0

تاثیر هیسترکتومی ابدومینال بر روی کیفیت زندگی و عملکرد جنسی زنان

 
A09195384934
A09195384934
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 4056

تاثیر هیسترکتومی ابدومینال بر روی کیفیت زندگی و عملکرد جنسی زنان
شنبه 31 اردیبهشت 1390  4:47 PM

نتایج پژوهش محققان گروه مامایی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس نشان داد:بر خلاف تصور اولیه در خصوص عوارض عمل جراحی هیسترکتومی ابدومینال، کیفیت زندگی، عملکرد جنسی و تصویر ذهنی زنان از خویشتن پس از گذشت ۳ ماه از انجام این عمل بهبود می یابد. 
  
 
به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس ، انجام این عمل جراحی به عنوان یک روش درمانی در راستای رهایی از مشکلات خوش خیم زنانگی نظیر خونریزی های غیر طبیعی و طولانی مدت رحمی گرچه در ابتدا پذیرش سختی دارد اما در نهایت رضایتمندی زنان را حاصل می کند.
اختلال ژنیکولوژی از شایع ترین مشکلات در همه زنان است که حتی می تواند تهدید کننده زندگی آنان باشد، با شکست درمان های غیر جراحی، برای رهایی از این مشکلات رحم برداشته می شود. امروزه هیسترکتومی دومین عمل جراحی بزرگ است که بعد از سزارین انجام می گیرد.
لیلا رئیسی کارشناس ارشد مامایی ضمن بیان این مطلب یاد آور شد: از دیرباز رحم به عنوان یک ارگان تنظیم کننده، کنترل کننده عملکردهای مهم فیزیولوژیک، یک ارگان جنسی، یک منبع نیرو و یک نگاهدارنده جوانی و جذابیت تلقی می شده است،
وی اظهار داشت :از آنجاکه رحم بخش مهمی از تصویر ذهنی یک زن از خویشتن و تصویر جنسی اش را به خود اختصاص می دهد، تعدادی از زنان می ترسند بعد از جراحی، جذابیت زنانگی آنها کاهش یابد، بنابراین ممکن است هیسترکتومی با تصویر ذهنی زن از خویشتن تداخل پیدا کند.
رئیسی در ادامه به اهمیت سلامت جسمی و روحی زنان اشاره کرد و در خصوص ضرورت انجام این پژوهش اذعان داشت: زنان نیمی از جمعیت کشور ما را تشکیل می دهند، مشکلات جسمی، روانی ناشی از هیسترکتومی می توانند عوامل بازدارنده در فعالیت های اجتماعی، خانوادگی و شخصی برای آنان باشد،بنابراین با توجه به اهمیت تاثیر هیسترکتومی بر روی ابعاد جنسی-روانی زنان و اینکه تحقیقات انجام شده در ارتباط با این موضوع تا کنون ابعاد کیفیت زندگی ،عملکرد جنسی و تصویر ذهنی زنان از خویشتن را به صورت جامع بررسی ننموده اند نیاز به انجام چنین پژوهشی احساس شد.
وی تشریح کرد: در این مطالعه تحلیلی آینده نگر از تعداد ۱۴۰ زن در محدوده سنی ۵۵-۳۵ سال که بنا بر دلایل خوش خیم زنانگی جهت درمان به مراکز آموزشی-درمانی مورد مطالعه مراجعه نموده بودند، ۱۰۰ زن مورد بررسی قرار گرفتند، پژوهشگر برای بررسی تاثیر هیسترکتومی به روش ابدومینال بر روی کیفیت زندگی و عملکرد جنسی و تصویر ذهنی از خویشتن به صورت تصادفی از طریق تکمیل پرسشنامه قبل از عمل و سپس ۲ماه و ۳ ماه بعد از عمل اطلاعات مورد نیاز را کسب نمود. اطلاعات حاصل با یکدیگر مقایسه شد و داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
رئیسی اظهار داشت: یافته ها نشان داد که کیفیت زندگی در۲ماه و ۳ ماه بعد از عمل جراحی هیسترکتومی ابدومینال بهبود قابل توجهی را نسبت به قبل از عمل داشته است. ازلحاظ شاخص عملکرد جنسی نیز بجز در ۲ماه بعد از عمل که تمام ابعاد این شاخص بهبود را نشان نمی دادند، ۳ماه بعد از عمل تمام ابعاد شاخص عملکرد جنسی بهبود چشمگیری داشتند، تصویر ذهنی زنان از خویشتن نیز در ۲ماه و ۳ ماه بعد از عمل جراحی نسبت به قبل از عمل بهبود یافته بود.
وی در پایان تاکید کرد: با نظر به نتایج به دست آمده می توان بیان داشت که عمل جراحی هیسترکتومی ابدومینال در جامعه ایرانی که بر پایه سطح فرهنگی، اعتقادی و شیوه زندگی خاص خود استوار است، سبب بهبود کیفیت زندگی، عملکرد جنسی و تصویر ذهنی زنان از خویشتن در ۳ ماه بعد از عمل می گردد،بنابر دلایل اعتقادی و شیوه زندگی زنان در جامعه ایرانی می توان چنین نتیجه گرفت که عمل جراحی هیسترکتومی ابدومینال به عنوان یک روش درمانی در راستای رهایی از مشکلات خوش خیم زنانگی نظیر خونریزی های غیر طبیعی و طولانی مدت رحمی گرچه در ابتدا پذیرش سختی دارد اما در نهایت رضایتمندی آن ها را حاصل می کند.
گفتنی است این پژوهش با راهنمایی دکتر مینو لمیعیان عضو هیات علمی دانشگاه انجام شد.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها