0

داریوش مهرجویی: صدور پروانه ساخت غیرکارشناسی، سینما را از جامعه دور می‌کند

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

داریوش مهرجویی: صدور پروانه ساخت غیرکارشناسی، سینما را از جامعه دور می‌کند
یک شنبه 10 اردیبهشت 1391  9:06 AM


گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net
 
کارگردان فیلم سینمایی «نارنجی‌پوش» صدور پروانه ساخت بدون توجه به معیارهای حرفه ای را عامل دور شدن فیلم‌ها از جامعه دانست.
 
داريوش مهرجويي كارگردان مطرح سينماي ايران، درباره اهميت صدور پروانه ساخت و تأثير آن در روند كيفي ساليانه سينما به سوره سينما گفت: ارائه پروانه ساخت و صدور مجوز در اكثر نقاط دنيا اتفاق مي افتد در كشور ما هيأت و شورايي كه وظيفه صدور پروانه ساخت را دارند، بايد با حساسيت انتخاب شوند چرا كه بايد با نگاه كاملاً كارشناسانه و جامعه شناختي به انتخاب فيلمنامه‌هايي كه قرار است به تصوير كشيده شوند بپردازند و اين قضاوت آنها است كه روند كيفي سينما را به لحاظ اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي مشخص مي‌كند. اما اگر اين قضاوت بسيار مهم مركزيت كارشناسانه‌اي نداشته باشد و هر كس رنگي را بازي كند، در نهايت به عدم ارتباط اين هنر ارزشمند با جامعه مي‌انجامد.
 
كارگردان «نارنجي‌پوش» افزود: در سال‌های بعد از انقلاب مدتي مدنظر بود كه توليد يك پروژه سينمايي از ابتدا تا انتهاي اكران با مسئوليت كامل تهيه‌كنندگان و بخش خصوصي باشد اما اين موضوع به جايي نرسيد و هم اكنون گاهي احساس مي شود درصد زيادي از سينماي ما با نگاه دولتي اداره مي شود و این، باعث ركود و ضعف در تأثيرگذاري سينما شده است.
 
وي در ادامه بيان كرد: در اين صورت تهيه‌كنندگان بخش خصوصي ديگر ريسك نمي كنند چرا كه وقتي انرژي مالي و معنوي براي يك اثر صرف مي شود ديگر انتظار ندارند كه مورد حمايت قرار نگيرند، اهالي سينما خودشان دلسوزتر از هر كسي براي منافع مملكتشان عمل مي‌كنند و همواره مدافع ارزش‌ها هستند. پس با اعتماد به آنها مي‌شود سينما را روز به روز پوياتر و كارآمدتر كرد.
 
مهرجويي ادامه داد: اين درست نيست سينما، سينماي دولتي باشد به طوري كه هنرمندان را به دو دسته خودي و ناخودي تقسيم كرد. مسئولين بايد در بين همه فيلمسازان و اهالي سينما عدالت را رعايت كنند. اگر اينطور باشد كه بخش خصوصي تا حد زيادي كنار برود و توليدات سينمايي در محاصره نگاه دولتي باشد مانند اين است كه يك گالري را به نقاشي بدهند كه آثارش را در آن به نمايش بگذارند اما به شرطي كه كليه آثارش به لحاظ مضموني و ساختاري براساس خواسته صاحب گالري باشد پس آن وقت بايد گفت نظر و ايده نقاش كجاي كار است؟
 
کارگردان فیلم سینمایی «هامون» در پايان گفت: اميدوارم با اعتماد بيشتر به هنرمندان ايجاد همبستگي كنيم و با حمايت از نگرش هاي گوناگون و زواياي ديد مختلف در تأثيرگذاري هنر فرهنگساز سينما كوشا باشيم.
 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها