0

مقالات اپيدميولوژي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اپيدميولوژي
پنج شنبه 11 خرداد 1391  11:28 PM

 6 : اپيدميولوژي ايران زمستان 1388; 5(4):31-36.
 
آگاهي و نگرش پزشکان و پرستاران و دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي رفسنجان در مورد توريسم پزشکي در سال 1386
 
ضياشيخ الاسلامي نازنين*,رضائيان محسن,بهسون مريم,تقوي پور مونا
 
* قم، خيابان معلم جنوبي، معلم 2، هشت متري گلستان، دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي قم
 
 

مقدمه و اهداف: توريسم پزشکي در جهان امروز از مهم ترين شاخص هاي صنعت توريسم و داراي منافع اقتصادي اجتماعي بالا محسوب مي شود. منظور از توريسم پزشکي، مسافرت بيماران به ساير کشورها براي استفاده از سرويس هاي درماني ارزانتر از کشورشان است. لذا با توجه به نو بودن اين صنعت و عدم انجام اين مطالعه در ايران، بر آن شديم تا ميزان آگاهي و نگرش کادر پزشکي دانشگاه علوم پزشکي رفسنجان را در مورد توريسم پزشکي ارزيابي نماييم.
روش کار: اين مطالعه توصيفي بر روي 300 نفر از کادر پزشکي دانشگاه علوم پزشکي رفسنجان و بوسيله پرسشنامه انجام شد. پرسشنامه شامل سه دسته سوالات دموگرافيک، بررسي آگاهي و نگرش شرکت کنندگان بود.
نتايج: فقط 3/8% از شرکت کنندگان در زمينه توريسم پزشکي مطالعه داشتند و تنها 7/14% از آنها تا کنون با اين توريست ها برخورد داشتند. اغلب شرکت کنندگان (7/68%) معتقد بودند که توسعه توريسم پزشکي آثار مضر اجتماعي نخواهد داشت و 62% عقيده داشتند که ورود اين بيماران منجر به ارتقا سطح دانش پزشکان ايراني خواهد شد. در کل 3/67% از شرکت کنندگان موافق ورود اين توريست ها به ايران بودند و 3/54% عقيده داشتند که توسعه توريسم پزشکي مي تواند وضعيت درماني بيماران ايراني را بهبود بخشد.
نتـيجه گيري: آگاهي شرکت کنندگان بسيار کم است و بايد اقدامات آموزشي زيادي توسط سازمان هاي مسوول صورت گيرد؛ ولي به نظر مي رسد که نگرش کادر پزشکي نسبت به توريسم پزشکي بسيار خوب بوده و اين افراد مي توانند در اين زمينه فعاليت موثري داشته باشند.

 
كليد واژه: آگاهي، نگرش، توريسم پزشکي، پزشکان، پرستاران، دانشجويان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها