0

اخبار قرآنی (1391/03/08)

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار قرآنی (1391/03/08)
دوشنبه 8 خرداد 1391  10:20 PM

حسد، حس تعاون و همكاری را در جامعه از بين می‌برد

گروه سياسی و اجتماعی: يك مدرس دانشگاه در خراسان شمالی گفت: حسد حس تعاون و همكاری را در جامعه از بين می‌برد و بدبينی و سوء‌ظن از آثار آن است.

حجت‌الاسلام حسن فروتن، مدرس دانشگاه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان شمالی با بيان اينكه غرور و خودپرستی از ريشه‌های حسد است كه فرد با داشتن چنين صفتی زشتی‌های رفتار و اعمال خود را نيكو می‌شمارد، تصريح كرد: چنين فردی افكار خود را بر جامعه تحميل می‌كند و بنای چنين جامعه‌ای بر اساس افكار غلط گذاشته می‌شود كه حاصل آن بدبينی، سوء‌ظن و تحقير ديگران است.

وی با بيان اينكه از حرص و طمع نيز حسد زائيده می‌شود، افزود: فرد طمعكار به دنبال آن است كه همه چيز را از آن خويش كند و ديگران در اجتماع هيچ سهمی از منافع نداشته باشند، همچنين ظلم، تعدی و تجاوز به حقوق ديگران نيز موجب ايجاد صفت رذيله حسد در افراد می‌شود.

فروتن در توضيح اينكه آثار سوء حسد بر جامعه چيست، بيان كرد: حسد يكی از بيماری های خطرناك روحی است كه مختص به طبقه خاصی از جامعه نيست و كوچكترين اثر حسد بدگويی و غيبت است و شخص حسودی كه از طريق غيبت و افشای نقاط ضعف ديگران به هدف خود نرسد، شروع به تهمت زدن و دروغ گفتن می‌كند.

فروتن با بيان اينكه حسد موجب جلوگيری از ترقی و رشد جامعه می‌شود و شايستگی‌های آن جامعه از بين می‌رود، گفت: زمانيكه آتش فتنه بر اثر حسد در جامعه‌ای شعله ور شود هدف‌های جمعی از بين می‌رود و هدف‌های فردی و شخصی جايگزين آن خواهد شد.

اين مدرس دانشگاه با اشاره به اينكه جامعه‌ای به موفقيت می رسد كه از طريق وحدت، تعاون و همكاری، امورات آن انجام شود، افزود: حسد حس تعاون و همكاری را در جامعه از بين می‌برد.

وی با ذكر اينكه حسد موجب می‌شود كه فرد برای افكار ديگران ارزشی قائل نشود و همه چيز را به نفع خود بخواهد، اضافه كرد: حسد امنيت جامعه را مختل می كند و عدم وجود امنيت بصورت ترور،آدم كشی و غارت رواج می‌يابد همچنين استعمارگری و در نهايت روحيه قلدرمابی از حسد نشئت می گيرد.

فروتن حسد را يكی از علل بی‌اعتمادی در جامعه عنوان كرد و گفت: وقتی اعتماد در جامعه از بين برود، سوءظن جايگزين آن می‌شود و اين موجب می‌شود كه هر كسی در جامعه سد راه ديگری شود.

وی از ديگر ضررهای اجتماعی حسد را از بين رفتن روحيه نيكوكاری و خيرخواهی دانست و افزود: در چنين جامعه‌ای كسی اقدام به امور عام المنفعه نخواهد كرد.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها