استادیوم های ورزشی؛ اولویت اول طرح مناسب سازی برای معلولان
یک شنبه 30 بهمن 1390 1:18 AM
معاونت توانبخشي بهزيستي كشور، به طرح مناسب سازی اماکن برای معلولان اشاره کرد و گفت: استاديوم هاي ورزشي در اين طرح در اولويت اول ما هستند چرا كه فعاليت هاي ورزشي و ورود به اماكن ورزشي حق همه شهروندان و از جمله معلولان است.
به گزارش ایمنا يحيي سخنگويي صبح امروز در اصفهان اظهار داشت: جنبش مناسب سازي اماكن عمومي، پاركها، منازل، بانكها و تمامي مراكزي كه معلولان مراجعه مي كنند در تمامي كشور آغاز شده است.
*در طرح مناسب سازی اماکن از تمامی پتانسیل ها استفاده می گردد
وی در جمع مسئولان بهزيستي استان اصفهان تصریح کرد: برای حل مشکلات معلولان از تمامي پتانسيلهاي موجود از جمله استفاده از سازمانهاي مردم نهاد كه در امر مناسب سازي مشارکت ویژه ای با ما دارند، کمک گرفته ایم.
معاونت توانبخشي بهزيستي كشور افزود: استاديوم هاي ورزشي در اين طرح در اولويت اول ما هستند چرا كه فعاليت هاي ورزشي و ورود به اماكن ورزشي حق همه شهروندان و از جمله معلولان است.
سخنگویی با تاكيد بر اينكه مناسب سازي اماكن براي معلولان كاري هزينه بر می باشد، گفت : مناسب سازي منازل مسكوني و خودرو براي معلولان فعاليتي است كه در راس امور قرار دارد و براي حضور و توانمند سازي معلولان در جامعه نقش موثري دارد.
*سازمان بهزیستی کشور حدود ۲ میلیون معلول را تحت پوشش خود قرار داده است
وی با بيان اينكه آمار كل معلولاني كه از سازمان بهزيستي خدمات دريافت ميكنند حدود دوميليون نفر است، اظهار داشت: از اين ميان ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر معلوليت شديد دارند و ۵۸هزار نفر بيمار مزمن رواني هستند.
اين مقام مسئول در ادامه گفت: دفتر توانمند سازي ما جلساتي را با شهرداري ترتيب داده چرا كه مناسب سازي اماكن عمومي و سيستم حمل و نقل جز وظايف شهرداريها است.
وي افزود: براي معلولاني كه معلوليت شديد دارند سهام، جايگزين مستمري ميشود و به اين ترتيب خانواده وقتي مشاهده ميكند فرزند معلولش درآمدي مستمر و از آن خود دارد او را بيش از پيش ميپذيرد.
معاون توانبخشي سازمان بهزيستي كشور در ادامه گسترش درمان در منزل و پرداخت حق پرستاري به خانوادههاي معلولان را از ديگر اهداف سازمان بهزيستي در حوزه توانبخشي اعلام كرد.
*۴۵۰ هزار معلول تحت پوشش بهزيستي کشور از بيمه درماني برخوردارند
سخنگويي در ادامه با تاكيد برلزوم آمادهسازي شغلي معلولان گفت: اگر معلولان آموزشهاي لازم در بعد حرفهاي را دريافت كنند و توانمند وارد جامعه شوند نيازي به پرداخت سهم بيمه كارفرما و باج نخواهد بود و ترسي از اخراج ندارد.
وي در ادامه با بيان اينكه ۴۵۰ هزار معلول تحت پوشش بهزيستي از بيمه درماني برخوردارند، گفت: در پرداخت حق بيمه اين افراد تاخيرهايي پيش آمده اما قولهايي براي رفع اين تاخيرها و تامين منابع داده شده است.
سخنگويي افزود: سهم بيمه پرداختي از سوي بهزيستي سالانه ۱۵۰ هزار تومان و سقف تعهدات اين بيمه ۲ميليون تومان است و شامل هزينههاي پراكلينيك، آمبولانس، راديولوژي، فيزيوتراپي و غيره ميشود.
*به زودی کارت سوخت در جیب معلولان قرار می گیرد
وي در بخش ديگري از سخنانش بيان داشت: رياست سازمان بهزيستي كشور با وسعت ديد و نظر مثبتي كه دارند اكنون پيگير كارت سوخت براي معلولان هستند و تا حدي هم نظر مثبت آقاي وزير را هم گرفته اند .
معاونت توانبخشي بهزيستي كشور اظهار اميدواري كرد :با توجه به اين امور و با توجه به قانون هدفمندي يارانه ها اين مساله احيا شود چون آن را حق معلولان مي دانيم .
*۸ درصد معلولان اعصاب و روان کشور در اصفهان هستند
سخنگويي افزود: در سال ۹۱ ميزان اعتبارات رشد قابل توجهي يافته و مي توانيم اين مژده را به مددجويان بدهيم كه در سال آتي از خدمات بيشتري برخوردار خواهند شد چرا كه حداقل ۸ درصد مستمري معلولان افزايش مي يابد.
وي با اعلام اينكه در همين چند روز اخير يك و نيم ميليارد تومان براي تجهيزات معلولان قرار داديم كه جدا از بودجه ساليانه مي باشد اظهار داشت: معتقديم اگر اين تجهيزات به موقع در اختيار معلولان قرار نگيرند تمامي خدمات ما ابتر خواهد بود.
به گفته اين مقام مسئول هم اكنون ۱۱۰ هزار نفر معلول اعصاب و روان در كشور شناسايي شده اند كه ۸ درصد از اين تعداد در اصفهان هستند.
گفتنی است صبح امروز معاونت توانبخشي بهزيستي كشور به همراه مديران حوزه توانبخشي در استان اصفهان حضور بهم رسانده و به همراه مدير كل و معاون امور توانبخشي بهزيستي استان اصفهان از مراكز توانبخشي تحت نظارت اين اداره كل بازديد نمودند