پاسخ به:اخبار سینما و تئاتر(91/01/29)
سه شنبه 29 فروردین 1391 11:25 PM
خبرگزاری فارس: رئیس مستعفی کمیته بینالملل اتحادیه تهیهکنندگان گفت: شرایط فعلی مفیدی برای انجام فعالیت بینالملل در اتحادیه نیست، رویکرد اتحادیه به سمت اکران داخل و مسایل حاشیهای و اتفاقات روزمره است.

«علیرضا رئیسیان» رئیس مستعفی کمیته بینالملل اتحادیه تهیهکنندگان در گفتوگو با خبرنگار سینمایی فارس درباره علت استعفای خود از این کمیته و برنامههایی که برای این کمیته در نظر داشته است، گفت: من همچنان در ارتباط با استعفایم میخواستم سکوت اختیار کنم اما اظهار نظر سخنگوی محترم اتحادیه مسئله را علنی کرد و برای رفع برخی از سوءتفاهمات نکاتی را در این مصاحبه خاطر نشان میکنم. حدود شش ماه پیش بود که صحبتی بین من و آقای هاشمی صورت گرفت مبنی بر تاسیس کمیتهای به عنوان کمیته فعالیتهای بینالمللی، با توجه به تجربیات و سوابق من در این عرصه قرار شد، یک برنامهای ارایه بدهم. رئوس این برنامه را تدوین کردم و ارایه دادم که تمام آن برنامه تصویب شد بدون هیچ کم و کاستی.
* بخش خصوصی پایهگذار فعالیت سینما در عرصه جهانی باشد
وی در ادامه افزود: در این مدت شش ماه، سعی کردم برنامههایی که مصوب شده بود از جمله برگزاری هفته فیلم در خارج از کشور، نمایش فیلمهای ایرانی در سالنهای سینمایی خارج از کشور، اعزام هیئتهای کارشناس از اهالی سینمای ایران به جشنوارههای مختلف جهانی و... بود، صورت گیرد. بعد از جشنواره جلسهای با اقای عباسیان که مدیر بینالملل معاونت سینمایی هستند، داشتم که خیلی خوب و سازنده بود. در آن جلسه تمام برنامهها مصوب شد که حمایتهای مالی آن بر عهده معاونت سینمایی باشد. برای اجرایی کردن برنامههای پیشنهادی نیاز به هزینه و نیروی متخصص و... است.
* با انگیزه صنفی فعالیتها را پیگیری کردم
کارگردان فیلم تحسین شده «چهل سالگی» و «ایستگاه متروک» گفت: برای ایجاد بازار خارج از کشور هزینه اولیه زیادی باید صرف شود زیرا در گذشته نبوده است، حضور در بازارهای بینالمللی، نحوه کپی و زیرنویس فیلمهای ایران و... لازم است که بخش خصوصی پایهگذار آن باشد. در جلسهای که در هیئت مدیره محترم اتحادیه گزارش آن را ارایه دادم و اعضای کمیته را قبلاً به اطلاع آقای هاشمی رسانده بودم، تاکید کردم هیچ هزینهای برای اتحادیه نداشتیم و پیگیریها را به صورت شخصی انجام میدادم و ارتباط با داخل و خارج از کشور را خودم پیگیری کردم تنها با انگیزه صنفی.
* بستر لازم برای فعالیتهای بینالملل در اتحادیه وجود ندارد
وی در ادامه گفت: متاسفانه صحبتهایی در جلسهای (که در آن حضور نداشتم) در اتحادیه تشکیل شد و صحبتهایی مطرح شده بود که با حرفهایی که در جلسهای که حضور داشتم، مطرح شد متفاوت بود و به این نتیجه رسیدم که هنوز بستر لازم و آن آمادگی در اتحادیه وجود ندارد، زیرا که این نوع فعالیتها باید منافع عام را ببیند با تمرکز بر نیازهای تخصصی. همه آحاد اتحادیه نمیتوانند در بخش بینالملل صاحب جایگاه اقتصادی باشند، زیرا فیلمی که برای مصرف داخلی تولید میشود برای بازار ایران است، فیلمهای هنری برای جشنوارههاست و فیلمهایی که شاکله حرفهای و سینمای روز را دارند برای بازار داخل و خارج از کشور هستند و باید جایی برای این موارد تصمیمگیری شود. به نظرم کمیته بینالملل با استقلال کامل باید اداره شود که بحثهایی که شنیدم متفاوت با بحثهایی بود که من در جلسه داشتم و برایم خوشایند نیست. از سوی دیگر مسافرت طولانی خارج از کشور در پیش دارم.
* رویکرد اتحادیه به سمت اکران داخل و مسایل حاشیهای و روزمره است
رئیسیان در ادامه افزود: شرایط فعلی خیلی مفید برای انجام فعالیت بینالملل در اتحادیه نیست و در این شرایط رویکرد اتحادیه به سمت اکران داخل و مسایل حاشیهای و اتفاقات روزمره است. شاید برنامههایی از این دست در شرایط فعلی خیلی مفید و مؤثر نباشد. حتی حضور من ممکن است باعث مشکلاتی هم بشود ترجیح دادم اتحادیه قوی سرپا و با اقتدار بماند و من از این مجموعه خودم را جدا کنم.
وی درباره فعالیت صنفی خود گفت: هیچ فعالیت صنفی ندارم. بعد از کنارهگیری از کانون کارگردانان مدتی بود تصمیم داشتم استراحت کنم اما مسایل و مشکلات عمومی نمیگذاشت که این تصمیم عملی شود زمان و شرایط خوبی است که به خودم و خانوادهام برسم.
* از اختلافات رنجیده خاطر شدم
رئیسیان در پاسخ به این سؤال که شنیده میشود اختلافات در اتحادیه باعث استعفای شما شده است، گفت: اختلافات من را رنجیده خاطر کرد اما علت استعفایم همین مطالبی بود که در بالا به آن اشاره کردم. توقع من و دیگر دوستان از یک صنف فاخر تهیهکنندگی این نوع مسایل نیست و به شدت از این شرایط رنجیده خاطر هستم و احساس کردم بستر مناسبی برای فعالیت بینالملل ندیم رویکرد اتحادیه به سمت مسایل کلان سینما گرایش ندارد.
انتهای پیام/ی