شيخ الحمدانی در توضيح بيشتر اين مطلب تأكيد كرد: حافظان قرآن ممكن است در آغاز راه تنها چند ساعت در روز را به حفظ اختصاص دهند، اما بعدها اين زمان را افزايش می‌دهند و پس از گذشت يك سال با تكرار آيات، در حفظ مسلط می‌شوند و برای فراموش نكردن آيات می‌توانند در هر روز يك جزء را مرور كنند.

يادآور می‌شود، مهدی صالح علی معروف به شيخ ابواحسان البصری الحمدانی در سال 1954 ميلادی در استان «بصره» واقع در جنوب عراق متولد شد و تحصيلات خود در مقاطع ابتدايی، راهنمايی و دبيرستان را در اين استان پشت سر گذاشت، وی به بسياری از كشورهای اسلامی سفر كرده، شيخ الحمدانی يكی از مؤسسان مركز تخصصی علوم قرآن كريم در شهر مقدس قم است.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها