گرانی سکه و ارز نتیجه عملکرد دولت در طرح مسکن مهر است
سه شنبه 12 اردیبهشت 1391 11:52 PM
خبرگزاری فارس: نائب رئیس مجلس با اشاره به عملکرد دولت در طرح مسکن مهر گفت که گرانی سکه و دلار حاصل این عملکرد دولت بود.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مناظره انتخاباتی محمدرضا باهنر عضو شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان و مهدی کوچکزاده عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی عصر امروز سهشنبه در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
محمدرضا باهنر در ابتدای سخنان خود با اشاره به 65 صندلی خالی مجلس شورای اسلامی و حائز اهمیت بودن نمایندگان تهران در مجلس گفت: تجربه ثابت کرده است که نمایندگان تهران از نفوذ بییشتری برخوردارند یعنی نمایندههای تهران 10 درصد مجلس را شامل میشوند ولی حوزه عملکردشان بسیار وسیعتر است و فراکسیونهای فعال مجلس را معمولاً نمایندگان تهران اداره میکنند.
وی با بیان اینکه مجلس وظیفه تهیه نقشه راه کشور را دارد و دولت باید در این مسیر حرکت کند، خاطرنشان ساخت: از دغدغههای مجلس سوم میتوان به مقوله تولید ملی اشاره کرد. سه دلیل وجود دارد که باید تولید ملی محور فعالیت مجلس نهم باشد.
عضو هیئت رئیسه مجلس ادامه داد: اول به جهت اینکه مقام معظم رهبری بحث تولید ملی را مطرح کردند و مسئولین باید اجرا کنند، دوم اینکه رهبری وظیفه تعیین سیاستهای کلی نظام را دارد و همه مکلفند در این مسیر حرکت کنند و سوم این که این بهترین نظر کارشناسانه بود که در شعار رهبری تحقق یافت.
باهنر با این توضیح ادامه داد که اگر بخواهیم این محورها در مجلس عملیاتی شود، باید کسانی به مجلس بیایند که در امور اقتصادی مهارت دارند.
وی در خصوص سؤالی درباره اینکه تولید ملی چگونه محقق میشود، گفت: متأسفانه فضای کسب و کار در ایران بسته است و ما رتبه 150 دنیا را داریم، امروز اگر کسی بخواهد کاری را در ایران راه بیندازد یک سال زمان میبرد ولی در برخی از کشورها این زمان به یک هفته و یا 48 ساعت کاهش یافته است.
باهنر یکی دیگر از معضلات تولید ملی را کارمزدهای سنگین بانکها و بازار آزاد دانست و افزود: در حالی در کشور ما کارمزدها تا 30 درصد است که در خارج از کشور این کارمزد 2 درصد است.
عضو هیئت رئیسه مجلس مشکل دیگر تولید ملی در کشور را قاچاق ارز و دلار دانست و تصریح کرد: به عنوان مثال با 200 هزار تومان میتوان 3 دست کت و شلوار چینی خرید ولی اگر بخواهیم دستمزد یک خیاط را برای دوختن یک دست کت و شلوار بدهیم بیش از 200 هزار تومان میشود بر همین اساس است که ما دیوار بلند تعرفهها را باید عملیاتی کنیم و جلوی قاچاق را بگیریم و دولت نیز از کسب و کار حمایت کند.
باهنر یکی دیگر از مشکلات حوزه تولید ملی را بحثهای فرهنگی و اجتماعی دانست و افزود: متأسفانه قشری از جامعه تنها به دنبال این هستند که کالای ارزان ولو بیکیفیت تهیه کنند، از طرفی کسانی هستند که تنها به دنبال برندهای مطرح میگردند و حاضرند تا 10 برابر قیمت پول بپردازند که این دو فرهنگ از موانع تولید ملی به حساب میآیند.
وی با اشاره به اینکه تولید ملی قیمتها را کنترل میکند و عرصه تولید را تقویت میکند، افزود: ما الگوهایی در این زمینه داریم مثلاً هدفمند کردن یارانهها اجرا شد و منافع بسیار زیادی برای کشور به همراه داشت.
عضو هیئت رئیسه مجلس در ادامه به ذکر خاطرهای از دوران اول ریاست جمهوری احمدینژاد پرداخت و تصریح کرد: 5 روز از ریاست جمهوری احمدینژاد میگذشت که به دیدارش رفتم و گفتم تئوری اقتصادی تو چیست. قندانی روی میزش بود و گفت من مهندسم و برای تولید 10 هزار قندان به کسی کار میدهم که بهتر و ارزانتر این قندانها را تحویل دهد.
وی افزود: به رئیس جمهور گفتم مشکل شما اینجاست، چراکه در اقتصاد کلان ساخت قندان روی استکان و نعلبکی و پارچ اثر میگذارد و اصلاً اینطوری نیست که شما فکر میکنید.
باهنر ادامه داد: مشکلی که آقای رئیس جمهور دارد، این است که عموماً طرفدار حل مسئله است.
عضو هیئت رئیسه مجلس به ذکر مثالی در این زمینه پرداخت و اظهار داشت که در دوره اول ریاست جمهوری، احمدینژاد طرح بنگاه زودبازده را به راه انداخت و بیش از 15 هزار میلیارد تومان از خزانه به بنگاهها داد که نتیجه این وامها این شد که عده معدودی شاغل شدند و عده کثیری بیکار و بدهکار شدند.
باهنر درباره طرح مسکن مهر نیز گفت: درست است که در بحث مسکن مهر مشکل داشتیم ولی دولت بیش از 30 هزار میلیارد تومان به بانک مسکن در قبال همین طرح بدهکار است. همین اقدام دولت باعث شد که کسانی که در کار ساختوساز بودند، سرمایههای خود را از بازار مسکن خارج کنند و به سمت ارز و سکه بروند.
وی ادامه داد: سکه یک میلیون تومانی و دلار هزار و 500 تومانی حاصل همین اقدام دولت بود.
به گفته باهنر اصرار دولت بر ایجاد 2.5 میلیون شغل در حالی که طبق بررسیهای مجلس در سال گذشته نهایتاً یک میلیون و 200 هزار شغل امکان ایجاد داشت، یا ناشی از عدم علم دولت به عدد 2.5 میلیون است یا اینکه سرمایهگذاری را نمیفهمد.
وی ادامه داد: حتی اگر 2.5 میلیون شغل ایجاد شود، این شغلها پایدار نیست، یعنی فروردین اجرا شده و اردیبهشت ورشکست میشود و در نهایت به بنبست میخورد.
باهنر اشارهای نیز به مجلس هفتم داشت و گفت: در ابتدای دولت، در مجلس من را وکیلالدوله خطاب میکردند اما الان که از من میپرسند چرا منتقد دولت شدهاید، میگویم شناختم از احمدینژاد کامل شده است.
به اعتقاد باهنر، احمدینژاد هیچگاه خرد جمعی را قبول ندارد و در دولت نیز وزرا با وی مخالفت میکنند.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اقدام دولت در ریاست یک پزشک جوان بر سازمان استاندارد کشور گفت: سازمان استاندارد متخصصترین آدمها را میخواهد ولی دولت یک پزشک 28 ساله را به این سمت گماشت.
وی ادامه داد: در ماجرای آقای مرتضوی هم اینگونه است و وی هیچ تجربهای در زمینه صندوق تأمین اجتماعی ندارد و نمیتواند یک بنگاه یک میلیاردی را مدیریت کند، چه رسد به سازمان تأمین اجتماعی.
انتهای پیام/