ارائه کتاب «فرهنگ اسلامی، جهانی شدن، تهاجم فرهنگی» در نمایشگاه کتاب
دوشنبه 11 اردیبهشت 1391 9:31 PM
خبرگزاری فارس: رشید جعفرپور از انتشار کتاب «فرهنگ اسلامی، جهانی شدن، تهاجم فرهنگی» در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خبر داد.
رشید جعفرپور، نویسنده ادبیات بزرگسالان در گفتوگو با خبرنگار کتاب و ادبیات باشگاه خبری فارس «توانا» در خصوص اثر زیر چاپ خود، بیان داشت: چندی پیش نگارش کتابی را با عنوان «فرهنگ اسلامی، جهانی شدن، تهاجم فرهنگی» به اتمام رساندم که این اثر بزودی منتشر میشود.
وی اضافه کرد: براساس عنوان این کتاب، 3 فصل ایجاد و به نگارش در آمده است که فصل نخست به مؤلفههای فرهنگ اسلامی، سیر دورههای تاریخی، وضعیت کنونی آن و مزیتهایی که در حوزه فرهنگ در سطح جهانی وجود دارد، میپردازد.
جعفرپور با بیان اینکه در این اثر «جنگ تمدنها» مورد بحث قرار گرفته است، ادامه داد: در کتاب «فرهنگ اسلامی، جهانی شدن، تهاجم فرهنگی» آمده، اسلام به عنوان یک فرهنگ میتواند با فرهنگ غرب در موضع تقابل و برتری قرار گیرد و غربیها هم به این امر اعتراف کردهاند.
وی افزود: بخشی دیگر این کتاب به حوزه جهانیشدن مربوط میشود که آیا جهانیشدن صحیح است؟ مفهوم جهانیشدن چیست؟ آیا جهانی شدن یک پروژه و یا یک پروسه محسوب میشود؟ جهانی شدن چه اثرات فرهنگی بر فرهنگهای بومی دارد؟ و قرار است در حوزه جهانیشدن چه اتفاقاتی رخ دهد؟
این نویسنده گفت: بخش دیگر کتاب «فرهنگ اسلامی، جهانی شدن، تهاجم فرهنگی» به «تهاجم فرهنگی» اختصاص دارد که مفهوم تهاجم فرهنگی چیست؟ تهاجم فرهنگی چگونه صورت میگیرد؟ آیا این تهاجم یک فرایند یک سویه و یا 2 سویه است؟ چگونه تهاجم فرهنگی میتواند به مفاهیمی همانند ناتوی فرهنگی، تهدید فرهنگی و به نوعی تهدید نرم تبدیل شود؟
وی اضافه کرد: بخش پایانی کتاب «فرهنگ اسلامی، جهانی شدن، تهاجم فرهنگی» به ظرفیتهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی مربوط میشود که این ظرفیتها چگونه میتواند ما را در برابر تهاجمهایی که در عرصه جهانیشدن بر کشور وارد شده، حفظ کند.
جعفرپور در پایان گفت: کتاب «فرهنگ اسلامی، جهانی شدن، تهاجم فرهنگی» در 300 صفحه و از سوی سازمان تبلیغات اسلامی بزودی منتشر و در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به مخاطبان ارائه میشود.
انتهای پیام/و