0

نقد وبررسی ادبی

sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7880

پاسخ به:نقد وبررسی ادبی
یک شنبه 3 مهر 1390  5:55 PM

مثلا مقدمه

مرد پرنده

خدا می داند چند راه برای شروع یک مقدمه وجود دارد !  مثلا می توان گفت :

1. ادب دوستان گرامی ...
  2. سلام مار ا که به عطر  معنویت " ماه خداوند "  آمیخته بپذیرید و آنرا وسیله چند جمله آشنایی بدانید....

خیلی رسمی شد . این هم بد نیست :

1. کار بر محترم!
  2. آنچه پیش رو دارید مقدمه ای برای معرفی منوی جدید...

نه ...نه ... کلا کلمه "کاربر" آدم را یاد یک جور اجبار یا تحمیل می اندازد . البته " کار " که "بر" دوش شما نیست اما وقتی بگوییم "کار بر" انگار هست!!

پس جور دیگری شروع می کنم  مثلا با یکی از ترکیب های زیر :

1. دوست/ هم وطن/ هم زبان / هم سلیقه ی
  2. عزیز/ محترم/ گرامی / مهربان ...یا حتی " جان "!
  3. با این مطلب می خواهم منوی جدید ادبیات را ...

خیلی ...عجیب غریب  است ، مخصوصا "هم سلیقه ی جان" ! با هم وطن عزیز هم که شروع کنم انگار بیانیه حزبی می خواهم بنویسم . "هم زبان " هم که این روزها همان "هم دم " شده ، کسی مگر اهمیت می دهد همین که من و تو هر دو فارسی صحبت می کنیم به خودی خود مهم و با ارزش است ؟

ای بابا... دراین قحط " هم دمی" لا اقل بگذار بازار مترادف های نا متعارفش گرم باشد . اصلا بیا هرچه هست مترادف " هم دم " کنیم :

هم زبان ،هم فکر ، هم دل ، هم راه ، هم قدم ، "هم دیگر" !

می گویم  "هم دیگر" هم برای شروع  بد نیست . مثل این :

1. هم دیگر های ما !سلام
  2. حال همه خوب هست؟ حال ما از گذشته بهتر است و تا آینده چند همراه ِهمزبان ِهمدل ِهمفکر لازم داریم . برای چه؟
  3. برای چند صفحه "با هم " بودن . اسم این چند صفحه را در پایان این چند خط می نویسیم تا سر فصل هایش را بدانید . محتوای آنها هم گفته شده اما احتیاج به نظر "همدیگر" داریم تا بتوانیم آنچه را که  از "همه " بهتر است در آن بگنجانیم.
  4. همه چیز ،همه کلمات و تصاویر ، همیشه بهانه با "همدیگر بودن " بوده اند ، ما هم همان بهانه همیشگی را آورده ایم : " ادبیات " و شاخه های متعدد آن . برای آنکه بدانید و بخوانید ، بگویید و بنویسید و همه ما از "همدیگر " بیاموزیم و "باهم" در سرزمین های مکتوب ادبیات سیر کنیم و در شهر های جدید معنا ساکن شویم .
  5.  

_ خوب شد!

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها