0

اخبار استانها

 
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 4549
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:اخبار استانها
جمعه 23 اردیبهشت 1390  6:52 PM

تهران
 
 
جمعه 23 ارديبهشت 1390 - 01:29:56 ب.ظ
نظرات شما ارسال به دیگران چاپ بدون عکس چاپ با عکس
نظرات شما ارسال به دیگران چاپ بدون عکس چاپ با عکس
Bookmark and Share
 
در جلسه سينما و اقتباس در فرهنگسراي ملل عنوان شد؛

"مردي براي تمام فصول "فيلم ماندگاري است که تاريخ مصرف ندارد

بزرگنمایی:  

خبرگزاري آريا- نخستين برنامه از مجموعه برنامه هاي نمايش و نقدو بررسي فيلم هاي کلاسيک جهان با نمايش فيلم سينمايي "مردي براي تمام فصول / فرد زينه مان "با حضور امير پوريا ،منتقد و نويسنده سينما با عنوان" سينما اقتباس " درفرهنگسراي ملل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري آريا، امير پوريا در اين جلسه درمقدمه ابتدا ضمن برشمردن تفاوت هاي اقتباس از منابع ادبي و نمايشي مکتوب در ايران و جهان با انتقاد از کليشه هاي رايج در سينماي ايران گفت: اقتباس در سينماي امريکا و هاليوود سالها است که از منابع مختلف مکتوب صورت گرفته و مسئله اي عادي در سينماي هاليوود تلقي شده است.
اين منتقد سينما سپس به بحث اقتباس وفادارانه در سينماي ايران اشاره کرد و دراين باره افزود:"براساس کليشه هاي رايج در سينماي ايران تصور اين است که اقتباس خوب زماني صورت مي گيرد که نويسنده در اثر ادبي دست ببرد و بتواندبه دلخواه آنرا تغيير دهدکه در اين صورت اثر سينمايي به يک ضد اقتباس تبديل مي شود که نمونه هايي مثل فيلم "جنايت /محمد علي سجادي" بر اساس رمان "جنايت و مکافات / فيودور داستايوسکي "را مي توان مثال زد ."
امير حسين بابايي که اجراي جلسه را بعهده داشت با توجه به موضوع اقتباس از نمايشنامه "مردي براي تمام فصل ها " که فيلم براساس آن ساخته شده است اشاره کرد و از پوريا در باره تاريخچه اين نمايشنامه پرسش کرد ؛امير پوريا دراين باره گفت:
"مردي براي تمام فصول" حاصل يک نبوغ فردي و استفاده دقيق از زمان و مکان است و با اينکه شايد شخصيت واقعي "توماس مور"از لحاظ تاريخي با آنچه که به روي پرده مي بينيم تفاوت داشته است اما نمايشنامه نويس آن "رابرت بولت" موفق شده است تا به خوبي آنرا به آن چيزي که مد نظرش است تبديل کند ."
وي در باره سينماي فرد زينه مان و شخصيت "توماس مور " با بازي پل اسکا فيلد به صحبت پرداخت و در پاسخ سوال مجري جلسه که توماس مور را شخصيتي شبيه به شخصيت هاي ديگر آثار زينه مان مانند شخصيت کلانتردر ماجراي نيمروز مي دانست افزود:
"در آثار زينه مان همواره مفهوم خائن و دشمن از اهميت موضوعي بسياري برخوردار بوده است و همواره اين کارگردان خائن را پست تر از دشمن و مستحق مرگ مي داند."
وي در رابطه با صحبت خود به آثار ديگر اين کارگردان مانند "روز شغال" و "اسب کهر را بنگر "اشاره کردو گفت :
" اهميتي ندارد که" تد مور" فيلمبردار اثر پيش از فيلمبرداري اين فيلم ،اثاري را همچون مجموعه فيلم هاي اکشن و به خصوص
مجموعه هاي جيمز باند را ثبت کرده است بلکه مهم اين است که وي در خدمت زينه مان و اثر بوده است و توانسته خود را به
بهترين شکل با فيلم هماهنگ کند."
پوريا در رابطه با اين سوال به نقش "جرج دلرو" آهنگساز فيلم اشاره کرد و ادامه داد:"آهنگساز فرانسوي فيلم که در اغلب آثار برتولوچي موسيقي دلخراش و اذيت آوري را از او شنيده ايم در اين فيلم توانسته است که از سبک خود در کارهاي ديگر فاصله گرفته و خود را با ريتم و ضرباهنگ سرد "مردي براي تمام فصول "هماهنگ سازد."
وي در خاتمه بحث به اين مطلب اشاره کرد که فيلم "مردي براي تمام فصول "ماندگار است و تاريخ مصرف ندارد و ديدن آن را براي هر بيننده مشتاق به آثار کلاسيک سينما را الزامي دانست.

کد خبر: 20110513132439140
 
     
  آگهی  
 
 
 
     
 


 

 

در خرابات مغان نور خدا می بینم

وین عجب بین که چه نوری ز کجا می بینم

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها