0

اخبار قرآنی (1391/03/04)

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:اخبار قرآنی (1391/03/04)
پنج شنبه 4 خرداد 1391  4:21 PM

پنجشنبه 04 خرداد 1391 11:59:33             شماره‌ خبر :1015560
با پيام حضرت امام خامنه‌ای؛
كنگره عبدالجليل رازی قزوينی در قم آغاز به كار كرد

گروه سياسی: كنگره عبدالجليل رازی قزوينی صبح امروز، چهارم خردادماه با پيام مقام معظم رهبری كه توسط رئيس دفتر معظم له قرائت شد در مؤسسه دارالحديث قم آغاز به كار كرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه قم، نمايندگی دارالحديث، متن كامل پيام معظم رهبری كه در كنگره عبدالجليل رازی قزوينی توسط حجت‌الاسلام محمدی گلپايگانی، رئيس دفتر ايشان قرائت شد، بدين شرح است:

بسم الله الرحمن الرحيم

«كاری كه در مورد مرحوم عبد‌الجليل قزوينی رازی در حال انجام است، كاری كاملاً شايسته و بايسته است. اين شخصيت بزرگ، هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ ادبی، يك مرد برجسته‌ای بود. كتاب نقض، غير از اين‌كه اعتقادات و معارف اهل بيت و شيعه را بيان كرده و به شبهات آن ناصبی جواب داده، مملو از استدلال‌های منطقی و قابل فهم برای همه است كه چيز مغتنمی است. علاوۀ بر اين، متن، يك متن ادبی است؛ يعنی يك نثر قرن ششمی استوار، محكم و بسيار قوی دارد.

يك مشكل اساسی ما در كارهای اعتقادی و علمی ـ اسلامی، برخوردار نبودن آثار از آرايه‌های هنری و ادبی است. خيلی از كتاب‌های ما، كتاب‌های خيلی خوبی است؛ وليكن هيچ خوانندۀ اهل ذوق و اهل ادبی را جذب نمی‌كند، مگر كسی را كه انگيزه‌های زيادی داشته باشد تا محتوا را بخواهد بفهمد و خودِ آرایۀ كتاب، از لحاظ ادبی، جذاب نيست؛ اما اين كتاب، اين‌جور نيست. كتاب نقض، كتابی است كه از لحاظ ادبی، نثر بسيار متين، قوی و محكمی دارد و خيلی زيبا نوشته شده. البته نثر قرن ششم است؛ ليكن كسانی كه با زبان و ادب و نثر فارسی آشنايی دارند، اين كتاب را بسيار می‌پسندند.

مصحح اين كتاب، مرحوم مير جلال‌الدين محدّث اُرمَوی، خيلی زحمت برای اين كتاب كشيد و هيچ هم از او قدردانی نشد. من خواهش می‌كنم در اين كار، از مرحوم محدّث، واقعاً قدردانی شود. محدّث، مرد بسيار فاضلی بود؛ چيزی شبيه محمد قزوينی. من ايشان را از نزديك ديده بودم و كاملاً می‌شناختم. اين كتاب نقض و ملحقات نقض را من خودم از ايشان، شخصاً خريدم. مرحوم محدّث، يكی دو دورۀ اين كتاب را در اين دستمال‌های ابريشمی می‌گذاشت و با خودش می‌برد و اين‌جوری می‌فروخت. اين مرد ملا و فاضل كه داماد مرحوم آقا سيد محمد طالقانی يعنی شوهر خواهر جلال آل احمد بود، آدمی بود كه می‌توانست در محافل ادبی و هنری آن روز، شناخته‌ شده باشد؛ اما كسی به ايشان توجهی نمی‌كرد، از بس آدمِ خوددار و دارای عزّت نفس و عفّت نفس بود. از او واقعاً بايد تجليل بشود. او اين مجاهدت را كرد و اين كتاب را تصحيح و چاپ كرد و در اختيار علاقه‌مندان گذاشت و اِلا كسی اصلاً اين كتاب را نمی‌شناخت.

علی اَیّ حال، اين كتاب، بسيار كتاب خوبی است. حالا از لحاظ ادبی و نثر كه اين است و از لحاظ كار محتوايی هم خود او (عبد‌الجليل) در مقدمۀ كتاب نوشته. البته من اين مقدمۀ كتاب را ده‌ها سال پيش، تقريباً در نوجوانی خواندم. آن طور كه يادم هست، ايشان می‌گويد وقتی كتاب آن ناصبی به نام «بعض مثالب النواصب» در آمد، همه گفتند كسی نيست جواب بدهد مگر اين كه عبد‌الجليل اين كار را بكند. به من مراجعه كردند و من هم نشستم اين كار را كردم.

من در سال‌های 35 ـ 36 شمسی اين كتاب را نگاه می‌كردم و با شوق و عشق فراوان، آن را می‌خواندم.

ری در آن وقت (قرن ششم هجری)، پرورشگاه خيلی از بزرگان بوده است. ابو‌الفتوح رازی، متعلق به همين زمان است. عبد‌الجليل، معاصر است با ابو‌الفتوح. يعنی بايد تاريخ ری را هم از اين راه به دست آورد. البته ايشان قزوينی و رازی است؛ ليكن اهل ری هست.

آن وقتی كه در ديدارهای قبلی با شما راجع به عبد‌الجليل سفارش می‌كردم، به سیّد مرتضی رازی هم اشاره كردم. او هم يك شخصيت برجستۀ ديگری است. حالا شما برای سیّد مرتضی بغدادی داريد بزرگداشت می‌گيريد. عيبی ندارد. لازم هم هست؛ چون آن بزرگوار هم از مفاخر دنيای اسلام است؛ ليكن سیّد مرتضی رازی را از قلم نيندازيد. او هم شخصيت بزرگی است و ناشناخته. كسی هم او را نمی‌شناسد».

بنا‌بر گزارش ايكنا، مراسم كنگره بزرگداشت عبدالجليل رازی قزوينی، پنجشنبه، با حضور آيت‌الله‌العظمی سبحانی در تالار علامه مجلسی مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحديث در قم در حال برگزاری است و آيات سبحانی، استادی و محمدی ری شهری در اين همايش به ايراد سخن می‌پردازند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها