وزير علوم: فاصله گرفتن از نظر ولي امر "انحراف " است
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390 1:34 PM
خبرگزاري فارس: كامران دانشجو تأكيد كرد: جلوتر حركت كردن از امام مسير انحرافي است. منحرف با اين و آن بودن نيست، انحراف يعني از آنچه ولي امر ميگويد، فاصله بگيريد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، كامران دانشجو وزير علوم در نشست نمايندگان وزير علوم در هيأتهاي نظارت بر تشكلهاي اسلامي دانشگاهها با بيان اينكه هيأت نظارت بر كل فعاليتهاي سياسي و فرهنگي اجتماعي دانشگاه نظارت دارد، گفت: نمايندگان وزير علوم در هيأتهاي نظارت بر تشكلهاي اسلامي بايد تحويل مناسبي از مجموعه فعاليتهاي در دانشگاه داشته باشند و قبل از بروز مشكل جلوگيري كند.
وي با بيان اينكه دانشجو در حال تمرين سياسي است، گفت: بايد اجازه داد دانشجو تمرين سياسي كند، البته گاهي اشتباهاتي هم صورت ميپذيرد كه اگر اين اشتباهات به خط تبديل نشود، مشكلي ندارد.
وزير علوم گفت: فعاليت سياسي در دانشگاهها كف و سوت زدن نيست، اين كار را افرادي انجام ميدهند كه حرفي براي گفتن و منطقي ندارند و به عبارتي ميخواهند ناهنجاري را هنجار جلوه دهند. منطق اين است كه بدون كف و سوت زدن حرفها را بشنوند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به كرسيهاي آزادانديشي در دانشگاهها گفت: كرسيهاي آزادانديشي تازه فعاليت خود را آغاز كردهاند و ما در حال تمرين هستيم. اين كرسيها مشكلاتي هم دارند كه بايد برطرف شوند. طي 6 ماه سال گذشته 800 كرسي آزادانديشي برگزار شد.
دانشجو با بيان اينكه دانشجويان كشور جلودار هستند، گفت: دانشجويان جلودار فعاليتها در كشور و افرادي هستند كه در خانواده مرجعاند.
وي با تاكيد بر اينكه كار تشكيلاتي و سياسي در دانشگاهها بايد در چارچوب دين انجام شود، گفت: ما بايد سياست را از منظر دين نگاه كنيم. بايد فعاليتهاي فرهنگي، اجتماعي و سياسي را از منظر دين ببينيم. كه اگر اين كار را نكنيم، به سرمنزل مقصود نميرسيم.
وزير علوم در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه فعالترين نيروهاي كشور و منطقه نيروهاي حزباللهي هستند، گفت: اين فعاليت در چارچوب عقل و منطق صورت ميگيرد. فعاليت اگر بخواهد مستمر شود، بايد در چارچوب عقل و منطق باشد.
وي با تاكيد بر اينكه در حال حاضر دانشگاهها آرامش دارند، گفت: دانشگاههاي كشور آرامش دارند، چراكه عقل و منطق حكم ميكند كه آرامش داشته باشند؛ نه اينكه منفعل هستند، بلكه آرامش دارند. در مسائل اخير نيز فعالترين قشر جامعه ما دانشجويان و جنبش دانشجويي بود. اما اين فعاليت و حركتها در چارچوب عقل و منطق شكل ميگيرد و بايد منافع ملي در آن ديده شود.
وي با تاكيد بر اينكه از ولي امر جلوتر حركت كردن حتما خطاست، گفت: جوانان در زماني كه كشور دچار مشكل شود، از همه بيشتر ايثار ميكنند و در صورتي كه دشمن بخواهد طمع كند، جوانان مقابله ميكنند.
وزير علوم با بيان اينكه حجاب معضل نيست، گفت: عدم رعايت حجاب معضل ميآفريند، حجاب فقط پوشش نيست. گفتار، رفتار و حتي نگاه نيز حجاب است.
وي با تاكيد بر اينكه در تمام افت و خيزهاي دروني و بيروني نبايد از امام جلوتر حركت كنيم، گفت: جلوتر حركت كردن از امام مسير انحرافي است. منحرف با اين و آن بودن نيست، انحراف يعني از آنچه ولي امر ميگويد، فاصله بگيريد.
* نگاهمان در مسائل داخلي و بيروني بايد با انگشت اشاره رهبري باشد
وي ادامه داد: با يك اشتباه و حركت، همه چيز را زير سؤال بردن چه در مسائل داخلي و چه در مسائل بيروني درست نيست؛ نگاهمان بايد به انگشت اشاره رهبر باشد. فكر نكنيد اگر تند رفتيم، منحرف نيستيم.
دانشجو در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه دانشگاه قرار است نيروي انساني كشور را تربيت كند، گفت: دانشگاه بايد نيروي انساني متخصص متعهد را تأمين كند. فرد متخصص يعني در ارتباط با شغل و دانش خود در مرزهاي دانش حركت كند. دانش روز را بشناسد و بر نظريههاي متفاوت اشراف داشته باشد و بتواند خوب تحليل و ارائه طريق كند.
