پاسخ به:آلمان را بهتر بشناسیم
چهارشنبه 4 آبان 1390 11:19 AM
تأسیس اولین جمهوری دموکراتیک در آلمان"
جمهوری تازه تاسیسشده به نام «جمهوری وایمار» فقط چهاردهسال به طول انجامید و در سال ۱۹۳۳ توسط حکومت دیکتاتوری ناسیونالسوسیالیستها به پایان رسید. در این زمان رژیم نازیها تمام احزاب موجود را ممنوع اعلام کرد و نهال آزادی کاشتهشده به خشکی گرایید. این جمهوری اولین جمهوری دموکراتیک بعد از جنگ جهانی اول در آلمان محسوب میشود. مقبرهی نویسندگان قانون اساسی هنوز در این شهر باقی است.
[B]حدود ۵۶۰۰۰ نفر در اردوگاه مرگ بوخنوالد در هشت کیلومتری وایمار توسط حکومت دیکتاتوری نازیها در آلمان کشته شدند[/
B]
وایمار، شهر ادیبان و هنرمندان
وایمار، از جمله شهرهای دیدنی آلمان است که سالانه هزاران گردشگر خارجی را به خود جلب میکند. علاوه بر آن در تمام طول سال وایمار مورد بازدید هزاران گروه دانشآموزان از مدارس مختلف سراسر آلمان نیز قرار میگیرد. گرت روسپیلد، مربی امور تربیتی و کارشناس زبان و ادبیات آلمانی در مورد علت این علاقمندی و توجه به وایمار معتقد است:
«وایمار شهر ويژهایست. شهری کوچک با معنای بزرگ فرهنگی و سیاسی در تاریخ آلمان. اگر من دانشآموزان را به وایمار میبرم، برای این است که از یکسو آنان را با تاریخ فرهنگ آلمان آشنا کنم که با نامهایی چون گوته و شیلر، آهنگسازهایی مانند باخ و فرانتس لیست، هنرمندان و معماران بزرگ و همچنین فیلسوفانی مانند نیچه مربوط است. و از سوی دیگر معنای تاریخی و سیاسی این شهر را برای دانشآموزان روشن کنم که نه تنها به تاریخ آلمان و تشکیل جمهوری آلمان مربوط است، بلکه متاسفانه همچنین به اردوگاه کار اجباری "بوخن والد" در اتزبرگ در هشت کیلومتری این شهر ارتباط دارد. این اردوگاه از سوی حکومت نازیها در آلمان مورد استفاده قرار گرفت و در آن حدود ۵۶ هزار نفر از یهودیان و مخالفان به قتل رسیدند.»
شیلر شاعر، نویسنده و درامنویس معروف آلمانی چندسال از زندگی کوتاهش را در وایمار سپری کرد. «ویلهلم تل» اثر معروف او برای اولینباردر تئاتر ملی این شهر به روی صحنه رفت
دو چهره فراموش نشدنی وایمار
وایمار دارای دو چهرهی فرهنگی ادبی درخشان از یکسو، و خاطرات تاسفآور تاریخ آلمان دوران حکومت دیکتاتوری نازیها از سوی دیگر است. تناقضی که در اماکن بجامانده بهعنوان یادگارهای تاریخی در این شهر بهچشم میخورند، بیانگر واقعی تاریخ پرتلاطم این ایالت و آلمان است.
در وایمار آثاری تاریخی موجودند که بخشی از تاریخ فرهنگی آلمان و اروپا را تشکیل میدهند. اغلب نزدیکی این آثار تا حدی است که میتوان با پای پیاده از یک محل تا محل دیگر رفت و از بخشی از تاریخ فرهنگ آلمان بازدید کرد. در واقع تمامی شهر مانند موزهای دیدنی است. در قرن هجده میلادی بود که غنای فرهنگی وایمار به اوج خود رسید.