پاسخ به:باید و نباید های بچه داری
سه شنبه 22 شهریور 1390 9:58 AM
موقعیت
فرزندانم اتاقی مشترك دارند و همیشه در حال دعوا با یگدیگر هستند. هر دوی آنها از نداشتن فضای خصوصی ویژه خود شكایت دارند و هر دو مرا به ستوه میآورند تا مشكلشان را حل كنم.
فكر كنید
با رشد بچهها، بسیاری از آنها كمكم به فضای خصوصی نیاز پیدا میكنند. این نیاز، مرحلهای طبیعی از رشد آنها است. حقوق فرزند شما برای زندگی خصوصی، باید با نشان دادن قابل اعتماد بودن و مس ئولیتپذیری او، اعطا شود.
راه حلها
** برنامهای زمانی را روی درب اتاق كودكتان آویزان كنید. اجازه بدهید تا آنها یك ساعت از روز، برای انجام امور خصوصی خود، اتاق را "رزرو" كنند. وقتی در ساعت خصوصی آنها، كسی مزاحمشان نشود، یاد میگیرند كه به زمان خصوصی یكدیگر احترام بگذارند. زمان را تنظیم کنید تا شخصی كه طی زمان خصوصی دیگری مزاحم او شود، نیمی از وقت خود را از دست بدهد. اگر این شخص همچنان به اذیت خواهر یا برادرش در زمان خصوصی او ادامه دهد، میتوان زمانی را كه تلف کرده به ساعت خصوصی خواهر یا برادرش اضافه كرد.
** حتی كوچكترین اتاق خواب را نیز میتوان به فضاهای خصوصی كوچكتری تبدیل كرد. میتوانید كمد لباس یا قفسههای كتاب را به صورت "دیوار" در وسط اتاق بچینید. (این روش میتواند بهتر از تحمل مشاجرات دائمی باشد). بخشی از فضای جلوی درب ورودی را برای هر قسمت به عنوان "محدوده خنثی" تعیین كنید. قانونی ساده وضع كنید: " قبل از ورود به فضای دیگری باید اجازه بگیری" .

** اجازه دهید هر فرزند در جایی از خانه، فضایی خصوصی ایجاد كند. این فضا الزاما نباید بزرگ باشد تا مورد رضایت كودك یا نوجوان قرار گیرد. قسمتهای پیشنهادی برای این فضا میتواند قسمت فرو رفتهای در دیوار گوشه اتاق، بخشی از یك كمد یا زیر زمین باشد. جای دیگری كه میتواند مفید باشد، اتاقكی است كه میتوان در زاویهای از گوشه اتاق ایجاد كرد.
گاهی نیز كودكان اتاقهای جداگانهای دارند با وجود این، مشاجرات همچنان ادامه دارد. به وسایل یکدیگر دست میزنند و یا بدون اجازه وارد اتاق یكدیگر میشوند. به نظر میرسد كه خواهرها و برادرها گاهی اوقات رابطه عشق / نفرت دارند: " من تو را دوست دارم و میخواهم كنار تو باشم اما وقتی نزد تو هستم زندگیت را تیره میكنم" . در بسیاری از موارد كودكان یاد گرفتهاند كه با هم شریك شوند، اما این امر در مورد " لوازم خصوصی" نظیر اتاق خواب و یا لوازم شخصی، نادیده گرفته میشود. هر چه قوانین مشخص و واضحتری داشته باشید، كمتر مجبورید با این ناراحتیها برخورد كنید.
مصداق کسانی نباشیم که آنچه میگوییم خود به آن عمل نکنیم.