0

یک عضو جامعه جراحان پلاستیک صورت و بینی اروپا : بسیاری از عمل‌های زیبایی جنبه درمانی دارد

 
A09195384934
A09195384934
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 4056

یک عضو جامعه جراحان پلاستیک صورت و بینی اروپا : بسیاری از عمل‌های زیبایی جنبه درمانی دارد
شنبه 31 اردیبهشت 1390  6:15 PM

در ایران هنوز  بین پزشکان و سازمان‌های بیمه گر بر سر ضروری بودن یا نبودن عمل‌هایی که تحت عنوان جراحی‌های زیبایی و پلاستیک انجام می‌شود، اختلاف نظر وجود دارد، به‌شکلی که سازمان‌های بیمه‌گر تاکنون برای زیر پوشش بردن اینگونه عمل‌ها مجاب نشده‌اند.

 

به گزارش  ایسنا، تداوم این موضوع در حالی است که بسیاری از عمل‌های زیبایی، جنبه درمانی داشته و انجام آن ضروری است.

دکتر سید‌علی‌رضا مصباحی رئیس کمیته روابط بین الملل انجمن راینولوژی ایران، در این باره به ایسنا گفت: نمی‌توان مدعی بود که هر کس عمل زیبایی انجام می‌دهد، تنها به‌فکر زیبایی چهره خود بوده است، بخش زیادی از بیماران نیازمند انجام این عمل‌ها هستند.

وی افزود: سلامت همه انسان‌ها دو جنبه دارد، یک جنبه روانی و جنبه دیگر جسمی است، حال وقتی یک انسان از ظاهر خود رضایت نداشته باشد حتی اگر اطرافیان واکنش منفی نشان ندهند، فشارهای روحی روانی قابل توجهی را باید تحمل کند.

عضو جامعه جراحان پلاستیک صورت و بینی اروپا با تصریح اینکه بیماری‌ها و مشکلات روانی تاثیرات فراگیرتری نسبت به بیماری‌های جسمی دارد، خاطرنشان کرد: فردی که دارای بینی یا فک نازیبایی است، علاوه بر مشکلات تنفسی، گوارشی و کلامی که ممکن است او را رنج دهد، از نظر روانی نیز دچار مشکل خواهد بود هرچند که بیان نکند.

دبیر انجمن راینولوژی استان فارس گفت: بخشی از متقاضیان عمل‌های زیبایی تنها برای زیبا یا زیباتر بودن به عمل‌های پلاستیک تن در می‌دهند اما بپذیریم که اکثریت جامعه پزشکی هیچ زمانی به بیماری که مشکلی ندارد پیشنهاد انجام عمل‌های زیبایی را نمی‌دهد و حتی در مقابل برخی اصرارها و درخواست‌ها که بعضا نامعقول و غیرمنطقی است، تسلیم نشده و حاضر به انجام عمل نمی‌شوند.

این عضو جامعه جراحان گوش گلو بینی آمریکا همچنین گفت: در میان بیماران نیازمند به عمل‌های زیبایی، هستند بیمارانی که براثر حادثه و سانحه‌ای نیازمند به انجام عمل هستند، مانند کسانیکه دچار سوختگی شده یا براثر تصادف اجزای صورتشان حالت طبیعی را از دست داده است.

این پزشک متخصص تصریح کرد: اغلب کسانی که عمل بینی انجام می‌دهند، از نظر تنفسی دچار مشکل هستند و به دلیل همین مشکل خواب و خوراک آنان تحت‌الشعاع قرار گرفته و مشکلات عدیده‌ای برایشان ایجاد شده است.

مصباحی با یادآوری اینکه هیچ یک از سازمان‌های بیمه‌گر حاضر به قبول هزینه‌های اعمال جراحی زیبایی نیستند، گفت: بخشی از بیماران که در دوران کودکی و نوجوانی و حتی جوانی دچار ضایعه‌ای در اندام‌های مختلف بدن می‌شوند، برای ترمیم عملکرد اندام خود باید تا بعد از ۱۸ سالگی صبر کنند و این مسئله مشکلاتی را برای بیمار در پی خواهد داشت.

وی اضافه کرد: اگر بیماری برای اصلاح پولیپ و انحراف بینی مورد عمل جراحی قرار گرفته و در حین عمل شکل بینی هم ترمیم شود، بیمه حتی هزینه عمل جرای درمانی را نمی‌پذیرد.

دکتر مصباحی با تاکید بر لزوم بازنگری شیوه‌های بیمه‌گری و پرداخت هزینه‌های برخی اعمال جراحی که اکنون در لیست بیمه قرار ندارد، گفت: با قاطعیت می‌توان ادعا کرد بخشی از مشکلات روانی در افراد خصوصا دختران و زنان، با انجام عمل‌های زیبایی برطرف خواهد شد، حال آنکه به‌دلیل هزینه‌های بالای این نوع عمل‌های جراحی، اغلب امکان انجام آن را نداشته و سال‌ها با این مشکل زندگی می‌کنند و چه بسا مسیر زندگی آنان تحت‌تاثیر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه می‌توان به‌سادگی عمل‌های جراحی پلاستیک که با هدف درمان بیماری‌های جسمی و روانی انجام می‌شود را از عمل‌های صرفا زیبایی جدا کرد، گفت: ما باید فضای اعتماد را در جامعه گسترش دهیم، اگر این مهم عملی شود، به‌حتم بسیاری از مشکلات به‌سادگی قابل حل خواهد بود.

این پزشک متخصص، همچنین گفت: روش‌هایی که از طریق ماهواره‌ها و رسانه‌های مختلف به بیماران در خصوص زیبایی توصیه می‌شود، خصوصا داروها و چسب‌های تغییر شکل دهنده بینی و … به‌هیچ عنوان پایه علمی ندارد و به‌هیچ وجه توصیه و تایید نمی‌شود.

وی تصریح کرد: یک پزشک متخصص تابلو دارد و با داشتن شماره نظام پزشکی و محل کار مشخص، قابل دسترس است بنابراین توصیه‌ها و روش‌های به‌کار رفته از سوی چنین افرادی که مورد تایید سیستم بهداشت و درمان هستند، به حتم مبتنی بر داشته‌ها و دانش علمی و کاربردی بوده و مرجعی به‌صورت دائم برکار آنان نظارت دارد.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها