پس از شکستهای اطلاعاتی پی در پی آمریکا از ایران ، هم اکنون پنتاگون قصد دارد یک سازمان اطلاعاتی جدید برای تمرکز بر روی ایران ایجاد کند.
سرویس بین الملل افکار نیوز - شکستهای اطلاعاتی سازمانهای جاسوسی آمریکا همچون سرویسهای اطلاعاتی پنتاگون و سیا از وزارت اطلاعات ایران موجب شد تا ایالات متحده اقدام به تاسیس یک سازمان مجزا با هدف جاسوسی از ایران کند.
سرویس دفاعی آمریکا پیکان تهدیدات امنیتی این کشور را حالا به سوی این دو کشور می داند. بنا به گفتهء مقامات امنیتی این کشور در دوشنبهء گذشته و به گزارش واشنگتن پست بسیاری از کارکنان امنیتی که در افغانستان و عراق حضور داشته اند حالا در این مرکز جاسوسی به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
یکی ازافسران کادر دفاعی آمریکا می گوید: "این تصمیم باعث عمیقتر شدن نگاه ما در خارج از مرزها می شود." بر اساس گفتهء مقامات آمریکا این سازمان با حدود چند صد نفر آغاز به کار خواهد کرد و این تعداد به مرور زمان گسترش می یابد.
به گزارش افکار نیوز ، اعلام ایجاد این سازمان اطلاعاتی زمانی صورت گرفت که ژنرال مایکل فلین در رأس سیستم نظامی امنیتی پنتاگون قرار گرفت. او از بزرگترین منتقدان سیستم نظامی امنیتی آمریکا در جنگ افغانستان بود و در سال ۲۰۱۲ در این جنگ به مقام ارشد اطلاعاتی منصوب شد.
همواره این انتقاد در سیستم آمریکا وجود داشت که سازمان سی.آی.ای و وزارت دفاع به جای داشتن همکاری و هدفهای مشخص در کار یکدیگر دخالت می کنند و به جای همکاری، فضایی از رقابت بین این دو وجود دارد و مثلا گفته می شد که وزارت دفاع آمریکا خارج از حوزهء وظایفش به دنبال کسب اطلاعات تروریستی و هسته ای است. ولی از آنجایی که مدتی است سیستم های قدیمی جاسوسی ناکارآمد جلوه می کنند مقامات آمریکایی به دنبال سازمانی هستند که با استفاده از هر دو سازمان سی.آی.ای و وزارت دفاع و با داشتن هماهنگی کامل هدفهایی تعیین شده را ردیابی کنند.
و در واقع به نوعی یک سازمان اطلاعاتی ملی برای پیگیری موضوعات مهم جهانی ایجاد کنند. و ایران و چین اولین هدفهای این سازمان جدید جاسوسی آمریکا هستند.
و حالا سوأل اساسی که مقامات آمریکایی از پاسخ دادن به آن طفره می روند این است که آنان به دنبال چه نوعی از اطلاعات هستند که سازمانهای پیشین پاسخ گوی آن نبوده اند و البته دریافت این اطلاعات آنقدر حیاتی است که آنان را وادار به ایجاد یک مرکز جدید جاسوسی کرده است که در آن بسیاری از جاسوسان متبحر حضور یافته اند.
بعضی ها عقیده دارند که پنتاگون تاکنون تا حد بسیار زیادی به دریافت اطلاعات تاکتیکی ونظامی پرداخته است و حالا می خواهد با این سازمان جدید اطلاعات گسترده تری در مورد حوزه های سیاسی و جمعیتی به دست آورد.
البته هنوز معلوم نیست که این طرح همکاری چقدر موفق باشد چرا که رقابت سنگینی همواره بین سازمانهای اطلاعاتی و ارتش وجود داشته است و ارتش همواره گلایه داشته است که علی رغم همکاری گسترده ای که با سی.آی.ای در بعضی موارد داشته آنگونه که باید مورد توجه و تقدیر قرار نگرفته است.
مایکل فیکرز که در رأس پیشنهاد این سرویس اطلاعاتی حضور داشته است و از مغزهای متفکر آن به شمار می رود از کسانی است که در دههء ۱۹۸۰ در مسلح کردن گروه های اسلام گرای افراطی همچون طالبان و القاعده بر علیه هجوم شوروی به افغانستان نقش کلیدی داشت و حالا همین گروه های تغذیه شده از آمریکا در افغانستان از اصلی ترین مخالفان این کشور به شمار می روند. ولی همانطور که بسیاری می گویند این اقدام جدید پنتاگون تنها یک نقشهء از قبل تعیین شده است و شخصی همچون فیکرز فقط اجرا کنندهء آن است.
در واقع آمریکایی ها پس از ناکامی های گسترده ای که در عراق و افغانستان با آنها روبه رو شدند سعی دارند تا از جنگ رو دررو و فیزیکی فاصله بگیرند و دیگر برای تهدیدهایی مثل موضوع هسته ای ایران، تروریسم جهانی و اژدهای خفتهء چین از جنگ اطلاعاتی و روانی بهره بجویند.
ایجاد این سیستم تشکیلاتی جدید برای آمریکا بسیار هزینه بر است واین به معنای دریافت بسیاری از سهمیهء بودجهء آمریکا برای وزارت دفاع و هدفهای نظامی است، موضوعی که همواره ملت آمریکا با آن مخالف بوده است ولی به کمک تبلیغات شدید ضد ایرانی و ضد شرقی که در این مدت در آمریکا صورت گرفت احتمال می رود که مردم در حال حاضر راحت تر از قبل با این مخارج عظیم کنار بیایند. خصوصا که گزینهء نظامی علیه ایران توسط آمریکا کنار گذاشته شده است و به مردم اینگونه تلقین می شود که این سازمان تنها در پی دریافت اطلاعات فراتری در مورد تهدیدهای امنیت ملی است و قصد با روندی مسالمت جویانه تر با آنها به مقابله بپردازد.