دانشجویان واحد علوم و تحقیقات به عنوان اولین بانوان ملوان صنعت دریانوردی ایران معرفی شدند
چهارشنبه 4 خرداد 1390 10:01 PM
آنا: 10 نفراز دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشکده علوم و فنون دریایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی دوره ملوانی شناورهای زیر 500 تن بانوان در بندر خرمشهر با موفقیت گذرانده و برای اولین بار در منطقه این بانوان ایرانی مدرک ملوانی اخذ خواهند کرد.
به گزارش آنا، منیژه عرفان منش دانشجوی واحد علوم و تحقیقات و از اعضاء شرکت کننده در دوره ملوانی شناورهای زیر 500 تن در این خصوص گفت: سازمان بنادر و دریانوردی با اخذ مجوز دوره ملوانی جهت آموزش بانوان برای اولین بار در ایران و حوزه خلیج فارس منطبق با کنوانسیون بین المللی استانداردهای آموزشی STCW-95 اقدام به برگزاری دوره مذکور در آموزشگاه دریانوردی بندر خرمشهر کرده است.
عرفان منش در رابطه با هدف برگزاری دوره های آموزش صنعت دریانوردی برای بانوان گفت: با توجه به گسترش رشته های متنوع دریانوردی و پذیرش دانشجویان خانم در بسیاری از این رشته ها و لزوم تحقیقات و پژوهش در دریا ، آشنایی به این مقررات و دانستن این نکات برای حفظ ایمنی در دریا الزامی است؛ لذا از این پس خانم ها پس از دریافت گواهینامه دریانوردی می توانند با حضور بر روی شناورها در سفرهای دریایی شرکت کنند و به پژوهش بپردازند. یکی دیگر از اهداف مهم این دوره آشنایی افراد به نکات ایمنی بقا در دریا و کاهش سوانح دریایی و نجات جان افراد در مواقع اضطراری بوده است.
وی افزود: تا چندی پیش بانوان به دلیل نداشتن حداقل گواهینامه دریانوردی با مشکلات عدیده ای نسبت به ورود به یک شناور روبرو بوده اند ولی امروزه با برگزاری چنین دوره هایی برای آنان مشکلاتشان مرتفع خواهد شد و می توانند به تحقیقات خود بپردازند؛ علاوه بر این بانوان قادرند با این گواهینامه در کشتی های مسافربری استخدام گردند همچنان که در صنعت هواپیمایی از وجود بانوان استفاده بهینه می شود.
عرفان منش ادامه داد: بر طبق کنوانسیون سولاس SOLAS (اختصار نجات جان افراد در دریا) که منظور از آن مجموعه قوانین و مقررات استاندارد الزام آوری است که توسط کمیته ایمنی سازمان جهانی دریانوردی در مورد تجهیزات مورد نیاز ایمنی و نجات کیفیت تجهیزات نجات و روشها وضع شده است، کلیه افرادی که به نوعی به دریا مرتبط اند بایستی از این قوانین اطلاع کامل داشته باشند و آنها را اجرا نمایند؛ همچنین استفاده صحیح و مسئولانه از وسایلی که بمنظور حفظ سلامتی و ایمنی انسان ساخته شده است نقش بزرگی در حفظ جان افراد دارد.
وی در خصوص مهارت هایی که به صورت تئوری و عملی دراین دوره انجام شد به مواردی چون اطفاء حریق، آشنایی با انواع کشتی ها، آشنایی با ساختمان کشتی ها ، آشنایی به سمت ها روی کشتی ، ایمنی در واحد شناور، بقا در دریا، بهداشت در شناورها، تجهیزات و ادوات ملوانی ، علایم و تجهیزات کمک ناوبری ، کمک های اولیه ، کنوانسیون های بین المللی حمل و نقل دریایی و کنوانسیون های بین المللی جلوگیری از آلودگی ناشی از کشتی ها اشاره کرد.
لازم به ذکر است اعضاء شرکت کننده در دوره ملوانی شناورهای زیر 500 تن شامل منیژه عرفان منش ، نعیمه فکری ، فاطمه کیا، زینب مرادی، نیلوفر اولادعظیمی، مونا رمیزی پور ، فاطمه ثریا ، شکوه رونق، شبنم زیوری، مریم منتظری است./110
12:35:18 1390/03/04