پاسخ به:بانک مقالات جغرافیا
جمعه 8 اردیبهشت 1391 10:13 AM
| 5 : جغرافيا و توسعه بهار و تابستان 1387; 6(پياپي 11):97-113. |
| |
| اقليم و معماري مدارس نوساز شهر اصفهان |
| |
| طاووسي تقي,عطايي هوشمند,كاظمي آزيتا |
| |
| |
توجه به اهداف عمده طراحي اقليمي در هر منطقه آب و هوايي و پيش بيني مواردي در جهت تحقق بخشيدن به اين اهداف موجب سازگاري و هماهنگي ساختمان ها با شرايط اقليمي و موجب صرفه جويي در مصرف انرژي و هويت يافتن معماري در هر اقليم خواهد شد.
اين پژوهش به منظور بررسي ميزان تطابق معماري مدارس نوساز شهر اصفهان با شاخص هاي اقليم معماري اين شهر انجام شده است. در اين پژوهش ابتدا با بررسي عناصر اقليمي مانند دما، باد، رطوبت و ... و ترسيم دياگرام هاي مربوطه رژيم دما و بارش شهر اصفهان را مشخص نموده و سپس با ترسيم نمودار «کليماگرام» اين شهر و بر اساس شاخص هاي اقليمي به دست آمده نوع اقليم منطقه پژوهش تعيين شده است. سپس با استفاده از جداول ماهوني و نمودار منطقه آسايش اصفهان و با توجه به دياگرام هاي اقليمي شاخص هاي معماري متناسب با اقليم اصفهان مانند جهت مناسب ساختمان در ارتباط با عوامل اقليمي (مانند تابش خورشيد و بردار باد)، ابعاد پنجره ها، بررسي وضعيت سايبان ها و تعيين عمق و اندازه مناسب آن و ... مشخص گرديده است. در مرحله بعد با استفاده از اطلاعات به دست آمده توسط کارنامه ساختماني و پلان مدارس جامعه آماري به بررسي هماهنگي معماري مدارس نوساز شهر اصفهان با استانداردهاي به دست آمده پرداخته شده است.
طبق يافته هاي اين پژوهش مدارس مورد بررسي از نظر جهت استقرار و نحوه قرارگيري (كشيدگي شرقي - غربي) با استانداردهاي اقليمي اين شهر تطابق داشته و با توجه به جهت استقرار پنجره ها (شمالي - جنوبي) تهويه طبيعي اكثر مدارس مناسب بوده است. غالب مدارس مورد بررسي در زمينه وجود سايبان با عمق و زاويه مناسب فاقد تناسب با شرايط اقليمي شهر اصفهان بوده اند. ميزان و نحوه به کارگيري پوشش گياهي مناسب و موثر در تنظيم شرايط آسايش فضاهاي داخلي و محوطه ساختمان مدارس نوساز نيز تناسبي با شرايط اقليمي شهر اصفهان نداشته است.
|
| |
| كليد واژه: |
| |
 |
|
نسخه قابل چاپ
|