انلكا و فلسفه مربيگري انگليس
یک شنبه 10 اردیبهشت 1391 1:55 PM
آن «همتيمي» كسي نيست جز «ديديه دروگبا»ي ساحل عاجي كه قراردادش با پيراهن آبيهاي شهر لندن در پايان فصل جاري به انتها ميرسد و تاكنون اقدامي از سوي سران باشگاه متمول لندني براي تمديد آن صورت نپذيرفته است.
برخي ميگويند دروگبا بعد از هشت فصل بازي در چلسي و در 34 سالگي گزينه مناسبي براي درازمدت از منظر مديران باشگاه نيست و چون آيندهاي طولاني ندارد احتمالا اين مسوولان كاري در راه حفظ او انجام نخواهند داد.
احساس واقعي سران چلسي هر چه باشد، «انلكا»ي فرانسوي و 33 ساله خيال ندارد از تلاش براي جذب مهاجمي قدرتي و موثر كه تمامي جهان فوتبال در 10 سال اخير وي را تحسين كرده است، دست بردارد.
انلكا كه پيش از عضويت چهار سالهاش در چلسي در باشگاههاي پاريسنژرمن، آرسنال، رئال مادريد، منچستر سيتي و فنر باغچه هم توپ زد، اضافه بر دروگبا كه كاپيتان تيم ملي كشورش هم هست، به «سليم بناكور» نيز چشم دارد.
اگر او اضافه بر بازي در تركيب شانگهاي شنهوا در امور جذب بازيكنان تازه به اين تيم نيز نظر ميدهد و در اين كار هم فعال است، به اين سبب است كه بعد از تحولات اخير در كادر فني اين باشگاه، مديران شنهوا از وي خواستند كه در كادر فني تيم نيز حاضر و فعال شباشد.
هدايت شنهوا از شروع اين فصل در دست ژان «تيگان» هموطن نامدار انلكا بود، اما بعد از كسب چند نتيجه ضعيف و سستتر شدن جايگاه اين تيم در جدول ردهبندي ليگ چين سران شنهوا اختيارات تيگانا را كه يكي از اعضاي خط مياني درخشان تيم ملي فرانسه در دهه 1980 بود، كاهش دادند.
ابتدا شايع شد كه تيگانا به كلي بركنار شده، سپس اين مربي مشهور كه پيشينه هدايت باشگاههاي بوردو و فولام را نيز دارد، موضوع را تكذيب كرد و سرانجام مشخص شد كه اختيارات تيگانا تفاوت كرده و به واقع از وي سلب شده و از آن پس بود كه اظهارات و كارهاي انلكا براي تقويت اين تيم آغاز شد.
من ادامه ميدهم
انلكا ميگويد: «من علاقه و اصراري براي تصدي پست مربيگري شنهوا نداشتهام، اما شرايط هفتههاي اخير تيممان چنين چيزي را از نظر مديران باشگاه ما ايجاب كرد و كار را به اينجا كشاند. آنچه از دست من برميآيد، تلاش براي تقويت تيم و آوردن مهرههاي لازم و ضروري به شنهواست. من با دروگبا صحبت كردهام و منتظرم ببينم تصميم او براي فصل بعدي چيست. شايد هم چلسي با نگه داشتن او كل قضيه را منتفي و ورود وي را به چين غيرممكن كند، اما من به برنامههايم ادامه ميدهم و با گزينههاي الحاق به شانگهاي شنهوا مذاكره خواهم كرد تا ببينم قضيه به كجا ميانجامد.»
با اين حال شنهوا در 3، 4 هفته اخير با جمعآوري كل اعضاي كادر فنياش و كار كشيدن از تكتك آنها كوشيده است به كارايي و نظمي برسد كه قبل از تغييرات اخير از آن بيبهره بود. تمرينات روزانه نفرات شنهوا را فلوران ايبنگه هدايت ميكند و اليون توره هم جزو كادر فني اين تيم است و پست مربي دروازهبانهاي تيم نيز به ايان واكر سپرده شده است.
نگاه از روي دست بزرگان
انلكا كه مربيگري موقتي شنهوا و حتي قرار داشتن در كادر مربيان اين تيم را براي خود يك افتخار ميداند، ميگويد آنچه از مربيگري ميداند و اطلاعاتش در اين خصوص محصول همكاري با مربياني است كه در 10، 12 سال اخير در تيمهاي آنان عضويت داشته است.
او در اين ارتباط كارلو آنچلوتي ايتاليايي، كوين كيگان انگليسي، آرسن وانژه فرانسوي، گاس هيدينك هلندي و همچنين كريستوف دام آلماني را نام مي برد. انلكا به سبب سالها زندگي و بازي در انگليس طبعا فلسفهاي بريتانيايي در كار مربيگري دارد و بازي سبك انگليسي را ميپسندد و به آن معترف هم هست.
او ميگويد: «من سالها به روش كاري الكس فرگوسن و هري ردنپ نيز انديشيده و در اين خصوص مطالعه كردهام. اميدوارم اينها بهترين كمك براي من باشد.»
AFC
عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)