0

بانک مقالات جغرافیا

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات جغرافیا
چهارشنبه 6 اردیبهشت 1391  12:48 PM

 9 : پژوهشهاي جغرافيايي بهار 1383; 36(47):123-133.
 
باد، موج دريا و فرايندهاي مرفيك در منطقه بندرعباس
 
كريمي مرتضي,رامشت محمدحسين*
 
* گروه جغرافيا دانشگاه اصفهان
 
 

واژه باد در ذهن شنونده غالبا تداعي كننده چشم اندازهاي عام در مناطق خشك و بياباني است. گرچه چنين ذهنيتي بخش مهمي از فرآورده هاي مرفيك عملكرد باد تلقي مي شود؛ ولي نمي توان آن را همه صور فرايند باد در چنين حوزه اي دانست.
امواج آب دريا كه بعضا خود معلول آزاد شدن انرژي باد در سطوح آب هاي راكد است، بخش مهمي از چشم اندازهاي رفت و روب و فرم هاي تراكمي ماسه ها را در محيط هاي مجاور ساحلي بوجود مي آورد. اين محيط ها از نظر اقليمي داراي رطوبت نسبي بالائي نسبت به مناطق خشك و بياباني هستند و همين امر نقش مهمي در كنترل ميزان جابجائي و تثبيت ماسه ها دارد. محيط هاي ساحلي تنها محيط هاي متضاد با شرايط محيط بياباني و خشك كه قلمرو اصلي فعاليت باد بشمار مي آيد، قلمداد نشده و مناطق يخچالي و مجاور يخچالي نيز مي تواند صحنه عملكرد باد محسوب گردد. پديده "لس ها" از جمله ره آورد هاي علمكرد باد در چنين مناطقي است.
اين مقاله كه نتيجه و حاصل بخشي از تحقيقات مربوط به رساله دكتري ژئومرفولوژي ساحلي در منطقه بندرعباس است، ضمن پرداختن به نحوه عملكرد امواج و رابطه آن با فعاليت باد، با تمسك به تحليل هاي آماري سعي بر آن دارد تا ارتباط مكاني فرم زائي هاي ناشي از باد و الگوهاي فرميك آن را با مكانسم امواج دريا در نوار ساحلي منطقه بيان دارد.
از جمله نتايج شاخص بدست آمده در اين پژوهش عبارت است از:
-
صحت اصل اول ژيلوستروم در مورد عملكرد باد براي دانه هاي كمتر از 150ميكرون
-
تاثير پذيري بيشتر چهره پردازي پديده هاي مرفيك ساحلي از حاكميت بادهائي با فركانس كم و شدت زياد، به جاي عملكردبادهاي غالب و معمول در منطقه.

 
كليد واژه: هيدرومرفوديناميك، ليتورال، فالز دريائي، كاتاستروف، بندرعباس
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها