0

فقدان عنصر پژوهش در سریال‌های ماه رمضان

 
salarezeynab
salarezeynab
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6597
محل سکونت : تهران

فقدان عنصر پژوهش در سریال‌های ماه رمضان
یک شنبه 13 شهریور 1390  5:18 AM

 


/یادداشت/
فقدان عنصر پژوهش در سریال‌های ماه رمضان

خبرگزاری فارس: مجموعه‌های تلویزیونی پخش شده در ماه مبارک رمضان امسال از شبکه‌های مختلف سیما، نشانگر بی‌توجهی به عنصر پژوهش در نگارش فیلمنامه‌های این آثار بودند.

خبرگزاری فارس: فقدان عنصر پژوهش در سریال‌های ماه رمضان

نگاه سرسری به مقولات متافیزیک و ماورایی و مطرح کردن موضوعی مانند حضور روح در اماکن مختلف و یا در خواب و رد و بدل کردن اطلاعات، همه و همه فاقد پشتوانه پژوهشی از منظر دینی و علمی بوده و چه بسا در بعضی موارد باعث دامن زدن به بعضی خرافات مانند احضار ارواح و غیره شود.
اصولا چگونه می‌توان برای سریالی مانند «پنج کیلومتر تا بهشت» که مرحله نگارش، فیلمنامه و تصویربرداری آن همزمان و در حین پخش انجام می‌گیرد، عنصر مهمی مانند پژوهش که مبنای یک کار استاندارد و تاثیرگذار است، جدی گرفته شود و همچنین برای سریالی همچون «سه دونگ سه دونگ» که بیشتر بر مبنای اکشن‌ها و ری اکشن‌های بازیگران پیش می‌رود و فاقد یک فیلمنامه منسجم است، شاید مبحثی به نام پژوهش یک شوخی از نوع شوخی‌های آدم های خود سریال به حساب آید!  از سویی وقتی عوامل کاری مانند «سه دونگ سه دونگ» از اواخر كار تازه شال و کلاه کرده و عازم ترکیه شدند تا با نمايش زیبایی‌ها، مردم را به نرفتن به آنجا تشویق کنند؟! بسیار واضح است که با این آشفتگی، سراغ گرفتن از عنصر پژوهش چندان معقولانه نيست.
در چنین شرایط ناهمگونی که قرار است کاری همزمان با تولید و پخش، نگارش شود؛ آنچه که تنها اهمیت می‌یابد سیر کردن غول آنتن است و در این میان مهم نیست که این غول گرسنه با پفک نمکی و هله و هوله‌هایی که در برنامه‌های کودک تبلیغ می‌شوند! سیر شود یا با غذاهایی مفید و برخوردار از ویتامین‌های ضروری.
واقعيت آن است كه رسانه ملی باید با برنامه ریزی صحیح و دقیق و بر مبنای مباحث پژوهشی و تحقیقاتی به تولید آثاری اثرگذار بپردازد که به نیازهای واقعی مخاطبان پاسخ داده و ضمن در نظر گرفتن مبحث سرگرمی، بر سطح فکری و فرهنگی آنان بیافزاید.
این همه جفا نسبت به پژوهش و در حقیقت نسبت به مخاطبان در شرایطی صورت می گیرد که سازمان صدا و سیما برخوردار از تشکیلات مختلف و گسترده پژوهشی است که می‌توانند به راحتی به نیازهای تحقیقاتی و پژوهشی برنامه‌سازان این سازمان در بخش‌های مستند، گفتگومحور و نمایشی پاسخ داده و در خصوص مقولات مذهبی، علمی، سیاسی، اجتماعی و غیره آنها را پشتیبانی پژوهشی نمایند؛ اما متأسفانه فقدان هماهنگی لازم توسط برنامه‌سازان سیما با این تشکیلات پژوهشی، باعث می‌شود با آثاری مواجه شویم که فاقد باورپذیری بوده و بینندگان را دچار سردرگمی می‌كنند. در این باره در آینده بايد بیشتر سخن گفت.

---------------------------------------------------
نویسنده: محمد دیندار
Mohammad.dindar1@yahoo.com
---------------------------------------------------

یا حسین (ع)

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها