پاسخ به:امام دوازدهم مهدى(ع)
چهارشنبه 29 تیر 1390 5:31 PM
هدفهاى نيابت
1-آماده كردن ذهن امت از معنى و مفهوم«غيبت كبرى»و عادتدادن تدريجى مردم بهپنهانى زيستن و جلوگيرى از غافلگير شدن در موضوعغيبت،اگر امام(ع)بطور ناگهانى غيبتميكرد،بسا كه با انكار مطلق وجودمهدى(ع)مواجه مىگرديدند.
ازين رو برنامه ريزى دو امام،هادى و عسكرى عليهما السلام،اين بودكه امام به تدريج از ميانامت پنهان گردد و امام عسكرى(ع)مدت اين تدريجرا دو برابر كرد و امام مهدى(ع)چنانكهگفتيم،شخصا بر مدت روى پوشيدناز مردم،به تدريج افزود.
دوران نيابت نيز يكى از مراحل و دورانهائى بود كه اذهان،رفته رفتهآماده آن شدند.
2-قيام نيابت براى رعايتشان پايگاههاى مردمى طرفدار امام(ع)
و وظيفه برقرار كردن رابطه بين آنان،تا پس از پنهان شدن امام(ع)از صحنهزندگانى دردوران غيبت كبرى،كارها و مصالح آنانرا مورد رسيدگى قرار دهند.
نواب،اين قسمت از ماموريتخود را به بهترين نحو انجام دادند ومصالح و امور پايگاهها را درسخترين شرايط اجتماعى و سياسى كه بى اندازهپيچيده و دشوار بود حفظ كردند.
نيابت و نمايندگى از طرف امام مهدى(ع)،شصت و نه سال و ششماهو پانزده روز ادامه داشتو اين مدت،«غيبت صغرى»نام دارد.«عثمان بن سعيد»،نخستين نايب،به مدت پنجسال در آنسمت انجاموظيفه كرد.
محمد بن عثمان،نايب دوم،در حدود چهل سال از آنمدت عهدهداروظيفه بود.
حسين بن روح،نايب سوم،بيست و يكسال،و على بن محمد سهرىخلف او نايب چهارم،مدتسه سال در نيابت باقى ماند.
غيبت صغرى در سال 329 پايان يافت و در آنگاه عمر شريف امامهفتاد و چهار سال بود چهارسال و نيم از آن عمر شريف را در هنگام زندگىپدر بزرگوارش(ع)گذراند و شصت و نه سال ونيم و پانزده روز در غيبتصغرى بود.
آنگاه غيبت كبرى آغاز گرديد تا خداى تبارك و تعالى به او اجازتظهور دهد تا زمين را پر ازعدل و داد كند.زان پس كه از ظلم و جور مملوشده باشد.
1- غيبت از طوسى ص 149 و بحار الانوار ج 12 ص 8.
3- غيبت از طوسى ص 240 و بحار الانوار ج 13 ص 98.
******