0

مسابقه سوگواره صفر

varasteh
varasteh
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 166

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر
چهارشنبه 5 بهمن 1390  12:18 AM

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

د

4

ب

5

ج

6

ب

7

د

8

الف

9

ب

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

تفسير نمونه جلد 7 صفحه 248

بعد از پايان جنگ بدر و گرفتن اسيران جنگى و پس از آنكه پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) دستور داد كه دو نفر از اسيران خطرناك ((عقبة )) و ((نضر)) را گردن بزنند، گروه انصار به وحشت افتادند كه نكند اين دستور درباره ساير اسيران اجرا شود (و از گرفتن فدا محروم بمانند) لذا به پيغمبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) عرض كردند ما هفتاد نفر را كشته و هفتاد نفر را اسير كرديم و اينها از قبيله تو و اسيران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها ((فداء)) بگيريم (پيامبر صلى اللّه عليه و آله و سلّم در انتظار نزول وحى آسمانى در اين باره بود) آيات مورد بحث نازل شد و اجازه گرفتن ((فداء)) در مقابل آزادى اسيران داد.
و نيز در روايت نقل شده كه بيشترين مبلغى كه براى آزادى اسيران تعيين شده بود چهار هزار درهم و كمترين مبلغ هزار درهم بود. هنگامى كه اين موضوع به گوش قريش رسيد، يكى پس از ديگرى مبلغ ((فداء)) را فرستادند تا اسيران خود را آزاد كنند.

سوال 2 تشریحی:

امام حسن از نظر اخلاق و عبادت ، شبيه ترين مردم به رسول خدا بود. از انس بن مالك نقل شده كه گفت: «لم يكن احد اشبه برسول الله من الحسن بن على ; هيچ كس همچون حسن بن على شباهت به رسول خدا نداشت.» پيامبر امام حسن را بسيار دوست مى داشت و همواره او را نوازش مى كرد.

مسلم در صحيح و ابن كثير در البداية و النهاية به نقل از براء بن حازب روايت كرده اند كه گفت: پيامبر را ديدم در حالى كه حسن را روى شانه خود گرفته بود و مى فرمود: پروردگارا من او را دوست دارم، پس تو نيز دوستش بدار.

عايشه نيز روايت كرده است كه پيامبر امام حسن را در آغوش مى گرفت و مى فرمود: «پروردگارا، اين فرزند من است، من  او را دوست دارم و هر كس او را دوست دارد من نيز او را دوست مى دارم.»

روزى رسول خدا حسن را بر شانه هايش سوار كرده بود، مردى بر او گذشت و گفت: چه نيكو مركبى سوار شده اى اى كودك! پيامبر فرمود: و چه برتر سوارى است او! پيامبر درباره او و برادرش بارها مى فرمود: «اينان دردانه هاى من در دنيا هستند، هر كس مرا دوست دارد آنها را دوست داشته باشد.» و نيز فرمود: «لو كان العقل رجلاً لكان الحسن.; اگر قرار بود عقل به صورت انسانى مجسم شود همانا به صورت حسن جلوه مى كرد.» و به حسنين مى فرمود: انا سلم لمن سالمهم و حرب لمن حاربهم.

انس ابن مالك گويد: روزى حسن بر پيامبر وارد شد. خواستم او را از پيامبر دور سازم پيامبر فرمود: و يحك يا انس! دع ابنى و ثمرة فؤادى فان من آذى هذا فقد آذانى و من آذانى فقد آذى الله.

واى بر تو اى  انس! فرزند و ميوه دلم را رها كن. هر كس اين كودك را بيازارد مرا آزرده است و هر كس مرا بيازارد خداوند را آزرده است.

محبت رسول خدا نسبت به حسن و برادرش حسين چنان بود كه خطبه خود را در مسجد قطع مى كرد و از منبر فرود مى آمد تا آن دو را در آغوش گرم خود بگيرد.

و همواره مى فرمود: احب اهل بيتى الىَ الحسن و الحسين...; محبوب ترين افراد خاندانم نزد من حسن و حسين است.

سوال3 تشریحی :

امام رضا (ع):کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها