با دندان های حساس چه کنیم؟
پنج شنبه 3 تیر 1389 11:22 AM
* از خمیردندان های ضدحساسیت استفاده کنید. اگرچه این نوع خمیردندان ها در ساییدگی و عقب نشینی لثه ها تاثیر دارند اما با پرکردن کانال های موجود در عاج دندان ها به میزان زیادی حساسیت ایجاد شده را از بین می برند.
* قبل از خواب با استفاده از نوک انگشتان دست خود کمی خمیر دندان را روی قسمت حساس دندان بمالید و سپس بدون این که دهان خود را با آب بشویید، آب دهان را خالی کنید. این کار را به مدت چند هفته ادامه دهید تا از حساسیت دندان هایتان کاسته شود.
* دهان شویه حاوی فلوراید برای درمان حساسیت و پوسیدگی دندان بسیار مفید است. به مدت یک ماه، روزی یک بار دهان خود را با این محلول بشویید.
* در صورتی که تحت جراحی ریشه قرار گرفته اید احتمال دارد که دندان های حساس، حساس تر شوند. در این گونه مواقع برای کاهش ناراحتی از ژل های حاوی فلوراید استفاده کنید.
* تجمع جرم های دندان با رها کردن اسید باعث شدیدتر شدن ناراحتی دندان می شود. بنابراین لازم است که حداقل روزی ۲ بار مسواک بزنید تا مانع تجمع جرم روی مینای دندان شوید. استفاده از نخ دندان حداقل روزی یک بار نیز توصیه می شود.* یکی از علل دیگر ایجاد حساسیت دندان، مسواک زدن محکم و یا استفاده از مسواک های زبر است. این نوع مسواک ها با آسیب رساندن به مینای دندان باعث حساسیت دندان نیز می شود. بنابراین از مسواک های نرم استفاده کنید و با وارد کردن کم ترین فشار به دندان ها مسواک بزنید.
* تنباکو و مصرف زیاد شکر نیز برای دندان مضر است.
* مصرف غذاهای گرم و سرد باعث انقباض و انبساط دندان و در نتیجه منجر به ایجاد ترک های میکروسکوپی و ایجاد حساسیت در عصب دندان ها می شود.
* از خمیر دندان های حاوی ساینده مانند خمیر دندان های سفید کننده و کنترل کننده جرم پرهیز کنید.
* غذاهای حاوی اسید مصرف نکنید. بعضی اوقات مصرف مکرر نوشابه در طی روز منجر به حساسیت دندان می شود.
* هنگام مسواک زدن از آب ولرم استفاده کنید.
* مسواک زدن به طورعمود و حرکت های چرخشی نیز توصیه می شود. مسواک زدن افقی باعث فرسایش مینا و عقب نشینی لثه ها می شود.