پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر
شنبه 1 بهمن 1390 5:23 PM
|
سوال تستی |
پاسخ |
|
1 |
الف |
|
2 |
الف |
|
3 |
د |
|
4 |
ب |
|
5 |
ج |
|
6 |
ب |
|
7 |
د |
|
8 |
الف |
|
9 |
ب |
سوالات تشریحی مسابقه :
1- در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟
بعد از پايان جنگ بدر و گرفتن اسيران جنگى و پس از آنكه پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) دستور داد كه دو نفر از اسيران خطرناك ((عقبة )) و ((نضر)) را گردن بزنند، گروه انصار به وحشت افتادند كه نكند اين دستور درباره ساير اسيران اجرا شود (و از گرفتن فدا محروم بمانند) لذا به پيغمبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) عرض كردند ما هفتاد نفر را كشته و هفتاد نفر را اسير كرديم و اينها از قبيله تو و اسيران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها ((فداء)) بگيريم (پيامبر صلى اللّه عليه و آله و سلّم در انتظار نزول وحى آسمانى در اين باره بود) آيات مورد بحث نازل شد و اجازه گرفتن ((فداء)) در مقابل آزادى اسيران داد.
و نيز در روايت نقل شده كه بيشترين مبلغى كه براى آزادى اسيران تعيين شده بود چهار هزار درهم و كمترين مبلغ هزار درهم بود. هنگامى كه اين موضوع به گوش قريش رسيد، يكى پس از ديگرى مبلغ ((فداء)) را فرستادند تا اسيران خود را آزاد كنند.
2- امام حسن (ع) رااز دیدگاه پیامبر اکرم (ص)توصیف نمایید؟
قال رسول الله - صلي الله عليه و آله - : الْحَسَنُ قُرَّةُ عيني و ضياء قلبي و ثَمَرةُ فُؤادِي ... .
رسول اكرم - صلي الله عليه و آله - فرمودند: حسن نور چشم و روشني دل و ثمره قلب من است، او حجت خدا بر امت من است، دستور او دستور من و سخن او سخن من است، كسي كه او را عصيان كند مرا عصيان كرده است.
«بحار الانوار، ج 44، ص 148»
پيامبر خدا(صلی الله عليه و آله):
حَسَنٌ مِنّى وأنا مِنهُ، أحَبَّ اللَّهُ مَنْ أحَبَّهُ؛
حسن از من است و من از اويم. هر كه او را دوست بدارد خداوند دوستش دارد.
ميزان الحكمة: ح 1181
3- حضرت رضا (ع) در مورد فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟
امام رضا (ع):کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.