پاسخ به:موانع موفقیت
سه شنبه 29 آذر 1390 9:27 AM
وقتیكه خشم ما را تسخیر میكند هجوم خشم: در واقع همان احساس فیزیكی نیرومندی است كه همراه با عصبانیت بروز میكند. این هجوم نتیجه واكنش (ستیزگریز) طبیعی بدن در مقابل خطر است. افزایش و هجوم ناگهانی آدرنالین، افزایش ضربان قلب، نفسهای تند و پیدرپی و انقباض ماهیچهها خشم و غضب بدن را فعال میكند. افزایش ترشح آدرنالین میتواند موجب احساس توانایی در شما باشد و در یك روز كسالتآور خستهكننده، شور و هیجان همراه خود بیاورد. وقتیكه خشم ما را تسخیر میكند هجوم خشم: در واقع همان احساس فیزیكی نیرومندی است كه همراه با عصبانیت بروز میكند. این هجوم نتیجه واكنش (ستیزگریز) طبیعی بدن در مقابل خطر است. افزایش و هجوم ناگهانی آدرنالین، افزایش ضربان قلب، نفسهای تند و پیدرپی و انقباض ماهیچهها خشم و غضب بدن را فعال میكند. افزایش ترشح آدرنالین میتواند موجب احساس توانایی در شما باشد و در یك روز كسالتآور خستهكننده، شور و هیجان همراه خود بیاورد. وقتی كه جسم شما آماده انفجار است چه كسی مایل است خودش را كنترل كند؟ چرا به جای كنترل و تسلط بر خود عصبانی میشویم؟ بعضی افراد تندخو كاملا كنترل خشم خود را از دست میدهند، آنها دچار خشم و غضب كوركورانه و یا جنون خشم میشوند. در واقع مغزشان سرشار از خشم میشود، برای مدتی مغزشان از كار میافتد و جریان داخل آن بسته شده و درست مثل افرادی كه دچار خشم كوركورانه هستند قادرند در حین عصبانیت خود و دیگران را بكشند. هجوم خشم یكی از جذابیتهای نهفته خشم است، در حقیقت ترك این حالت و اوج تحرك و قدرت میتواند همانند ترك موادمخدر دشوار باشد. فقدان تسلط بر خود افتادن در دام خشم آسان است زمانی كه شخص اسیر این دام شود عصبانیت تنها احساسی است كه شخص به وفور آن را با خود دارد. در این حالت افراد برای احساس لذت- هیجان و سرزندگی خود- به خشم نیاز پیدا میكنند. هنگامی كه خشم بر آنها غلبه میكند، از دست دادن تسلط و كنترل خود را لمس میكنند و در این حالت برده و اسیر خشم خود میشوند.مشكل و مسئله اصلی هر نوع اعتیاد از دست دادن كنترل خود است. نشانههای اعتیاد به خشم در ادامه فهرست، سؤالاتی را كه به شما كمك میكند تشخیص دهید به خشم معتاد هستید یا خیر مرور میكنیم. * من به دنبال بهانه و دلیلی برای عصبانیشدن هستم. * وقتی عصبانی نمیشوم حوصلهام سر میرود. * دوست دارم درست و حسابی دعوا كنم. * به نظر میرسد در مواقعی خشم بر من تسلط دارد. * من از خشم برای دوری از مسائل ومشكلات زندگی استفاده میكنم. * حالا بیشتر از قبل عصبانی میشوم. * روز به روز دعواها و نزاعهایم وخیمتر میشود. با صدایی بلندتر، زمانی بیشتر و با خشونت بیشتر رفتار میكنم. * من به خودم قول میدهم خشم خود را كنترل كنم اما به قول خود وفا نمیكنم. * من به خاطر وقتی كه صرف خشم خود میكنم نگران هستم. * مرتب دنبال بهانهای برای عصبانیت هستم. * اغلب بعد از اینكه از كوره در میروم احساس گناه میكنم. * بعضی اوقات فراموش میكنم در موقع عصبانیت چه كار میكنم و یا چه میگویم. * احساس میكنم به خشم خود معتادم. حتی اگر به یكی از این پرسشها پاسخ مثبت بدهیم خشم در زندگی شما یك معضل است. در صورتی كه به تعدادی از آنها جواب مثبت بدهید مشكل جدی دارید. هر چه تعداد جوابهای مثبت شما بیشتر باشد احتمال بیشتری وجود دارد كه از نظر روانشناسی به خشم معتاد باشید. افزایش مشكلات خشم اعتیادآور مشكلات زیادی به وجود میآورد، سرلوحه این فهرست مشكلات مالی نظیر پرداخت جریمه به منظور جایگزینی اشیاء آسیب دیده و شكسته در طول یك دعواست. مشكلات جسمانی نظیر بیماریهای قلبی، جراحات و استخوانهای شكسته به خاطر مشتزدن به اشیاء و اشخاص، مشكلات خانوادگی، نظیر متاركه و خصومتها منجر به بروز مشكلات حقوقی نظیر بدرفتاریهای خانوادگی و قرار منع موقت میشود. مشكلات مربوط به كار و مدرسه همانند دریافت اخطار و تعلیق از كار است. مشكلات اجتماعی شامل از دست دادن دوستان و نزاع با آشنایان است. همچنین ممكن است فرد به تدریج ارزشهای خود را نیز با رنجاندن افراد مورد علاقه و برخورد ناشایست زیر پا بگذارد. بدتر از همه اینكه خشم لفظی و زبانی میتواند به خشونت فیزیكی منجر شود و با گذشت زمان این مشكلات وخیمتر میشود. یك اختلافنظر ساده میان دوستان به حالت «دیگر با او صحبت نخواهیم كرد»تبدیل خواهد شد، به داد و بیداد و هل دادن و سپس به زد و خورد مبدل میشود. مشكلات همانند برگهای درختان در روزی پاییزی جمع خواهند شد، این توده بزرگ و بزرگتر خواهد شد تا بالاخره شخص عصبی و تندخو اقرار كند كه مشكل اساسی دارد. حالات افراطی بعضی از معتادان به خشم بدون حساب و كتاب از خشم خود استفاده میكنند. آنها به طور مرتب عصبانی نمیشوند اما اگر عصبانی شوند باید مراقب باشید! چون در آن صورت خشم بیحد و پایان آنها ساعتها یا روزها ممكن است طول بكشد، چرا كه از نظر آنها دیگر هیچ چیز اهمیت ندارد و فقط باید آنقدر دعوا كنی تا از نفس بیفتی، آنقدر جیغ بزنی تا از صدا بیفتی! حالات تثبیت شده بعضی از معتادان به خشم ترجیح میدهند هرروز از میزان ثابتی خشم استفاده كنند، ممكن است هر روز عصبانی شوند اما نه به میزان حالت افراطی. این گروه همیشه در زندگی افرادی نقنقو، بدبین و طعنه زن هستند. اگر افراد گروه حالت قبل طوفان تندی هستند افراد تندخود در این حالت روزهای پیاپی بارانی هستند در ضمن بعضی از افراد عصبی هر دو حالت را دارند، آنها عموما خشمگین هستند. مثل افراد عصبی ثابت درعین حال بیحساب و كتاب رفتار میكنند. این گروه با بیشترین مشكلات روبهرو هستند آنها در طول زندگی روزمره خود فقط از حالت خشمگین به حالت «خروشان و غضبناك» تغییر حالت میدهند. راه نجات و رهایی آرامش، خویشتنداری و اراده برای انتخاب مسیر. اگر شما به خشم معتاد هستید حالا وقت عمل است به چه میزان باید خود را تغییر دهید؟ آیا آمادهاید تمامی گامهای لازم برای ترك این اعتیاد را بردارید؟ آیا قصد دارید رد پای هجوم خشم را از بین ببرید و وسیله بهتری جایگزین آن كنید؟ 
وقتی كه جسم شما آماده انفجار است چه كسی مایل است خودش را كنترل كند؟ چرا به جای كنترل و تسلط بر خود عصبانی میشویم؟ چون مغز ما در تسخیر خشم است.
احساسی تلخ و عذابآور است. خشم، افراد را مضطرب، نگران، اسیر و ناراحت میكند. پس بنابراین چرا بعضی افراد به دنبال خشم هستند؟ چطور ممكن است كسی به خشم و غضب خود وابسته شود؟
وقتی كه جسم شما آماده انفجار است چه كسی مایل است خودش را كنترل كند؟ چرا به جای كنترل و تسلط بر خود عصبانی میشویم؟ چون مغز ما در تسخیر خشم است.
احساسی تلخ و عذابآور است. خشم، افراد را مضطرب، نگران، اسیر و ناراحت میكند. پس بنابراین چرا بعضی افراد به دنبال خشم هستند؟ چطور ممكن است كسی به خشم و غضب خود وابسته شود؟