0

ورزش بانوان

barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 4334

خوش جمال، بانوی تاریخ‌ساز ایران
شنبه 14 خرداد 1390  11:39 PM

گزارش ویژه مجله WTF از بانوی تكواندو کشورمان؛

خوش جمال، بانوی تاریخ‌ساز ایران
سارا خوش جمال فکری

مجله "تكواندو"، نشریه رسمی فدراسیون جهانی تكواندو WTF در شماره ویژه سال 2009، در گزارشی تفصیلی به حضور "سارا خوش جمال فكری"، به عنوان نخستین بانوی تكواندو كار ایران در بازی‌های المپیك پرداخت.

در این گزارش آمده است:« سارا خوش‌جمال، در خانواده‌ای متوسط با دو خواهر و یك برادر متولد شد. پدرش كه یك معلم است از وی خواست تا تحصیلات عالیه داشته باشد و به عنوان یك نمونه والدین ایرانی، از سارا خواست تا دكتر یا مهندس شود؛ با این اوصاف پدر سارا خیلی از اینكه مطالبی را درباره تكواندو بشنود، خوشحال نبود.»

در ادامه این گزارش می خوانید:« با گذشت زمان، وی متوجه نظم و احترامی شد كه رشته تكواندو برای دخترش به ارمغان آورده بود و به سارا اجازه داد تا به تمرینات تكواندو بپردازد. سارا در حالی تكواندو را از دوران دبستان شروع كرد كه از جثه‌ای ضعیف برخوردار بود. سرانجام در سال 2008 و در سن 20 سالگی، به نخستین بانوی ایرانی بدل گشت كه در تاریخ ایران سهمیه المپیك را كسب و در آن مسابقات شركت كرد.»

در این گزارش نوشته شده است:« در المپیك پكن، سارا در مصاف با "تودالی" تكواندوكار مراكشی با حساب 5 بر صفر به برتری رسید اما در مرحله نیمه نهایی برابر "شوچون یانگ" تكواندوكار چین تایپه ای در راند طلایی نتیجه را واگذار كرد.»
سارا خوش جمال فکری

در سال 2007 زمانی كه سارا تنها 19 سال داشت، وی در مسابقات جهانی تكواندو به میزبانی چین شركت كرد و برابر حریف چین تایپه‌ای شكست خورد. علی‌رغم اینكه وی بسیار ناامید شده بود ولی مصمم‌تر شد تا برای بازی‌های المپیك 2008 خود را آماده كند. سارا خوش جمال فكری در این خصوص گفت: «این درست كه ناامید شده بودم اما، فكر می‌كنم آن مسابقات من را مصمم‌تر كرد. آن رقابت‌ها شروع مجددی بود تا تمریناتم را سخت‌تر دنبال و تلاش كنم تا برای المپیك انتخاب شوم.»

وی با كسب مقام سومی در مسابقات آسیایی كسب سهمیه المپیك به میزبانی هوشی‌مینه ویتنام، بلیت المپیك را دریافت كرد. وی تصریح كرد: «وقتی سهمیه المپیك 2008 را كسب كردم، بسیار مشعوف شدم. من می‌خواستم به تمام دنیا نشان دهم كه بانوان ایرانی می‌توانند هر كاری را انجام دهند. این احساس بزرگی بود تا بدانم نخستین زن ورزشكار ایرانی هستم كه در تاریخ ورزش ایران بدون دریافت وایلد كارت موفق به كسب سهمیه المپیك شده‌ام.»

خوش‌جمال افزود: «تجربه بازی‌های المپیك فوق‌العاده بود. به عنوان یك بانوی مسلمان ایرانی احساس غرور می‌كردم. حتی اگر نتیجه دلخواه را كسب نمی‌كردم؛ اما، تحت هیچ شرایطی تجربه المپیك پكن را با چیز دیگری عوض نمی‌كردم.»
سارا خوش جمال فکری

"شن دونگ سون" سرمربی كره‌ای سابق تیم ملی تكواندو بانوان در این خصوص گفت: «‌سارا از طبیعتی سخت‌كوش، خویشتن‌دار و تجزیه و تحلیل‌گر برخوردار است. او دائما سوال می‌پرسید و تكواندوكاری با انضباط است. خوش جمال در مبارزاتش نیز بی‌باك بوده و از روحیه‌ای تهاجمی برخوردار است. زمانی كه برای نخستین بار وی را در هتلی در تهران ملاقات كردم، سارا درباره ضربات پا از من سوال كرد.»

نشریه رسمی فدراسیون جهانی تكواندو در بخش دیگری از گزارش خود می‌افزاید: «در جریان برگزاری مراسم رژه تیم‌های حاضر در مراسم افتتاحیه المپیك پكن 2008، جهان با یكی از لحظات به یادماندنی تاریخ المپیك مواجه شد. در پشت پرچم ایران، یك بانوی ورزشكار ایرانی و مربی‌اش كاروان ایران را همراهی می‌كردند. این بانوی ورزشكار، سارا خوش جمال فكری نام داشت كه به عنوان نخستین بانوی ورزشكار ایرانی، ایران را در المپیك معرفی كرد. حضور خوش‌جمال در المپیك، لحظه‌ای نمادین برای توانمندی بانوان به ویژه در خاورمیانه است، جایی كه ورزش بیشتر توسط مردان انجام می‌شود.

خوش جمال در المپیك مدالی كسب نكرد اما مساله قابل توجه‌تر این است كه وی همیشه به عنوان چراغی از امید برای بانوان خاورمیانه می‌درخشد

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها