0

مدرکت چیه ؟!!!

 
A09195384934
A09195384934
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 4056

مدرکت چیه ؟!!!
پنج شنبه 26 خرداد 1390  10:38 AM

علي اکبر رضايي روز دوشنبه در گفت و گو با گروه اجتماعي ايرنا گفت: مدرک گرايي جوانان و گرايش روزافزون آن ها به رشته هاي مهندسي و پزشکي خطرآفرين است و براي جامعه مشکلات بسياري ايجاد مي کند.
وي افزود: تصميم سازان عرصه هاي آموزش عالي و آموزش و پرورش بايد جايگاه رشته هاي دانشگاهي علوم انساني را مشخص کرده و اين جايگاه را ارتقا بخشند.
رضايي ادامه داد: خواسته و يا ناخواسته برخي باور دارند که علوم انساني از جايگاه اجتماعي خوبي برخوردار نيست و رشته هاي علوم پزشکي و مهندسي از جايگاه خاصي برخوردار است.
وي اظهار داشت: روند آموزش در دنياي غرب به گونه اي است که به رشته هاي علوم انساني بيش از رشته هاي ديگر اهميت داده مي شود و اين توجه را بايد در مسولان، دانش آموزان و دانشجويان ايراني نهادينه کرد.
رضايي با بيان ايکه در دنياي غرب رشته هاي مديريت، حقوق و جامعه شناسي از جايگاه ويژه اي برخوردار است، گفت: تعالي و پيشرفت جوامع در گرو پيشرفت رشته هاي علوم انساني است و اين مسئله اي است که در کشور ما بر عکس عمل مي شود.



اين استاد دانشگاه ادامه داد: حتي در سيستم آموزش و پرورش اول رشته هاي رياضي بعد تجربي و در آخر به رشته علوم انساني پرداخته مي شود و در ذهن دانش آموز تلقين مي شود که رشته علوم انساني جايگاهي ندارد و شاگرد تنبل ها به اين رشته گرايش دارند.
رضايي با بيان اينکه اداره امور جامعه با فارغ التحصيلان علوم انساني است، تصريح کرد: اين درحالي است که در نهايت فارغ التحصلان رشته هاي مهندسي و پزشکي اداره امورجامعه را بدون دانش و تجربه در دست مي گيرند.
وي در پاسخ به اين سوال که چرا يکي از دلايل عدم گرايش دانشجويان به رشته هاي علوم انساني درآمد حاصله مشاغل مروبط به رشته هاي علوم انساني است؟ گفت: اين مسئله به سيستم ارزش هاي اجتماعي بر مي گردد و جدول ارزش هاي اجتماعي ايران در حال دگرگوني و تغيير است.



رضايي ادامه داد: تمام افراد يک جامعه در مقابل جامعه مسئول هستند و اين مسئوليت به نوعي ارزش اجتماعي است که به تدريج جايگاه خود را از دست مي دهد و اينگونه در اذهان عمومي جا مي افتد که فردي داراي منزلت اجتماعي است که از نظر اقتصادي تامين باشد و در اين جا کرامت انساني ناديده گرفته مي شود و با ناديده گرفتن کرمت انساني با يک آسيب جدي اجتماعي مواجه مي شويم.
وي افزود: اين آسيب سبب مي شود تا جدول ارزش هاي اجتماعي تغيير کند و به طبع آن گرايش افراد به مسائل مختلف نيز دستخوش تغيير شود.
رضايي با اشاره به اينکه ايران در حوزه پزشکي موفق بوده است، گفت: اما در زمينه جامعه شناسي و مباحث مربوط به رشته هاي علوم انساني چقدر موفق عمل کرده ايم؟ بي اعتمادي، مسئوليت گريزي و رواج دروغ از آسيب هاي اجتماعي است که براي درمان نيازمند متخصصان امور اجتماعي است اما براي درمان اين بيماريهاي اجتماعي چقدر متخصص داريم و چقدر در اين زمينه کار انجام داده ايم؟
وي اظهار داشت: اگر يک مريض در اثر اشتباه يک پزشک فوت کند و يا جان عده اي مسافر در اثر اشتباه يک خلبان تهديد شود عده اي در اين جا خسارت جاني و مالي مي بينند ولي اگر متخصص مسائل اجتماعي اشتباه کند يک جامعه دچار آسيب جدي مي شود در اين جا چه کسي پاسخگوست؟ مديريت يک جامعه که نيازمند بهره مند شدن از تجربيات و دانش فارغ التحصيلان علوم انساني است، شوخي بردار نيست.
رضايي تاکيد کرد: دنياي غرب در زمينه مسائل اجتماعي پيشرفت کرده است و دانش خود را در اين زمينه به کشورها ديگر نمي دهد ايران که در اين زمينه پيشرفت قابل توجهي نداشته و نمي تواند دانش غربي ها را بگيرد پس بايد خودمان در اين زمينه گام هاي اساسي را برداريم و به سمتي حرکت کنيم که شاهد پيشرفت رشته هاي علوم انساني و افزايش دانشجو در اين زمينه باشيم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها