0

مقالات علوم سیاسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات علوم سیاسی
جمعه 15 اردیبهشت 1391  11:09 AM

 6 : فصلنامه ژئوپليتيك تابستان 1390; 7(2 (پياپي 22)):183-213.
 
عوامل موثر بر واگرايي کردها و بحران در کردستان ترکيه
 
محرابي عليرضا,غم پرور احمد*
 
* دانشگاه شهيد بهشتي
 
 

وجود يک جامعه همگن قومي از نقاط قوت و بالابرنده وزن ژئوپليتيک هر کشوري است. اما عدم تحقق چنين حالتي، کشور و جامعه را به پرتگاه نابودي نخواهد کشاند، بلکه نوع تعامل سازه حاکم با گروه اقليت (چه از نظر کمي و چه از نظر مشارکت در قدرت سياسي) تعيين کننده خواهد بود، که در اين ميان تعامل سازنده به بالابردن وزن ژئوپليتيک منتهي شده و سياست هويت زدايي از اقليت و همانند سازي در موارد مختلف نتيجه اي جز بحران ژئوپليتيک به بار نياورده است؛ به نحوي که تعامل هرچند مثبت و سازنده در دوره هايي از امپراتوري عثماني به همگرايي سياسي، افزايش وزن ژئوپوليتيک و تقويت اقتدار امپراتوري منتج گرديد، در حالي که برونداد تعامل غيرسازنده جهت تمرکز قدرت و تشکيل حکومت ملتي در ترکيه متکثر به لحاظ قومي نسبت به کردها، درگيري هاي قومي، ناحيه گرايي سياسي و در نهايت واگرايي سياسي را سبب شده است.
اهميت مساله فوق در اين است که بين نوع تعامل و کاهش يا افزايش وزن ژئوپليتيک يک سازه ناهمگن قومي همبستگي، مستقيمي وجود دارد.
با اين رهيافت، شناسايي عوامل ژئوپليتيکي موثر بر بحران و تبيين زمينه هاي واگرايي کردها در کردستان ترکيه هدف اصلي تحقيق حاضر مي باشد.

 
كليد واژه: اقليت، ناحيه گرايي سياسي، واگرايي سياسي، بحران ژئوپوليتيک
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها