نقش همسایگان در روند صلح افغانستان مهم است/طالبان باید به مذاکره ترغیب شوند
یک شنبه 10 اردیبهشت 1391 10:46 AM
خبرگزاری فارس: عضو شورای عالی صلح افغانستان نقش همسایگان افغانستان را در روند صلح این کشور مهم دانست و خواستار کمک آنها برای برقراری ثبات در این کشور شد.
"شهزاده شاهد" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، اظهار داشت: نقش کشورهای همسایه به ویژه پاکستان را در برقراری صلح و ثبات دایمی در افغانستان بسیار مهم است و زمان آن فرا رسیده که این کشور اقدامی صادقانه در راستای تسریع روند صلح و برقرای ثبات در افغانستان انجام دهد.
شاهد تصریح کرد: امنیت و صلح در افغانستان به نفع پاکستان است و در صورتی که اسلامآباد در برقراری صلح افغانستان همکاری نکند، به ضرر این کشور خواهد بود.
به گفته عضو پارلمان افغانستان، جامعه جهانی مسئولیت دارند تا به پاکستان در این رابطه فشار وارد کنند و با دست کشیدن از حمایت مخالفان مسلح دولت افغانستان با روند صلح افغانستان صادقانه همکاری کنند.
وی افزود: تلاشهای دولت افغانستان در راستای مذاکره با گروه طالبان همچنان در جریان است و روند مذاکرات سرعت مییابد.
ترغیب مخالفان مسلح برای پیوستن به روند صلح
عضو شورای عالی صلح افغانستان در ادامه تصریح کرد: ایجاد مصونیت برای مخالفان مسلح دولت، سهم دادن در روند سیاسی کشور و فراهم کردن سهولتهای اقتصادی و سر پناه برای آنان راهی برای تشویق و ترغیب گروه طالبان در پیوستن به روند صلح و دست کشیدن از جنگ است.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که اقدامات جدی و اساسی از سوی دولت و جامعه جهانی صورت نگیرد، مذاکرات صلح نتیجهای به همراه نخواهد داشت.
حذف نام رهبران طالبان از لیست سیاه شورای امنیت سازمان ملل متحد
شاهد با بیان این که یکی دیگر از راههای کشیدن طالبان به میز مذاکرات، حذف نام سران این گروه از لیست سیاه شورای امنیت سازمان ملل متحد است، گفت: آن عده از رهبران طالبان که نامشان در لیست سیاه شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار دارد، نمیتوانند وارد روند مذاکرات صلح شوند و حذف نام آنان از لیست سیاه باعث خواهد شد که این افراد از جنگ دست کشیده و وارد روند مذاکرات و گفتوگو های صلح شوند.
دولت افغانستان پیشتر خواستار حذف نام چند تن از رهبران مخالفان مسلح این کشور از لیست سیاه سازمان ملل متحد شده بود.
2 هفته قبل، هیئتی به نمایندگی از شورای عالی صلح افغانستان به آمریکا سفر کرد و از مقامات این کشور خواست تا رهبران طالبان که در زندان گوانتانامو زندانی هستند را آزاد کنند.
تلاش برای برقراری صلح در افغانستان در یک سال گذشته از پرچالشترین بحثها بود. دولت افغانستان ضمن مخالفت با روند صلح آمریکایی بارها از طالبان خواسته است تا با پذیرفتن شرایط صلح که از جمله آنها دست کشیدن از خشونت، پذیرفتن قانون اساسی و احترام به حقوق زنان و اقلیتها با طرف افغانی وارد مذاکره شود.
انتهای پیام/م