0

ادبيات جهان

sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7880

پاسخ به:ادبيات جهان
چهارشنبه 6 مهر 1390  11:15 PM

دو غدیریه ابن حمادعبدی

ابن حماد عبدی یکی از شاعران متعهد شیعه در قرن چهارم است که شعرش را تنها برای دینش به دینش بکار برد . در باره او بیشتر بدانید .

غدیریه اول:

غدیر

یوم الغدیر لاشرف الایام               و اجلها قدرا على الاسلام 1

یوم اقام الله فیه امامنا                 اعنى الوصى امام كل امام 2

قال النبی بدوح خم رافعا             كف الوصى یقول للاقوام 3

من كنت مولاه فذا مولى له          بالوحى من ذى العزة العلام 4

هذا وزیرى فى الحیاة علیكم       فاذا قضیت فذا یقوم مقامى 5

یا رب والى  من اقر له الولا          و انزل بمن عاداه سوء حمام 6

فتهافتت ایدى الرجال لبیعة         فیها كمال الدین و الانعام 7

1- حقا كه روز غدیر شریف‏ترین روزها، و گرانقدرترین روزها، در عالم اسلام است.

2- روزى است كه در آن، خداوند امام ما را كه وصى رسول خدا و امام هر امامى است‏به ولایت نصب كرد.

3- پیغمبر خدا در كنار سایبان درختان خم كه دست وصى خود را بلند كرده بود، به تمام گروه و جماعت مردم گفت:

4- هر كس من بر او ولایت دارم، این على بر او ولایت دارد، و این وحیى است كه از خداوند عزیز و علام رسیده است. - این على در زمان حیات من، وزیر من بر شماست، و چون بدرود حیات گفتم جانشین من خواهد شد.

6- اى خداى من! تو ولى آن كس باش كه ولایت او را اقرار كند! و بر دشمن او مرگ بد را فرود آر!

7- پس بنابر این گفتار، دست‏هاى مردمان براى بیعت كردن با على از یكدیگر پیشى مى‏گرفت، و براى بیعت هجوم آورده و سبقت مى‏گرفتند، آن بیعتى كه در آن كمال دین خدا و نعمت او منطوى بود

غدیریه دوم:

علی ، غدیر ، ولایت

یا سائلى عن حیدر اعییتنى            انا لست فى هذا الجواب خلیقا 1

الله سماه علیا باسمه                    فسما علوا فى العلا و سموقا 2

و اختاره دون الورى و اقامه             علما الى سبل الهدى و طریقا 3

اخذ الاله على البریة كلها              عهدا له یوم الغدیر وثیقا 4

و غداة وافى المصطفى اصحابه     جعل الوصى له اخا و شقیقا 5

فرق الضلال عن الهدى فرقى الى     ان جاوز الجوزاء و العیوقا 6

و دعاه املاك السماء بامر من          اوحى الیهم حیدر الفاروقا 7

و اجاب احمد سابقا و مصدقا           ما جاء فیه فسمى الصدیقا 8

فاذا ادعى هذه الاسامى غیره         فلیاتنا فى شاهد توثیقا 9

1- «اى كسى كه از حیدر و شناخت او از من پرسش مى‏كنى، تو مرا خسته و فرسوده ساختى! زیرا كه من به هیچوجه در خور بیان این واقعیت نیستم، و شایستگى كشف این حقیقت را ندارم!

2- خداوند طبق نام خودش، او را على نامید، فلهذا در مراتب مجد و علو و بلندى و رفعت، بالا رفت.

3- خداوند او را اختیار و انتخاب كرد از میان تمام مردم جهان، و همه را كنار زد، و او را راه و طریق و نشانه به سوى راههاى هدایت‏برافراشت و معین كرد.

4- خداوند در روز غدیر، از همه خلایق عهد و پیمان استوارى براى ولایت و تمكین و پیروى از او گرفت.

5- و در صبحگاه روشن و درخشان روزى كه مصطفى بین اصحاب خود عقد برادرى و اخوت بست، على وصى را براى خود برادر و همتا قرار داد.

6- و بنابراین با این عمل، بین ضلالت و هدایت جدائى افكند، و على با این برادرى پیامبر گرامى، آنقدر بالا رفت كه از برج جوزآء و از ستاره عیوق گذشت.

7- و فرشتگان سماوى به دستور و فرمان خداوندى كه به آنها وحى مى‏فرستد، همگى على را حیدر و فاروق نامیده، و بدین اسم نام نهادند.

8- او از همه زودتر پیشى گرفته و سبقت جسته، و دعوت احمد را لبیك گفت، و آنچه درباره احمد نازل شده بود را تصدیق كرد، فلهذا به صدیق امت نامیده شد.

9- و بنابراین، غیر از على هر كس ادعاى این القاب و اسامى كند، باید براى توثیق مدعاى خود براى ما شاهد و دلیل آورد».

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها