پاسخ به:اخبار قرآنی (1391/03/04)
پنج شنبه 4 خرداد 1391 4:22 PM
| پنجشنبه 04 خرداد 1391 12:38:13 شماره خبر :1015644 |
| آيتالله امينی: اخلاص در عمل، رمز موفقيت امام خمينی(ره) بود |
|
گروه سياسی و اجتماعی: امام جمعه قم تاكيد كرد: آنچه موجب موفقيت امام(ره) در تمامی عرصهها از جمله مبارزه با آمريكا و شاه شد، اخلاص عمل ايشان بود. به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)شعبه قم، آيتالله ابراهيم امينی، امام جمعه قم امروز، چهارم خردادماه در همايش «امام خمينی؛ حوزه و اخلاق» در موسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(ره) قم، ضمن ابراز اميدواری برای برگزاری مراسم باشكوه ارتحال امام تصريح كرد: امام شخصيت جامع الاطرافی داشت و تنها يك استاد اخلاق نبود؛ يك فقيه متبحر، فيلسوف، عارف عملی به تمام معنا و يك استاد اخلاق بود البته نه اينكه تنها درس اخلاق بگويد بلكه خودش به اخلاق عمل میكرد و ديگران را هم دعوت به اخلاق میكرد. وی اظهار كرد: اخلاص يكی از مهمترين عوامل موفقيت امام بود؛ امام در تمام مراتب يعنی در گفتار و شنيدن و عمل و تصميم و در هر جهت از روی اخلاص عمل میكرد. وی با بيان اينكه اولين سال آشنايی من با ايشان سال 1321 بود و سال اول طلبگی من بود و من در درس اخلاق امام شركت داشتم ادامه داد: سخنان امام در درس اخلاق آنقدر موثر بود كه برخی افراد آنقدر متاثر میشدند كه گريه میكردند و طوری بود كه بعد از درس تحولی در ورحيه همه به وجود میآورد و من اين حالات را هرگز فراموش نمیكنم كه از درس ايشان آنقدر انرژی میگرفتيم كه ساعت شماری میكرديم تا درس هفته آينده شروع شود. آيتالله امينی تاكيد كرد: امام تنها به عنوان استاد من نبود و من شديدا به عنوان مريد وی علاقه مند به ديدار معمولی و عادی امام بودم. وی افزود: چيزی كه در رفتار امام احساس میكردم و هميشه هم مراقب بودم اخلاص امام بود؛ البته اخلاص امر قلبی است اما اگر دقت كنيم میتوان در آثار عملی آن را درك كرد. امينی با توجه به ارزش اخلاص در رفتار و گفتار و عمل بيان كرد: در روايتی از پيامبر آمده است كه با اخلاص تفاضل ميان مومنان در روز قيامت مشخص خواهد شد و اين طور نيست كه تفاضل واقعی به تعداد اعمال مانند رفتن حج و خواندن نماز و ...باشد. وی افزود: در روايت ديگری از پيامبر آمده است كه دين خود را برای خدا خالص كن در اين صورت قليل عمل هم برای تو كافی است و آنچه من در امام و علامه طباطبايی میديدم اين نبود كه پرعمل باشند و به مستحبات بيش از حد بپردازند ولی اخلاص در عمل داشتند و همين اخلاص موجب ارزش عمل است. آيت الله امينی تاكيد كرد: انسان در انجام اعمال واجب و مستحب بايد سعی كند فقط برای خدا باشد و بعد از عمل هم بايد مراقب باشد كه عمل خالصانه ادامه يابد. امام جمعه قم با بيان اينكه در روايات نيت، برتر از عمل دانسته شده است تصريح كرد: مراتب و درجات اخلاص متفاوت است و عدهای سعی میكنند ريا نشود؛ برخی بيشتر مراقبت دارند و تا حدی میرسد كه كسی فقط و فقط برای خدا عبادت میكند. عضو جامعه مدرسين تاكيد كرد: اگر اهدای انگشتری از سوی اميرالمومنين و اطعام مسكين و يتيم و ... آنقدر ارزش داشت كه سوره و آيه برای آن نازل شود به علت اخلاص علی(ع) و خاندان او بود و ارزش عمل به اندازه اخلاص آن است و تفاضل مومنان هم به واسطه همين اخلاص است. وی تاكيد كرد: معمولا ما تصور میكنيم كه مراد از اخلاص خالص بودن در عبادات است اما اخلاص اعم است و شامل تدريس و گفتار و سياست و ... هم میشود و میتواند شامل كارهای عادی هم شود. امينی بيان كرد: اگر مسئولان ادارات و نمايندگان مجلس مخلصا اين سمتها را بپذيرند و اگر مسئولان مخلص باشند اين مشكلات پيدا نمیشود رمز موفقيت امام اين بود كه در مبارزه با آمريكا و سخنرانيش و همه برای خدا بود و چون اخلاص داشت در دلها هم جای میگرفت. امينی تاكيد كرد: حوزه الان به اخلاق احتياج دارد؛ اما بيش از همه به عمل نياز دارد؛ گفتن و نوشتن بسيار خوب است اما الان طلاب الگو میخواهند و كمبود الگو در حوزه داريم؛ جامعه امروز ما الان الگو میخواهد و اين الگو را نمیتوان تنها ائمه(ع) معرفی كرد؛ مردم الگوی عملی میخواهند و میخواهند روحانی مثل امام صادق(ع) باشد و اهل مال و تملق و طمع نباشد و حق را بگويد؛ اما حوزه هم متاسفانه الان گرفتار مشكلات اخلاقی است و دنبال يافتن افراد اخلاقی است البته درس گفتنها و شنيدنها هم موثر است. وی همچنين به بيان خاطراتی از امام(ره) پرداخت و تاكيد كرد: متاسفانه جنبههای سياسی زندگی امام بر جنبه اخلاقی ايشان غالب شده و در هر جايی راجع به ايشان صحبت شود اين موضوع پررنگتر است در صورتی كه جنبه اخلاقی امام بسيار برجسته بود و هر موفقيتی كه در عرصههای سياسی و اجتماعی به دستآورد ناشی از رعايت اخلاق بود. |