0

اخبار قرآنی (1391/03/08)

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار قرآنی (1391/03/08)
دوشنبه 8 خرداد 1391  10:59 PM

ظهر امروز؛
همايش طب و دين در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد

گروه انديشه و علم: همايش طب و دين از سلسله نشست‌های طب اسلامی ظهر امروز در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، همايش طب و دين از سلسله نشست‌های طب اسلامی، ظهر امروز، دوشنبه 8 خردادماه با حضور حجت‌الاسلام سيدحسن ضيايی، پژوهشگر در زمينه طب اسلامی، حجت‌الاسلام مهدی نخاولی، استاد حوزه و دانشگاه و دكتر حسين خيرانديش، رئيس مركز تحقيقات حجامت ايران و جمعی از طلاب و علاقه‌مندان به طب اسلامی در سالن اجتماعات دانشگاه اسلامی رضوی برگزار شد.

در ابتدای اين همايش حجت‌الاسلام سيدحسن ضيايی، استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه انسان دارای 4 جزء است، افزود: اين اجزاء شامل جسم، روان يا ذهنيات، روح يعنی جسم سيال و نور می‌شود.

وی ادامه داد: آن چيزی كه در حوزه و دانشگاه و در داخل و خارج از كشور بيان می‌كنند اين است كه انسان 2 جزء جسم و روح دارد در حالی كه اين سخن اشتباه است.

اين استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه برخی روان و روح را مترادف می‌دانند و اين نيز اشتباه است، اذعان كرد: گاهی نيز جسد را به معنای لاشه و مرده می‌دانند و اين نظر نيز ازديدگاه روايات شيعه نادرست است.

وی با اشاره به اينكه خداوند در قرآن كريم در 3 مورد مردم دنيا، مومنان، و رسولان الهی را به طيب خوردن دعوت می‌كند، تصريح كرد: در سوره بقره در آيه 168 خطاب به عام بيان شده كه «یَأَیُّهَا النَّاس كلُوا مِمَّا فی الأَرْضِ حَلَلاً طیِّبا، ای مردم، از آنچه در اين زمين است (از انواع خوردنی ها و موجودات ديگر) حلال و پاكيزه بخوريد»، همچنين در همين سوره در آيه 172 «يا أَیُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُلُوا مِنْ طَیِّباتِ ما رَزَقْناكُمْ، اى كسانى كه ايمان آورده‏‌ايد از نعمت‌هاى پاكيزه‏اى كه روزى شما كرده‏‌ايم بخوريد»با خطاب خاص به مومنان و مومنات در مورد طيب خوردن سفارش شده است.

 حجت‌الاسلام سيدحسن ضيايی:
در روايايت ائمه معصومين(ع) و همچنين در قرآن كريم توصيه‌های بسياری در مورد نوع تغذيه و نحوه آن بيان شده است،‌ بخشی از اين توصيه‌ها را علم جديد به آن پی برده است و اين در حالی است كه ائمه معصومين(ع) قرن‌ها پيش به مسلمانان اين چنين راهنمايی‌هايی را بيان كرده‌اند.

ضيايی ادامه داد: خطاب سوم كه خاص و به رسول الهی است در سوره مومنون آيه 51 بيان شده است كه می‌فرمايد: «یَا أَیُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّیِّبَاتِ وَاعْمَلُوا صَالِحًا إِنِّی بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ، اى پيامبران از چيزهاى پاكيزه بخوريد و كار شايسته كنيد كه من به آنچه انجام مى‏‌دهيد دانايم».

اين پژوهشگر و محقق طب اسلامی با بيان اينكه 14 مرحله در قرآن برای خلقت انسان ذكر شده است،‌ تصريح كرد: برای هر يك از اين مراحل نياز به پرورش چندين متخصص و سال‌ها تحصيل عمل و تدبر در مطالب قرآن است تا ساده‌ترين قسمت‌های آن برای ما قابل فهم شود.

وی با بيان اينكه در روايات ائمه معصومين(ع) و همچنين در قرآن كريم توصيه‌های بسياری در مورد نوع تغذيه و نحوه آن بيان شده است،‌ ادامه داد: بخشی از اين توصيه‌ها را علم جديد به آن پی برده است و اين در حالی است كه ائمه معصومين(ع) قرن‌ها پيش به مسلمانان اين چنين راهنمايی‌هايی را جهت سالم زيستن، بهداشت فردی و اجتماعی، خوراك و تناسب آن با سن و فعاليت فرد و ... بيان كرده‌اند.

وی با بيان اينكه در زمينه پزشكی و طب غرب و شرق فقط با كلمات بازی شده و وقت افراد را می‌گيرند، تصريح كرد: تمام اين سفارش‌ها و حتی بالاتر از توصيه‌های غربی در دين اسلام بيان شده است.

ضيايی با بيان اينكه دين اسلام علاوه بر توصيه‌های بسياری كه گفته و غرب امروز همان را تكرار می‌كند، افزود: اسلام 3 مطلب ويژه بيان كرده كه طب جديد، داخلی و خارجی هم اين توصيه‌ها را نمی‌فهمد و آن طاهر بودن غذا، نجس نبودن و حلال بودن آن است.

وی خاطر نشان كرد: طب ائمه معصومين(ع) بر 4 جزء وجودی انسان يعنی، جسم، روان، روح و نور استوار است.

ضيايی يادآور شد: شناخت استعدادها، شكوفايی استعدادها و رساندن اين استعدادها به استعدادهای درخشان از واجب‌های اخلاقی است كه بسيار تاكيد شده و مستحب موكد نيز است.

سپس در ادامه حجت الاسلام مهدی نخاولی، از اساتيد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه عنوان همايش طب و دين اشتباه است، ادامه داد: اين لغت از غرب آمده و خاستگاه آن به بعد از رنسانس بازمی‌گردد.

وی ادامه داد: بعد از رنسانس عده‌ای به سراغ كليسا رفته و گروهی نيز جذب علوم تجربی شدند به طوری كه تقابلی ميان علوم تجربی و گفته‌های كليسا ايجاد شد.

نخاولی تصريح كرد: در مواجهه با اين دوگانگی‌ها 2 گروه پديد آمدند، يك گروه كسانی بودند كه خواهان حفظ كليسا شدند و خواستند كه اين خطاهای بیّن را توجيه كرده و عده‌ای ديگر هم نمی‌خواستند به كليسا وفادار بمانند و بحث علم و دين را مطرح كردند.

وی با بيان اينكه علم هميشه بعد از دين حق بيان می‌شود، ادامه داد: در مباحث علمی و دينی علم واقعی علمی است كه با حقيقت تجربه كشف شده باشد و با عقل صريح و گزاره‌های دسته اول دين و كشف عرفانی مخالف نباشد.

اين استاد حوزه و دانشگاه اذعان كرد: ميزان در همه اين موارد وحی است كه وحی قرآنی و غير قرآنی يعنی كلام معصوم را شامل می‌شود.

وی خاطر نشان كرد: هر جا اين چهار امر، يعنی، عقل، تجربه، شهود و وحی را در مورد نظريه‌ای با هم تضاد داشته باشند در يكی از 4 امر به قطعه نرسيده‌ايم.

در ادامه حسين خيرانديش، رييس مركز تحقيقات حجامت ايران با اشاره به رابطه ميان طب جديد و قديم با دين، افزود: طب جديد رابطه با دين را نمی‌پذيرد حتی اگر آن طيب مسلمان و مومن هم باشد اين رابطه را نمی‌پذيرد.

وی با بيان اينكه در بوستون آمريكا هر هفته يك سمينار طب اسلامی برگزار می‌شود، گفت: امروز چراغ طب سنتی و اسلامی روشن شده است و اين بخش آن قدر قابليت دارد كه از هر طرح آن می‌توان يك جايزه نوبل دريافت كرد.

 رئيس مركز تحقيقات حجامت ايران:
امروز چراغ طب سنتی و اسلامی روشن شده است و اين بخش آن قدر قابليت دارد كه از هر طرح آن می‌توان يك جايزه نوبل دريافت كرد.

خيرانديش تصريح كرد: در يك بررسی می‌توان توانمندی‌های طب سنتی و اسلامی را با طب كلاسيك مقايسه كرد.

وی با بيان اينكه در ديدگاه طب كلاسيك خداوند شفا بخش نيست، اذعان كرد: از ديدگاه طب سنتی همه جا درمان وجود داشته و همه چيز استعداد درمانی دارد به طوری كه هر آنچه در طبيعت وجود دارد خداوند در آن خاصيت و درمانی قرار داده و با اين نگاه خداوند رحمت واسعه‌اش برای همه بشريت است.

وی با بيان اينكه در طب كلاسيك متخصص حاكم است و نه اخلاق، اذعان كرد: برخی از افراد وقتی از طب كلاسيك وارد طب سنتی می‌شوند اين بی‌اخلاقی را با خود وارد اين حوزه می‌كنند.

رئيس مركز تحقيقات حجامت ايران تصريح كرد: در طب سنتی و اسلامی اعتقاد بر اين است كه طبيبان بايد متخلق به اخلاق پيامبران باشند و با بيمار خود هم دردی كنند.

وی با اشاره به ابزارهای طب كلاسيك و سنتی، اذعان كرد: طب كلاسيك در حوزه تشخيص بسيار ابزارگرا است اما طب سنتی ابزارهايی را كه جهت تشخيص دارد دقيق، واضح و در حدود 9-7 ابزار است به طوری كه پيچيدگی‌های ابزارهای طب كلاسيك را ندارد.

خيرانديش با بيان اينكه رابطه ميان جسم و روان در طب كلاسيك تعريف نشده است، تصريح كرد: در اين حالت جسم را مستقل از روان دانسته اما طب سنتی و اسلامی به نقش متقابل اين دو موضع آشكارا توجه كرده و پرداخته است.

 
 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها