پاسخ به:ادبيات جهان
چهارشنبه 6 مهر 1390 11:15 PM

ابن المنذربن حرام بن عمروبن زید پس از پذیرفتن اسلام به دست رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم کنیه "حسان" را برای خود برگزید او شاعر رسول خدا (ص ) و از مخضرمین بود که جاهلیت و اسلام هر دو را ادراک کرد. و آن هنگام که پیغمبر(ص ) به مدینه هجرت فرمود، حسان شصت ساله بود. و در سال وفات وی خلاف است ; سال چهلم و پنجاهم و پنجاه و چهارم گفته اند. و ابن سعد گفت شصت سال در جاهلیت بزیست و شصت سال در اسلام و آنگاه که بمرد صدوبیست ساله بود.
غدیریه حسان ابن ثابت در روز غدیر در محضر رسول الله صلوات الله و سلامه علیه و علی آله الطاهرین این چنین است :
| ینادیهم یوم الغدیر نبیهم |
| بخم و اسمع بالرسول منادیا 1 |
| فقال: فمن مولاكم و نبیكم |
| فقالوا و لم یبدوا هناك التعامیا 2 |
| : الهك مولانا و انت نبینا |
| و لم تلق منا فى الولایة عاصیا3 |
| فقال له: قم یا على فاننى |
| رضیتك من بعدى اماما و هادیا4 |
| فمن كنت مولاه فهذا ولیه |
| فكونوا له اتباع صدق موالیا 5 |
| هناك دعا اللهم: وال ولیه |
| و كن للذى عادا علیا معادیا 6 |
1- «در روز غدیر خم، پیامبر این مردم و این امت، این قوم را ندا مىكند، و چقدر نداى این پیامبر كه منادى حق استبراى امت، شنوا كننده و فهماننده است».
2- پس پیامبر گفت: اى مردم! مولاى شما و پیامبر شما كیست؟! و آن امتبدون آنكه تجاهلى كرده و چشم بر هم نهاده باشند، گفتند:
3- خداى تو مولاى ماست! و تو پیامبر ما هستى! و درباره ولایت از میان ما هیچ مخالفى را نخواهى یافت.
4- در این حال پیامبر به على گفت: بر پا خیز اى على! زیرا كه من مىپسندم كه تو بعد از من امام و هادى باشى!
5- پس هر كس كه من مولاى او هستم، این على ولى اوست، و بنابراین اى مردم! شما پیروان صدیق، و از موالیان راستین او بوده باشید.
6- در آنجا پیامبر دعا كرد، كه: بار پروردگارا! تو ولایت آنكه را داشته باش كه او ولایت على را دارد! و دشمن باش با آنكه با على دشمن است»!
اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک
حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت