خواهر خواندگی تالاب انزلی گیلان و تالاب کوشیرو ژاپن
پنج شنبه 16 تیر 1390 4:28 PM
سفیر ژاپن در ایران صبح امروز در استانداری گیلان گفت: دلم می خواهد با انجام کارهای راهبردی در احیای تالاب انزلی آن شاهد مرداب شدنش نباشیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خزر کین ایچی کومانو در نشست کمیته مشترک پروژه احیای تالاب انزلی که صبح امروز در استانداری گیلان تشکیل شده بود، جلسه را بسیار آموزنده عنوان کرد و اظهار داشت: همکاری هایی که بین دولت ایران و ژاپن و همچنین از سوی جایکا برای تالاب انزلی صورت می گیرد شاید به ظاهر کوچک باشد اما از نظر تاثیرات در احیای تالاب انزلی بزرگ است.
وی افزود: امیدوارم احیای این تالاب به طور موثر صورت گیرد.
سفیر ژاپن در ایران با اشاره به اینکه دانشجوی زبان فارسی در ژاپن بوده است و 38 سال پیش به همراه همسرش به گیلان سفر کرده بود، خاطرنشان کرد: در سفری که آن زمان به تالاب انزلی داشتم شاهد شکوفه زدن گلهای نیلوفر مردابی بودم که بسیار زیبا و به یاد ماندنی برای من و خانواده ام بود این در حالیست که در بازدیدی که دیروز از تالاب انزلی داشتیم به علت کاهش عمق تالاب نتوانستیم تا نزدیکی گلهای نیلوفر مرداب برویم.
وی ادامه داد: تالاب انزلی نسبت به 38 سال گذشته بسیار آلوده شده است و وضعیت آن بسیار نگران کننده است.
وی افزود: امیدوارم کارهای راهبردی و اجرایی در این تالاب ارزشمند و زیبا صورت بگیرد تا همیشه تالاب بماند و به مرداب تبدیل نشود.
کین ایچی کومانو با بیان این مطلب که تالاب، موجود جداگانه ای از طبیعت نیست و طبیعت هم به طور عام و خاص از محیط زیست زمین جدا شدنی نیست، با اشاره به شعر سعدی بزرگ که بنی آدم اعضای یکدیگرند، تصریح کرد: احساس ملت و دولت ژاپن با احساس ملت و دولت ایران در خصوص این شعر کاملا مشترک و یکسان است و حتی در ژاپن این مثال برای تالاب و انسان نیز بکار می رود.
وی با تشکر از همت دولت و مسئولین و مردم کشور ایران و گیلان در کار احیای تالاب انزلی و جلوگیری از تخریب این اکوسیستم ارزشمند گفت: از اینکه کارشناسان و مسئولین کشور ژاپن نیز در این پروژه شرکت دارند بسیار خوشحالم و این همکاری نتایج موفقیت آمیزی برای آینده تالاب در بر خواهد داشت.
وی گفت: تالاب بین المللی انزلی شهرت جهانی دارد و همه طرفداران محیط زیست و مردم دنیا دوست دارند در احیای آن شرکت داشته باشند و امید می رود اقدامات خوب دولت ایران و همت مردم و مسئولین در احیای این تالاب آن را به دنیا معرفی کند.