پاسخ به:امام دوازدهم مهدى(ع)
چهارشنبه 29 تیر 1390 5:32 PM
غيبت صغرى
غيبت صغرى از سال 260 هجرى تا سال 329 هجرى به طول انجاميد.
غيبت امام(ع)را نمىتوان به دورى امام مهدى(ع)از جامعه و دشواريهاىپيچيده آن تفسيركرد،بلكه مهدى(ع)رهبرى بود بىهمتا كه با شعور سرشار،دردها و آرزوهاى امتخود وپايگاههاى مردمى خويش را احساس ميكردو با فكر و عمل و انديشه به آنها پاسخ ميگفت و آن،بنا به مقتضيات وضع ومصلحت اسلام بود.
امام مهدى(ع)با بعضى از ياران نزديك خود بطور مستقيم تماسميگرفت و به آنان توصيهمىفرمود كه مشاهدات خود را در ميان مردم تبليغكنند و سفارش ميكرد كه مكان و سايرخصوصياتى را كه راه وصول به سوىاو را براى مقامات دولتى آسان ميساخت،پنهان دارند. او(ع)بيشتر مسايلرا كه به او ميرسيد از طريق وكيلان و سفيران خود كه مورد اعتماد اوبودند،پاسخ ميداد،فقط با كسانى كه اخلاصشان محرز ميشد و يقين ميكرد كه رازاو را فاشنميكنند تماس مىگرفت.
براى كسانى غير از نواب و سفيران او مشكل بود كه به ديدار او(ع)
دستيابند و توصيه مىفرمود كه مبادا نام او را به صراحت بر زبان آورندبلكه با اسم مستعار،وبى آنكه به وى اشارتى شود،از او نام برند،مانند:
قائم،عزيم،حجت،صاحب الزمان و مانند اينها.زيرا اگر به نام او پى مىبرند،آن را افشاء و اعلامميكردند و اگر مكان او را مىيافتند ديگران را به آنمكان راهنمائى مىنمودند.امام(ع)در هرفرصتى مكان خود را تغيير ميداد،بىآنكه نظرها را جلب كند.
1- براى آگاهى از نامهاى ايشان به كتاب تاريخ غيبت نوشته صدر و ديگر مصادرى كهاز آنهانام برديم مراجعه شود.
3- سوره مريم آيه 12:يا يحيى خذ الكتاب بقوة و آتيناه الحكم صبيا.
4- تاريخ غيبت از صدر به نقل از اكمال الدين مخطوط.
8- تاريخ سامرا ج 2 ص 251 نقل از كتاب مدينة المعاجز.
******