وي ادامه داد: در بعد فرهنگي، اجتماعي، سياسي متخصص متعهد در جهانبينيهاي مختلف متفاوت است. در جهانبيني توحيدي اين تعهد يعني در بعد علم تعهد داشته باشد و فقط متخصص نباشد يعني از دانش و علم را در مسير تعالي بشريت استفاده كند. چراكه هدف از خلقت تعالي است.
وزير علوم گفت: علمي را كه متخصص متعهد استفاده ميكند، نبايد براي سلطه بر انسان ديگر باشد. نگاه بايد جهانبيني باشد. علم به تنهايي نجاتدهنده نيست.
وي افزود: تعهد علمي آمريكاييها جز جنگ و كشته نميسازد. تعهد اسلامي كه انسان را در مسير تعالي قرار ميدهد.
دانشجو با تاكيد بر اينكه سياست را بايد از منظر دين نگاه كرد، گفت: تعهد ما به دين ماست و به اسلام و جهانبيني است و بايد به دين متعهد بمانيم و نبايد اجازه بدهيم از اين مسير منحرف شويم.
وي گفت: در دانشگاه بايد انديشه ارائه شود، فعاليتهاي سياسي، اجتماعي بايد در دانشگاه تمرين شود. وظيفه هيأت نظارت اين است كه اين شرايط را در دانشگاه بوجود آورند.
وي خطاب به نمايندگان خود در هيأتهاي نظارت در تشكلهاي اسلامي دانشگاهها گفت: اصلا فكر نكنيد كه اگر انديشهاي غير از آنچه من فكر ميكنم، ارائه شود، خطر است؛ خطر نيست اما نبايد يكجانبه باشد، شبههاي كه وارد ميشود، بايد با نگاه اسلامي به آن پاسخ داد و نگاه اسلامي هم بايد وارد شود.
* بايد شجاعت را در دانشگاهها تقويت كنيم
وزير علوم افزود: دانشگاهي را ميخواهيم كه هم نظريههاي اسلامي را خوب بشناسد و هم نظريههاي غربي را خوب بداند. جوان ترسو به درد ما نميخورد، آينده كشور در اختيار جوانان مسلماني است كه نگاه عميق به بقيه نظريهها دارند. بايد شجاعت را در دانشگاهها تقويت كنيم و نبايد دنبال اين باشيم كه دانشگاهي ما حق را نگويد، حتي اگر به نظر خودش حق باشد ولي آن حق نباشد.
وي با تاكيد بر اينكه نبايد اجازه بدهيم محيط دانشگاه محيطي باشد كه دشمن به آن طمع كند، گفت: بايد اجازه بدهيم جوانان ارائه نظر دهند.
وزير علوم با بيان اينكه فضاي باز سياسي به معناي هرج و مرج و كف و سوت زدن نيست، گفت: هرج و مرج سياستي است كه از طرف دشمن ارائه ميشود. ما نبايد در زمين دشمن بازي كنيم. دانشگاه محل ارائه نظريات است اما محل ارائه افراد نيست.
وي در بخش ديگري از سخنان خود خطاب به نمايندگان وزير علوم در هيأتهاي نظارت بر تشكلهاي اسلامي دانشگاهها گفت: نبايد اجازه بدهيم فضاي دانشگاهها، امنيتي شود.
* مشاركت با اختلاط در دانشگاهها متفاوت است
دانشجو با تاكيد بر اينكه مشاركت با اختلاط متفاوت است، گفت: يك بار عرض كردم و آنهايي كه شنيدند، شنيدند اما آنهايي كه خودشان را به خواب ميزنند، نميخواهند بشنوند. اختلاط يعني مناسبات دختر و پسر به سبك غربي. كجاي انديشه امام اختلاط را قبول داشته است.
وي ادامه داد: در روزهاي انقلاب هم زنان و مردان مشاركت داشتند، اما اختلاط نداشتند. در زمان انقلاب زنان يك طرف خيابان حركت ميكردند و شعار ميدادند و در طرف ديگر خيابان آقايان همكاري ميكردند و شعار ميدادند؛ اين حركت، حركت براي تعالي جامعه است.
وزير علوم تاكيد كرد: مشاركت دختر و پسر در امر آموزش، پژوهش و فناوري براي كشور لازم است اما مناسبات از نوع غربي را قبول نداريم.
دانشجو ادامه داد: مسائل مصوب شده شوراي عالي انقلاب فرهنگي، در زمينه مشاركت دختران و پسران در دانشگاهها در زمان حيات امام مصوب شده است و مصوبه الان نيست.
وي در پايان خطاب به نمايندگان خود در هيأتهاي نظارت بر تشكلهاي اسلامي در دانشگاهها گفت: تنگنظري به خرج ندهيد و از اوضاع دانشگاهها تحليل داشته باشيد. البته اين موارد براي شرايط عام است و در شرايط خاص مديريت خاص بايد اعمال شود.
انتهاي پيام/م